Stuki w przednim kole?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sawus1990
    Classic
    • 2011
    • 30

Stuki w przednim kole?

Zamieszczone przez Alonzo_
    A danielcio?
    Nie wiem jak sam Daniel, ale Inter-Auto jest dealerem Skody, Opla, Kii i Chevroleta, więc można uderzyć do Daniela, bo może będzie mógł pomóc
  • paisak
    Drive
    • 2010
    • 96

Stuki w przednim kole?

Podczas wczorajszej przejazdzki zauwazylem po raz pierwszy przy ruszaniu lekko wyczuwalne stukniecie, jakby szarpniecie albo pekniecie. Potem zaczelo sie to powtarzac i teraz jest wyczuwalne przy prawie kazdym ruszaniu. Do tego dzisiaj ( ta sama trasa po miescie co wczoraj, troche stop & go) doszlo do tego ciagle stukanie przy dojezdzaniu do swiatel ( ale tylko przy jezdzie bez dodawania gazu) i od czasu do czasu takie trzykrotne ciagle stukanie ( trzy razy "tuk, tuk, tuk" i zaraz znowu) po puszczeniu hamulca i niedodawaniu gazu ( mam DSG).
    Problemem jest to, ze nie moge okreslic, skad te stuki pochodza. Stawialbym moze na prawa strone auta ( prawe kolo), ale przy ruszaniu wydaje mi sie, ze to stukanie pochodzi z centralnej czesci auta, gdzies na srodku, pod deska rozdzielcza, moze troche dalej w kierunku silnika.
    Szukalem na forum podobnego tematu, ale nie znalazlem niestety takiego, ktory odpowiadalby mojemu problemowi Mam nadzieje, ze nie chodzi o DSG ( http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...light=stukanie). Dwumasa byla wymieniana rok temu, aktualnie auto ma 178000 km przebiegu.

Komentarz

• leszekmw
      RS
      • 2005
      • 5356

może przegub . pojeździj jeszcze trochę. u mnie ostatnio stuka ale to górne mocowania , tylko nie mam kiedy zrobić :roll:
      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
      GVI 1.4TSI
      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• paisak
        Drive
        • 2010
        • 96

leszekmw, a objawy u Ciebie takie same?

Komentarz

• leszekmw
          RS
          • 2005
          • 5356

paisak, no też tak na środek się przenosi . a kierownica Ci ciężej nie chodzi trochę ? przy skręcaniu nie stuknie czasami ?
          O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
          GVI 1.4TSI
          LANCIA YPSILON 1.2 MPI
          tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Biszczu
            RS
            • 2011
            • 5567

paisak, równie dobrze może Ci stukać piasta... na stację diagnostyczną się wybierz i na trzepakach za 10-20 plnów powiedzą Ci co stuka
            "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

u mnie stukał przegub który dostał luzu po uprzednim rozerwanym gumowym mieszku
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...