3kkm - uwagi eksploatacyjne.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ArekBinek
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 447

Zamieszczone przez BioBogon
    A powiedzcie mi jak to się dolewa do paliwa: do każdego tankowania trochę czy całą flaszkę i starcza to na jedno tankowanie czy na kilka? Jak to wychodzi z kosztami tego czy to nie jest jakoś drogo?
    sa takie, ze na bak cala flaszke a i takie, ze dolewa sie tylko naparstek na bak, generalnie ja pilnuje, zeby nie zrobic sobie biopaliwa tymi dolewkami
  • Marian
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 225

Ostatnio jadąc na wakacje zrobiłem 3 kkm swoja octą 1,8Tcombi. Połowa trasy to jazda autostradami (przecietnie 130-160km/ha) + korki, tunele, roboty drogowe gdzie predkość spadała do 0 km/h :lol: + jazda po górach Powrót autostrady pół na pół z krajówkami + góry średnia V wyniosła 75 km/h. Połowa czasu z klimą. na pokładzie 2 dorosłych +2 dzieci + połowa domu (pozdrowienia dla mojej żony )
    Auto spalało 8 lPB 95 / 100 km (wg kompa 8,5). Oleju (M1 5W50 nowiutki) wzieło 1 mm z bagnetu - moje wcześniejsze "pomiary", o których tu kiedyś pisałem, były jednak skopane bo raz mierzyłem po 2 dniach stania a raz zaraz po zgaszeniu silnika... :P
    Tak, że nie jest źle. Myslę, że jak na benzynke to 8 l/100km to nie njagorzej. Oczywiscie turboklekocik spaliłby mniej, ale koszt zakupu i znalezienie na wrórnym rynku niezajechanego egzemlarza TDI to juz inna inszość.. :diabelski_usmiech
    Generalnie jestem z OI zadowolony. Poprzednie wozidło było przestronniejsze, ale ocota dała radę.
    to tyle. Pozdrawaim
    20v

Komentarz

• rafalus
      L&K
      • 2005
      • 1140
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

To fakt ,ze kwestia stanu najwazniejsza . co z tego ,ze masz rope jak walisz w naprawy.
      Jak kupujesz nowe auto to inna sprawa. W dzisiejszych czasch najlepszy by byl Diesel na wszystko
      1.8 T to masz i moc i silnik 5 zaworowy lepsze to niz 1.6 i 2.0 mimo ,ze moze mniej pala.
      A skad dokladnie jestes z wielkopolski? Masz wygluszenie maski?
      nowy cSIMC od Aliego
      seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
      Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

nie tak zlejak na 1.8T to nie duzo wzieła..
        ale ja wolę i tak turboklekota

Komentarz

• Marian
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2006
          • 225

Zamieszczone przez Sigma_74
          nie tak zlejak na 1.8T to nie duzo wzieła..
          ale ja wolę i tak turboklekota
          też chciałem klekota, ale po m-cu szukania nie znalazłęm wiarygodnego z racjonalnym przebiegiem - co nie dziwi zreszą. a nie miałem ochoty wydawac jeszcze więcej na nowszy. Zresztą i tak skodzina nie będą okrążac równika raz do roku bo mam jeszcze klekota pod domem i ten odwala czarną robotę :szeroki_usmiech

[ Dodano: Czw 14 Wrz, 06 07:58 ]
          Zamieszczone przez rafalus
          To fakt ,ze kwestia stanu najwazniejsza . co z tego ,ze masz rope jak walisz w naprawy.
          Jak kupujesz nowe auto to inna sprawa. W dzisiejszych czasch najlepszy by byl Diesel na wszystko
          1.8 T to masz i moc i silnik 5 zaworowy lepsze to niz 1.6 i 2.0 mimo ,ze moze mniej pala.
          A skad dokladnie jestes z wielkopolski? Masz wygluszenie maski?
          nie mam wygłuszenia.
          mieszkam blisko Nowego Tomysla
          20v

Komentarz

• daneczek76
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 3642
            • Toyota

Zamieszczone przez Sigma_74
            ja wolę i tak turboklekota
            ja też wole sieczkobrzęka ale bezynki szczególnie mocne też są niczego sobie.
            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Ryży Koń
              Drive
              • 2005
              • 83

Tak sobie czytam.... jak mi sie zachce sprzedac Octę , co pewnie szybko nie nastąpi, to chyba licytację zrobię

Komentarz

• Marian
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2006
                • 225

Ryży Koń, a co masz młódkę, bez przebiegu, servis i w ogóle? :szeroki_usmiech
                20v

Komentarz

• Ryży Koń
                  Drive
                  • 2005
                  • 83

2001 110kkm Zawirusowana u Mastersa lajcikowo na 137KM i 297Nm. Książka serwisowa. Ogrzewanie postojowe. Climatronic. Wersja Elegance, czarna z beżem w środku
                  Combi. Dwa komplety kół. No ma wszystko czego potrzeba.......
                  No i jak tu ją sprzedać?
                  No chyba, że przyjdzie pięciu i się o nią pobiją

Komentarz

• Marian
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 225

już mam, ale gdybym szukał byłbym w tej piatce :szeroki_usmiech
                    20v

Komentarz

Pracuję...