zminana klimatyzacji manual na climatronic..

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• zminana klimatyzacji manual na climatronic..

Moim zdaniem to będzie termostat. Jeżeli to byłby czujnik to raczej objawy byłyby troche inne ale nigdy nic nie wiadomo.
    Możesz w sumie sprawdzić czy to termostat. Zapal auto jak będzie zimne i obserwuj czy przewód z płynem chłodzącym idący od silnika do chłodnicy(do górnej jej części) robi się ciepły zanim wskaźnik zacznie rosnąć. Jeżeli tak tzn że termostat jest przycięty i zawcześnie puszcza płyn na chłodnice.

zminana klimatyzacji manual na climatronic..

Czy ktoś przerabiał już temat zmiany klimatyzacji manualnej na climatronic ?

Głównie chodzi mi o wstawienie czegoś takiego do Opla Combo Tour... ale może ten problem zainteresuje i innych posiadaczy manuali.

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

bylo juz o tym, cholera nie mam teraz czasu poszukac, ale bylo na 100%
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

ok, to szukam ponownie...

.....znalazłem, z listopada 2004 roku. To trochę czasu...

[ Dodano: Czw 07 Wrz, 06 22:03 ]
        ... mam i coś nowszego. Nie jest to dokładnie to co mnie interesuje ale obleci

Mozna zamknąć.

Komentarz

• Arek
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 3143

bezduszny
          podaj link bo niechce mi sie szukac ops: a bym poczytal
          Pozdrawiam
          -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

wiadomości jak dla mnie nie za wiele... ale formalnie temat jest :P

Komentarz

• Arek
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 3143

dzieki za info
              -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• misiekwaw
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7715
                • Ford

Zamieszczone przez bezduszny
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=132&highlight=climatronic

wiadomości jak dla mnie nie za wiele... ale formalnie temat jest :P
                w pierwszym linku ktory podales Piotrus napisal dokladnie co jest potrzebne, ale Ty jak zawsze musisz marudzic :?
                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                http://www.disi-tune.pl
                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                Był WRX
                Była Octa

Komentarz

MisiekWAW, napisałeś to tylko po to... abym i ja coś do tego napisał w odpowiedzi ?

Mam dziwne wrażenie, że szukasz jakiejś przepychanki ze mną...
                  Zamiast wszczynać takie "rozmowy" zamknij temat jak pisałem wcześniej i bedzie po sprawie.

Jak chcesz koniecznie dać mi za coś ostrzeżenie to daj i też będzie po sprawie a ja się nie obrażę

EOT

Komentarz

• misiekwaw
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 7715
                    • Ford

MisiekWAW, napisałeś to tylko po to... abym i ja coś do tego napisał w odpowiedzi ?

Mam dziwne wrażenie, że szukasz jakiejś przepychanki ze mną...
                    Zamiast wszczynać takie "rozmowy" zamknij temat jak pisałem wcześniej i bedzie po sprawie.

Jak chcesz koniecznie dać mi za coś ostrzeżenie to daj i też będzie po sprawie a ja się nie obrażę

EOT
                    w pierwszym watku do ktorego dales link znajduja sie nastepujace informacje napisane przez Piotrusia

Zamieszczone przez Pitrus

Tak jak już napisałem na streetracing - potrzeba kompletnej obudowy dmuchawy z parownikiem i nagrzewnicą która będzie wyposażona w mechanizmy wykonawcze oraz panelu sterującego+ramkę konsoli środkowej.

W Octavii wszystkie czujniki są w obudowie dmuchawy, pozostaje tylko czujnik nasłonecznienia w nawiewie na przednią szybę oraz trzeba podpiąć temperaturę zewnętrzną (w zależności od rocznika - albo z szafy albo z zewnętrznego czujnika)

Co do tego że Diagtronik sobie z tym poradzi (mając wymienione wcześniej części) jestem pewien na 1000%

Oczywiście pozostaje pytanie czy to się opłaci?

Jeszcze jest jeden aspekt - trzeba rozbierac cala deska rozdzielcza a to sie wiaze z tym ze w przyszlosci moze zaczac szybciej skrzypiec i trzeszczec po niedokladnym montazu
                    Znajduja sie tu zatem informacje obejmujace:
                    - potrzebne czesci
                    - ogolny zakres czynnosci potrzebnych do wykonania
                    - firma ktora w okolicach Warszawy sie tym zajmuje i napewno podola (tak firma w okolicach Warszawy, ale Twoje pytanie nie dotyczyło firmy w ktorej moglbys to zrobic w Twoich okolicach tylko ogolnie czynnosci)

Twoj komentarz natomiast:

wiadomości jak dla mnie nie za wiele... ale formalnie temat jest
                    byl nie na miejscu, chocby z tej przyczyny ze sugerowal automatyczne odsylanie do wyszukiwarki w ktorej nie da sie znalezc rozwiazania, pomijam kwestie ilosci informacji ktore mozna uzyskac z 3 postow wskazanego przez Ciebie watku tylko czytajac ze zrozumieniem

Nie probuj wiec robic ze swojej osoby przesladowanego meczennika bo robi sie lekko pol smiesznie
                    Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                    http://www.disi-tune.pl
                    Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                    Był WRX
                    Była Octa

Komentarz

Pracuję...