Sposoby na mala dziurka w lakierze?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kakul
    Classic
    • 2005
    • 14

witam wszystkich.
    Mam pytanie czy ktoś z was już zmienia podświetlenie manualnej klimy na inny kolor np. na czerwony.Może wiecie jak to zrobić bo ja nie mam pojęcia bo kupiłem zamiennik diodowy tej żaróweczki ale on świeci prosto a nie jak żarówka również na boki.Help!! ł
  • Aslan
    Classic
    • 2005
    • 21

Witam,

Ostatnio otwieralem bagaznik na parkingu podziemnym, niestety nie zauwazylem ze z sufitu sterczy stalowa rura. Klapa bagaznika oparla sie o nia wolnym ruchem, jednak jakis zadzior rury zrobil dziure w lakierze. Dziurka jest malutka (1x3 milimetry), ale gleboka do blachy - i juz podlapala tam rdzawa kropke.

Wskazany przez ASO lakiernik twierdzi ze trzeba to zeszlifowac i pomalowac cala klape - koszt minimum 300 PLN. Troche zal mi tyle kasy na taki drobiazg, chce jednak cos z tym zrobic by bardziej nie rdzewialo.

Jesli przypadkiem ktos zna jakies sprytne i tansze rozwiazanie, bylbym wdzieczny za wskazowki.

Komentarz

• howard7
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1120

jesli to tylko
      zerwanie lakieru to bierzesz na zapalke troszke lakieru i wkroplujesz w uszkodzenie
      czekasz az wyschnie a potem wystarczy przepolerowac i nie ma sladu
      SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
      Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• maciej
        Drive
        • 2006
        • 68

Witam, w ASO może zamówić farbę i lakier bezbarwny (jeśli masz metalik) pod kolor auta z nr identyfikacyjnych nadwozia to dobiorą koszt ok 25 zł i masz oryginał, ale ja bym nic nie ruszał bo przy tak małym odprysku narobisz tylko mazgaji; bo nie jesteś w stanie tak dokładnie tego zrobić i dopiero wtedy będzie widoczny uszczerbek na lakierze, podejrzewam że w tej chwili jest to nie widoczne dla kogoś obcego , ty widzisz bo wiesz w którym miejscu to się znajduje.

pozdr.
        maciek1024

Komentarz

• idas
          Elegance
          • 2006
          • 828

Sorry ze sie podpinam ale mam pytanie:
          pare dni temu cofajac uderzylem w maly slupek ktory zdarl mi lakier z blotnika. Nic nie peklo/wgniotlo sie/itp tylko zdraty lakier i czarny background blotnika oraz czerwana farba od slupka w ktory uderzylem:/ Ktos ma jakies rady jak to zamalowac czy co?
          O tych pojemnikach pod kolor auta slyszalem [wujaszek zamawial] ale zastanawiam sie czym pomalowac ow blotnik, zeby bylo najlepiej?
          VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
          VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• huwe
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2005
            • 976

idas, zależy jakie to duże. ale wydaje mi się, że lakierami zaprawkowymi tego nie ruszysz -= trza malować.... koszt ok. 300 zet a. tyle bierze średnio lakiernik od elementu.
            Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• maciej
              Drive
              • 2006
              • 68

" Idas " ja też bym dał do lakiernika, samemu tak nie zrobisz a 300 zł to nie aż tak dużo, wiem że to wkurza bo za 300zł to masz wymianę oleju. Ale z doświadczenia radzę lakiernika , ja jak wymieniłem przedni zderzak z serii na Rs to w pierwszym tygodniu już go przerysowałem, zrobiłem wyprawkę delikatnie szpachelkiem i potem farba + lakier bezb. ale to już nie to, CAŁE SZCZĘŚCIE że to przerysowanie jest od spodu i go nie widać.
              Pozdr.
              maciek1024

Komentarz

Pracuję...