Podczas wczorajszej przejazdzki zauwazylem po raz pierwszy przy ruszaniu lekko wyczuwalne stukniecie, jakby szarpniecie albo pekniecie. Potem zaczelo sie to powtarzac i teraz jest wyczuwalne przy prawie kazdym ruszaniu. Do tego dzisiaj ( ta sama trasa po miescie co wczoraj, troche stop & go) doszlo do tego ciagle stukanie przy dojezdzaniu do swiatel ( ale tylko przy jezdzie bez dodawania gazu) i od czasu do czasu takie trzykrotne ciagle stukanie ( trzy razy "tuk, tuk, tuk" i zaraz znowu) po puszczeniu hamulca i niedodawaniu gazu ( mam DSG).
Problemem jest to, ze nie moge okreslic, skad te stuki pochodza. Stawialbym moze na prawa strone auta ( prawe kolo), ale przy ruszaniu wydaje mi sie, ze to stukanie pochodzi z centralnej czesci auta, gdzies na srodku, pod deska rozdzielcza, moze troche dalej w kierunku silnika.
Szukalem na forum podobnego tematu, ale nie znalazlem niestety takiego, ktory odpowiadalby mojemu problemowi Mam nadzieje, ze nie chodzi o DSG ( http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...light=stukanie). Dwumasa byla wymieniana rok temu, aktualnie auto ma 178000 km przebiegu.
Komentarz