Przepływomierz 1.8T AGU

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rolland
    Classic
    • 2007
    • 22

Przepływomierz 1.8T AGU

Według ekspertów Europejskiego Związku Producentów Samochodowych (ACEA) samochody z silnikiem Diesla mogą być nawet o 900 euro droższe z powodu wejścia w życie nowych przepisów norm emisji spalin Euro 5 i Euro 6.

”Nowe normy mogą stanowić szczególne zagrożenie dla małych samochodów z silnikami wysokoprężnymi” – powiedział sekretarz generalny ACEA, Ivan Hodac. Parlament Europejski zatwierdził w ubiegłym tygodniu wprowadzenie od 1. września 2009 roku nowej normy Euro 5, wedle której maksymalna emisja cząstek stałych do atmosfery będzie mogła wynieśń 5 miligramów, a nie jak do tej pory 25 mg. Taką wartość mogą z kolei osiągnąć samochody wyposażone w filtr cząstek stałych.

Jeszcze bardziej restrykcyjna jest norma Euro 6, która producentów aut będzie obowiązywać od 1. września 2014 roku. Według jej postanowień maksymalny poziom emisji szkodliwych związków do atmosfery dla samochodów z silnikiem Diesla będzie wynosił 80 mg – obecnie 250 mg.

Przed producentami samochodów oraz firmami specjalizującymi się w produkcji ekologicznych systemów spalania czekają wielkie wyzwania zarówno technologiczne jak i finansowe, twierdzą eksperci ACEA. O ile już uda się stworzyć odpowiednią technikę, która będzie w stanie sprostać wymaganiom Euro 5, później Euro 6 o tyle trudniej będzie przełożyć koszty z ekonomicznego punktu widzenia na cenę samochodu.

Niewykluczone, że szczególnie małe samochody z silnikami wysokoprężnymi staną się zbyt mało konkurencyjne względem innych rodzajów napędów. Jeśli pewna część klientów zdecydowałaby się na kupno auta z silnikiem benzynowym wówczas poziom emisji dwutlenku węgla do atmosfery zwiększyć się może nawet o 6%.

Link do artykułu: http://www.motogazeta.mojeauto.pl/cms/index.php/42965
    www.tuning.opole.pl
  • czarny108
    Drive
    • 2006
    • 92

Przepływomierz 1.8T AGU

Witam bardzo serdecznie!
    No i oczywiście mam pytanie. Czy ktoś z Was kupował kiedykolwiek przepływomierz w sklepie www.przeplywomierz.pl? Jak jest z jakością firmy MTM?
    Bosh kosztuje 920PLN, MTM 180PLN. No i włąśnie różnica jest kusząca. Co prawda czytałem, że części nieorginalne mogą powodować obniżenie mocy i wzrost zużycia paliwa, ale ponieważ testy przeprowadzali inżynierowie z Bosha trudno o inny wynik....
    Czy ktoś z Was kupił tam przepływomierz?

Pozdrawiam

Komentarz

• daneczek76
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3642
      • Toyota

to chyba cena w servisie skody 920 zł za przepływke a może pojedz to jakiegoś servisu boscha i kupisz za 450 zł . przynajmniej ja tak miałem jak porównywałem ceny z silnika TDI. PZDR A MTM chyba bym nie kupił juz się pare razy przekonałem że jakies dziwne przepływki są gówno warte zresztą na tym forum były opisywane przypadki kupienia taniej przpływki i nadal nie było Ok a pokupieniu lub zamienienu od kolegi na chwilke do testu było oK
      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Ktos ma chyba fajny skrot i generalnie niemiecka firma MTM nie ma z tym nic wspolnego. O ile ja wiem, ona zajmuje sie tylko tuningiem samochodow z grupy VAG, a tu nagle przeplywki robi do wszystkich.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• nico21
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 2640
          • Volkswagen

w aso oraz sewisach skody jest akcja,ze jak oddajesz stara przeplywke to dostajesz nowa za polowe ceny. ja tak zrobilem i mam nowa z gwaranja.
          DACAR.team

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

ja mam do sprzedania przepływke a pozaty orginał w ASO Regenerowany i z dwu letnia gwarancją kosztuje około 440 zeta
            przyjedź jutro na spota to popatrzymy co jest nie tak http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=88714#88714

Komentarz

• cieq
              Rider
              S_OCP Member
              • 2005
              • 745
              • Octavia I (1U2)
              • AGU 1.8 20VT 150 KM
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Maicroft
              O ile ja wiem, ona zajmuje sie tylko tuningiem samochodow z grupy VAG
              O ile mi wiadomo to robi także Bentley'e, Ferrari, Porsche i Lamborgini Pozdro. Sorki za OT.
              www.pinkbike.com

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

W servisie do diselka masz za 447 nówke w nowej obudowie tu masz link

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

daneczek76, ale silnik agu to jest benzyna anie tdi i jest napisane do jakiego auta jest potrzebna mu przepływka

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

no tak sory za góre widze że benzynka ale napewno moze w servisie dostać taniej chciałem pokazac na przykładzie diselka że i do bezynki pewnie cos dostanie w lepszej cenie niz 900 zł.

Komentarz

• djczas
                      RS
                      • 2005
                      • 9612

do benzyny jest za około 440 zeta

Komentarz

Pracuję...