[O1] zakup Octavii 1 zly vin inne szyby ...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • foqs
    Classic
    • 2013
    • 27

nie wydajemi się w zwykłym ...W całym układzie cały czas jest podciśnienie więc czy tak czy tak reakcja będzie bardzo podobna lub taka sama...Tak sądzę...
  • nomark
    Classic
    • 2012
    • 4

WItam,
    mam możliwosc zakupu octavii 1,9 TDi 90km
    sprawdziłem VIN wskazuje mi auto z 2005 roku jednak szyby - wszsytkie maja literke 9
    wskazuje to rok 1999 jednakze auto jest bardzo dobrze utrzymane jak na ten wiek no i silnik ładnie cyka co prawda licznik wskazuje 160kkm ale z tym oczywiscie bywa roznie, wiec jest tu fest niezgodność,

Orinetujecie się kiedy glxy byly produkowane ??

Silniki 90 Km o ile sie orientuje też byly produikowane do 2004 roku
    Sprawdziłem VIN z dowodu rejestracyjnego zgadza się z tym z podszybia...

Jak myslicie co to moze być zły VIN jakiś składak albo przebijany - po prostu niemożliwe żeby wszsytkie szyby byly z innego roku niz produkcja zwlaszcza 6 lat roznicy...

Jak sie okazało że VIN jest zgodny to jestem skołowany nie wiem co myśleć ... czy to jakiś składak,
    gdzie ewentualnie mógłbym znaleźć elementy, które wskazują rok wykonania no albo na karoserii oprocz podszybia gdzie jeszcze mozna sprawdzić rok albo czy jest jeszcze gdzies wybity VIN ???

Komentarz

• g4cek
      Rider
      • 2011
      • 402

kolego nie napisałes z którego roku jest to auto a podałes że szyby 99r vin 2005 a silniki 90km do 2004r. i nie bardzo wiadomo z którego roku ta skoda Ja spotkałem się z fabrycznymi autami które miało szyby z następujących lat

Jeśli chodzi o szyby to :

1. Auto 2001r produkcji szyby 2001r (jest ok.)
      2. Auto 2001r produkcji szyby 2002r (jest ok.)
      3. Auto 2001 szyby (powiedzmy 2 szt 2001r a pozostałe 2002r) (jest ok.)
      4. Auto 2001r a szyby 2000r lub poniżej (nie jest ok.)
      5. Auto 2001r a szyby 2003 lub więcej (nie jest ok.)

Oczywiście te 5 punktów to jak auto wychodzi z fabryki natomiast wiadomo jest że auto z 2001 mogło mieć dzwona w wyniku którego poszły 2 szyby i ktoś dokupił 2 szyby z tego samego roku lub roku później i już nie jest ok.

Jeśli chodzi o VIN jeśli auto ma rok produkcji 2003 a w vinie wychodzi 2004 to może tak być (ja tak mam) po prostu auta wyprodukowane po sierpniu 2003 maja vin z 2004r

Komentarz

• zadariusz1
        Rider
        • 2011
        • 543
        • Octavia III (5E3)
        • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

Kolego g4cek troche mijasz sie z prawda co piszesz odnosnie pkt 4 tzn. auto z 2001 a szyby z 2000 jest to jak najbardziej ok

Komentarz

• g4cek
          Rider
          • 2011
          • 402

zadariusz1, przeczytaj dokładnie

Komentarz

• Udesky
            RS
            • 2007
            • 1692
            • Octavia I (1U2)
            • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez nomark
            Orinetujecie się kiedy glxy byly produkowane ??
            GLX i SLX były w wersji przed FL. Ich produkcję zakończono pod koniec 2000r. gdy nastąpił FL i nazwy Ambiente, Celebrete, Drive, Classic itp
            A skąd wiesz, że cyfra 9 oznacza rok 1999, a nie 2009?
            Skoro ma na wszystkich to może było dachowanie, albo powybijali. :roll:
            Datowanie przedniej szyby zawsze może się różnić bo często się ją wymienia.
            Co do VINu to tak jak koledzy piszą możesz mieć tam MY2005, ale samochód z 2004.
            Ja mam rok 1999, a wg VINu MY00 (2000).

Dawaj nura w bagażnik, pod wykładziną, gdzieś w okolicy koła zapasowego, powinna być przyklejona karteczka z kodami. Tam jest kod literowy silnika i skrzyni, oraz szereg cyfr. Cyfry oznaczają wyposażenie, gdzieś na forum jest dekoder do tego, wpisujesz to co tam jest i masz pełną listę wyposażenia samochodu. Powinno ci to pozwolić porównać wyposażenie oryginalne z tym fabrycznym.
            W Polsce nie ma kryzysu.
            Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• nomark
              Classic
              • 2012
              • 4

Jeżeli chodzi o rocznik to VII 2005 no i VIN wraz z dowodem to potwierdza,
              teraz muszę poszukać jakie sa daty wybite na elementach w silniku,
              Ale silnik jest 90km - gdzie silniki 90 montowano do 2004 prawda ??

No faktycznie nie pomyslalem o tym że wóz mógł być po dachowaniu tez nie zwrocilem uwagi czy to oryginalne szyby czy wymienione,
              Mógł też ktoś równie dobrze wybić ... cóź ...
              rozchodzi sie konkretnie model w zalaczniku czy da sie na oko ocenić po zdjeciach czy mógłby być z 2005 roku czy raczej swap i 1999.

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Komentarz

• g4cek
                Rider
                • 2011
                • 402

nomark, ale cudak jakich mało, fotele z passata, zderzak przedni z octavi przed 2001r lampy tylne z octavi po 2001r kierunki w błotnikach pomarańczowe (czyli przed 2001r) pewnie silnik jest. To chyba jakiś sztos jest!

[ Dodano: Wto 03 Kwi, 12 13:02 ]
                chociaz na drugim zdjęciu ma kierunek biały, ale buda to nie jest poniżej 2001 roku bo antena na dachu jest z przodu a nie z tyłu, jakaś lipa te auto!

[ Dodano: Wto 03 Kwi, 12 13:05 ]
                felgi od polifta

Komentarz

ja bym od tego gowna trzymal sie z daleka bo niezle smierdzi

Komentarz

• nomark
                    Classic
                    • 2012
                    • 4

No lipa lipa, myslalłem ze mniejsza... ojciec mnie bardzo na te auto namawia ze względu na "najlepszy" silniczek ...
                    Koles pewnie sie nim konkretnie rozbijał ... no i sądze ze jeszcze może byc lewizna ... hmm coź ale gdyby silniczek jeszcze w dobrym stanie to i tak oferta niezła ...
                    ciekawe czy są jeszcze poduchy ... czy np inna kierownica ??

Komentarz

• g4cek
                      Rider
                      • 2011
                      • 402

nomark, ja to bym nawet nie zadzwonił o te auto a zastanawiać się nad czym? chyba nad tym kiedy peknie spaw z nabitymi numerami przeglądu nie przejdzie

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratoRS
                        • 2009
                        • 10918
                        • Fiat

nomark, to jakiś składak, albo po dzwonku ostrym, tył ma poliftowy i felgi tylko, reszta to auto przedliftem, czyli z przed 2001 a nie żaden 2005 rok (chyba że ma na myśli właściciel te felgi i tył tylko hehe), Mi wygląda na 99 rok właśnie całość , a tylko parę elementów jest z 2005. ten vin to jakiś przekręt.

Komentarz

• Philu
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 172
                          • Toyota

Masz odwagę coś takiego oglądać. Ja bym toto omijał szerokim łukiem. :diabelski_usmiech
                          Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.

Komentarz

• ahmed799
                            RS
                            • 2009
                            • 6871
                            • Ford

Zamieszczone przez sew1981
                            tył ma poliftowy i felgi tylko, reszta to auto przedliftem,
                            zegary też ma po FL. Ciekawe o co tu chodzi z tym złomkiem?? :shock:

филип
                            Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Damian-jg
                              Ambiente
                              • 2008
                              • 229

Ale srodek ma poliftowy z zegarami
                              FIAT Service

Komentarz

• jackq77
                                Classic
                                • 2011
                                • 38

klapa również tylna jest przedliftingowa. Trzymałbym sie od tego z daleka no chyba że chcesz poźniejszych problemów

Komentarz

• sew1981
                                  RS
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2009
                                  • 10918
                                  • Fiat

jackq77,lampy tylne są poliftowe wstawione - to miałem na myśli
                                  Damian-jg, takie deski występowały przed liftem też od jakiegoś rocznika, już na forum ten temat był poruszany

Komentarz

• Rudd
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 151

Deska jest poliftowa, bo jej dół jest czarny, a przed liftem był jasno-szary.

Auto masakra i składak jakich mało. A anteny to on ma 2, bo rekin z tyłu też jest
                                    B,C 1.8T

Komentarz

• zgucio
                                      Rider
                                      • 2007
                                      • 691

na masce i klapie od spodu są wybite daty produkcji można sprawdzić, numer jest na samym dole maski po środku i na klepie tylnej koło 3-ego stopu po środku

Może był bity i bebechy zostały przełożone do innej budy
                                      ROCZNIK 98 PO LIFTINGU ;-) ---> fotki

JOHNNY II ASC + SIRIO AS-100

Komentarz

Pracuję...