takijedenkuba, przewody w stalowym oplocie dobre są do "sportowej" jazdy. Lepszym pomysłem jest zainwestowanie w swap większych hampli, bo seria jest za słaba do tak ciężkiego pudła. Myślę, że 288 na przód wystarczy.
płuczka silnika
Zwiń
X
-
płuczka silnika
Witam,
Zbliża mi się czas zmiany oleju - niebawem magiczne 200k km na liczniku (ile w rzeczywistości pewnie najstarsi ludzie nie wiedzą - jestem drugim właścicielem) i zastanawiam się czy przy wymianie nie użyć jako dodatku tej delikatniejszej płuczki (liqui moly) - obecnie leje mobila 10w40 chce się przerzucić na motula 10w40 (wielokrotnie polecanego)
dodam że auto ma od ponad 50k km gaz - ogólnie hałasuje ale jeździ....
Pytanie więc brzmi płukać czy nie - niby tylko 27zł ale jak coś sie rozszczelni może być gorzej - inna sprawa że lubię dbać o auto (jak chyba każdy na tym forum) i chciałbym by pracowało jak należy...
mój szkodnik jest już leciwy (rocznik 1998) ale liczę że jeszcze z rok (może 2) pozostanie w rodzinie...
Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelkie opinie, doświadczenia, odczucia którymi się podzielicie w powyższym temacie :szeroki_usmiech
-
Komentarz