[quote="jotka"]hmm czy to normalne w O1? w poprzednim aucie nie miałem w tym miejscu taaaaakich luzów! :diabelski_usmiech
Pytałem mechaniorów i ponoć normalne. Ale komu teraz można ufać. U mnie jeden z tych elementów jest bardziej przesunięty ku środkowi niż drugi i to też podobno nie jest nic złego. No nie wiem, jakoś tak dziwnie.
W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Byłe...:
Skoda S100L, rok produkcji: 1974
Skoda 120L, rok produkcji: 1988
Skoda Felicia, rok produkcji: 1995
Skoda Fabia I, rok produkcji: 2000
Skoda Octavia 1U, rok produkcji: 2005
hmm czy to normalne w O1? w poprzednim aucie nie miałem w tym miejscu taaaaakich luzów!
To normalne, taka konstrukcja zawieszenia
Nadwozie opiera się na górnych końcach McPhersonów pod wpływem swojego ciężaru, nie jest z nimi na sztywno związane. Zaś żeby w ogóle nie nastąpiło rozłączenie nadwozia z zawieszeniem np. przy odbiciu na garbie jezdniowym to jest po to ten górny talerzyk, który wtedy się oprze na nadwoziu.
Konstrukcja stosowana przez vw od dziesięcioleci :szeroki_usmiech
a ile sa warte te talerzyki rzekomo obnizajace przeswit ?
Ostrożnie zapytam: jakie talerzyki obniżające prześwit masz na myśli ?
Przeczytałem wszystkie posty i nie jestem pewien...
Czyżby w tym wątku również coś wycięto ?
Czyżby w tym wątku również coś wycięto ?
moja wina. Pomyslalem ale nie napisalem wszytkiego. Na Allegro kedys widzialem jakos talerzyki montowane w miejsce seryjnych, rzekomo jakies sportowe i delikatnie obnizajace.
lec, jako, że moja odpowiedź dla Ciebie została przeniesiona przy okazji innych spraw w inne miejsce, więc wklejam ją powtórnie tutaj:
lec napisał/a:
RomanS napisał/a:
lec napisał/a:
moja wina. Pomyslalem ale nie napisalem wszytkiego. Na Allegro kedys widzialem jakos talerzyki montowane w miejsce seryjnych, rzekomo jakies sportowe i delikatnie obnizajace.
Również to widziałem, ale żeby nabrać do tego zaufania musiałbym "pomacać"
W końcu zawieszenie to nie żarty. IMO mogą to być te talerzyki które ograniczają od góry sprężynę.
Na pewno nie te widoczne w komorze silnika, widoczne na fotografiach w tym wątku.
Komentarz