Witam
Ostatnio postanowiłem, że obszyje kierownice w mojej Octavii I ze względu na jej wyeksploatowanie. Zmierzyłem obwód kierownicy i jej grubość - wyszło mi obwód 117 cm, grubość 10 cm. Moje pytanie brzmi następująco: Czy ktoś już dokonywał podobnego zabiegu, jak to wygląda w praktyce oraz czy podane przeze mnie wymiary są dokładne? Wiadomo, że pokrowcem kupionym na allegro nie uzyskam efektu obszycia jej w profesjonalny sposób, ale ostatnim czasem kierownica strasznie się złuszczyła i źle się prowadzi.
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź
Ja w poprzednim samochodzie sam obszywałem kierownice i powiem Ci,że byłem mega zadowolony z efektu. Kosztowało mnie to chyba ok. 40-50 zł. z alledrogo i jedno popołudnie. Co do efektu...hmm...u mnie wyglądało jak z fabryki :diabelski_usmiech
Nie lepiej dać do obszycia specjaliście, który ma na koncie obszycie z 500 takich kierownic? To nie jest "droga impreza". Nieraz zbytnia oszczędność sprawia, że płaci się dwa razy.
Obszycie kierownicy kosztuje ok 150zł, coś takiego jak tu http://allegro.pl/obszywanie-kierown...162458292.html , kupujesz kierownice obszytą w skórę wymieniasz i odsyłasz swoją starą i masz obszytą przez tapicera
Komentarz