gwizd turbo sprezarki na postoju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ZYBI68
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 697
    • Octavia II (1Z3)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

gwizd

Zamieszczone przez Pablo28
    Hm... Moja Czeszka pogwizduje sobie wyłacznie jak postoi dobrze nagrzana a i to po kilku minutach... Może sprawdź łączenia w wydechu, może coś się rozszczelniło...??
    Pablo 28 dzieki ale bylem w kilku warsztatach co robia wydechy sprawdzali owijali i nic no prawie nic podczas naginania ukladu wydechowego troche sie zmienia gwizd ale wydech i lacza ok
    Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl

Komentarz

• ===Tomy===
      Rider
      • 2006
      • 552

Zamieszczone przez Maicroft
      Turbina kreci sie ZAWSZE. Z tym ze cisnienie doladowania przy 1000 obr/min rozni sie od tego przy 2500 obr/min i do tego odnosilo sie slowo "żyć"
      Właśnie. Ja w ALH mam ciągły świst, gwizd lub jak to tam kto nazywa.
      Przy zimnym silniku na biegu jałowym nic nie słychać, po pewnym czasi delikatny pomruk.
      Swoją szosą, gwizd turbiny słychać już przy doładowaniu rzędu 1500 RPM i narasta (głośniej) do 2500RPM.
      [/scroll]
      Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
      Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
      Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• daneczek76
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 3642
        • Toyota

A propo silnika AGR szczególnie tych moze starszych 98r mam taki przypadek cisnienie doładowania jest dobre auto zapirda.... jak sie patrzy a gwizdu turbiny to niesłychac w ogóle w czasie jazdy na postuju tylko jak dodamy gazu i to trzeba się dobrze wsłuchac jak obroty silnika spadją wtedy cos usłyszymy. I stąd moje pytanie czy są modele świstaków (turbin) w AGR które nie gwizdzą tak jak w starszych TD. Czy poprostu coś jest zwalone. Porównałem to z sharanem 90 konnym kumplai tak samo a więc już mam takie dwa przypadki Octa kolegi i Sharan. Wydawało mi się że jak nie gwiżdze to turbo jest do dupy a jak cisnienie doładowania jest dobre to co gdzie ten gwizd.

[ Dodano: Wto 19 Wrz, 06 11:43 ]
        sorry za lamerskie pytanie :lol:
        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• hsurim
          Elegance
          • 2006
          • 788
          • Kia
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

No właśnie ... ja też nic nie słyszę :roll:
          Ale turbinka raczej działa, bo jak więcej wcisnę gazu, to zaczyna przyjemnie wciskać w fotel.
          Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Gwizd jak auto jest nowe to czesto slychac z wydechu, z czasem jak sie zakopci to przestaje byc slychac ten gwizd
            Spritmonitor.de

Komentarz

• hsurim
              Elegance
              • 2006
              • 788
              • Kia
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez Maicroft
              Gwizd jak auto jest nowe to czesto slychac z wydechu,(...)
              "Muszę" zatem posadzić kogoś za kółkiem i posłuchać, bo w kabinie "raczej" nie słyszę.
              Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• adik_s
                Rider
                • 2005
                • 259

hej, o ile sie nie myle to u mnie czy zimny silnik czy ciepły, czy sie jezdzi 5min czy 10godzin to przy zatrzymaniu (z włączonym ) silnikiem slychac ten gwizdek, i to tak wlasciwie nie wiem kiedy sie zaczeło a przy dodaniu gazu glosniej gwizdze, czasem przestanie po przegazowaniu.. Kumpla pytałem co bawi sie troszke w silniki to cos mi tlumaczyl ale szczerze powiem ze wiele nie zapamietalem, musze z nim jeszcze raz pogadac i chyba zapisać :P póki co jutro do gdańska na spóźnione wakacje jade, niestety do niedzieli i pociągiem wrrr

Komentarz

• GregKuc
                  Classic
                  • 2007
                  • 12

Wszyscy piszą rozpatrują w czasie postoju, a w czasie jazdy gdy ma sie otwarte okna ten świst podczas dodania gazu jest normalny?
                  Pzdr

Komentarz

• adik_s
                    Rider
                    • 2005
                    • 259

a ja teraz tak sobie myśle ze to może byc przewód od N75, u mnie spadł i to miedzy innymi tez byl powod małego mulenia, później nie wsadzili go jak trzeba i co chwila gdzies tam coś ulatuje i takie mam wrazenie ze jak on sie luzuje to taki dziwny gwizd slysze a jak jest zamocowany dobrze to cichutko... albo moje prymitywne ucho juz głupieje

Komentarz

• Kejup
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 533

adik_s, a może jakaś dziurka w wydechu? Ja miałem uszkodzony łącznik elastyczny (siatkę) i turbawka gwizdała jak odkurzacz :lol:
                      Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
                      Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

• ZYBI68
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 697
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Tez tak mam ale nie musze czekac na postoju , gdy silnik jest cieply gwizda
                        Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl

Komentarz

Pracuję...