płuczka silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Alcore
    Classic
    • 2010
    • 26

płuczka silnika

takijedenkuba, przewody w stalowym oplocie dobre są do "sportowej" jazdy. Lepszym pomysłem jest zainwestowanie w swap większych hampli, bo seria jest za słaba do tak ciężkiego pudła. Myślę, że 288 na przód wystarczy.
  • noswer
    Ambiente
    • 2008
    • 232

płuczka silnika

Witam,
    Zbliża mi się czas zmiany oleju - niebawem magiczne 200k km na liczniku (ile w rzeczywistości pewnie najstarsi ludzie nie wiedzą - jestem drugim właścicielem) i zastanawiam się czy przy wymianie nie użyć jako dodatku tej delikatniejszej płuczki (liqui moly) - obecnie leje mobila 10w40 chce się przerzucić na motula 10w40 (wielokrotnie polecanego)

dodam że auto ma od ponad 50k km gaz - ogólnie hałasuje ale jeździ....

Pytanie więc brzmi płukać czy nie - niby tylko 27zł ale jak coś sie rozszczelni może być gorzej - inna sprawa że lubię dbać o auto (jak chyba każdy na tym forum) i chciałbym by pracowało jak należy...

mój szkodnik jest już leciwy (rocznik 1998) ale liczę że jeszcze z rok (może 2) pozostanie w rodzinie...

Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelkie opinie, doświadczenia, odczucia którymi się podzielicie w powyższym temacie :szeroki_usmiech

Komentarz

• zak14
      Rider
      • 2011
      • 605
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

noswer, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26202
      Octavia 2 FL Combi 1.9 BXE

Komentarz

• noswer
        Ambiente
        • 2008
        • 232

zak14, temat znam - z tego tematu decyzja odnośnie wymiany na motula nniestety potem nie śledziłem nie zauważyłem że na płuczkę weszło - dzięki

Komentarz

• luks
          Ambiente
          • 2009
          • 240

widzę zę kolega ma ten sam silnik i podobny przbieg (ja mam 160). po zmianie z mobila na motula silnik co prawda nie pracuje tak miękko, ale zużywa mniej oleju i na silnym mrozie nie było klepania popychaczy zaraz po uruchomieniu ..
          skoda
          fuckyeah!

Komentarz

• noswer
            Ambiente
            • 2008
            • 232

ogólnie taki jest plan - po prostu widzę ile z mobila wytrąca się tej białej mazi (do pracy mam 12,5 km i auto średnio przez to dogrzane)

Komentarz

Pracuję...