Zamieszczone przez BioBogon
3kkm - uwagi eksploatacyjne.
Zwiń
X
-
3kkm - uwagi eksploatacyjne.
Ostatnio jadąc na wakacje zrobiłem 3 kkm swoja octą 1,8Tcombi. Połowa trasy to jazda autostradami (przecietnie 130-160km/ha) + korki, tunele, roboty drogowe gdzie predkość spadała do 0 km/h :lol: + jazda po górach Powrót autostrady pół na pół z krajówkami + góry średnia V wyniosła 75 km/h. Połowa czasu z klimą. na pokładzie 2 dorosłych +2 dzieci + połowa domu (pozdrowienia dla mojej żony )
Auto spalało 8 lPB 95 / 100 km (wg kompa 8,5). Oleju (M1 5W50 nowiutki) wzieło 1 mm z bagnetu - moje wcześniejsze "pomiary", o których tu kiedyś pisałem, były jednak skopane bo raz mierzyłem po 2 dniach stania a raz zaraz po zgaszeniu silnika... :P
Tak, że nie jest źle. Myslę, że jak na benzynke to 8 l/100km to nie njagorzej. Oczywiscie turboklekocik spaliłby mniej, ale koszt zakupu i znalezienie na wrórnym rynku niezajechanego egzemlarza TDI to juz inna inszość.. :diabelski_usmiech
Generalnie jestem z OI zadowolony. Poprzednie wozidło było przestronniejsze, ale ocota dała radę.
to tyle. Pozdrawaim20v
-
-
To fakt ,ze kwestia stanu najwazniejsza . co z tego ,ze masz rope jak walisz w naprawy.
Jak kupujesz nowe auto to inna sprawa. W dzisiejszych czasch najlepszy by byl Diesel na wszystko
1.8 T to masz i moc i silnik 5 zaworowy lepsze to niz 1.6 i 2.0 mimo ,ze moze mniej pala.
A skad dokladnie jestes z wielkopolski? Masz wygluszenie maski?nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjne przebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez Sigma_74nie tak zlejak na 1.8T to nie duzo wzieła..
ale ja wolę i tak turboklekota
[ Dodano: Czw 14 Wrz, 06 07:58 ]
Zamieszczone przez rafalusTo fakt ,ze kwestia stanu najwazniejsza . co z tego ,ze masz rope jak walisz w naprawy.
Jak kupujesz nowe auto to inna sprawa. W dzisiejszych czasch najlepszy by byl Diesel na wszystko
1.8 T to masz i moc i silnik 5 zaworowy lepsze to niz 1.6 i 2.0 mimo ,ze moze mniej pala.
A skad dokladnie jestes z wielkopolski? Masz wygluszenie maski?
mieszkam blisko Nowego Tomysla20v
Komentarz
-
-
2001 110kkm Zawirusowana u Mastersa lajcikowo na 137KM i 297Nm. Książka serwisowa. Ogrzewanie postojowe. Climatronic. Wersja Elegance, czarna z beżem w środku
Combi. Dwa komplety kół. No ma wszystko czego potrzeba.......
No i jak tu ją sprzedać?
No chyba, że przyjdzie pięciu i się o nią pobiją
Komentarz
-
Komentarz