Zamieszczone przez OBIX
Ustawianie lusterek
Zwiń
X
-
Ustawianie lusterek
Czesc,
Do ustawiania lusterek, jest przelacznik na R i L do ustawiania prawego i lewego.
Czy to jest normalne ze jak dam na L i ruszam lewym lusterkiem to prawie sie tez rusza ?
Natomiast gdy dam przelacznik na R to ustawia sie samo prawe lusterko.
Wiec jedyna mozliwoscia ustawienia obu lusterk jest najpierw ustwienie lewego a pozniej prawego ?? a moze u mnie jest cos skopane
Pozdrawiam, MaciekOctavia 1.9 TDI 99' SLX COMBI 110KM AHF
-
-
Zamieszczone przez nico21Tak ma byc - bardzo praktyczne - nie trzeba ustawiac dwóchnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez nico21Tak ma byc - bardzo praktyczne - nie trzeba ustawiac dwóchmnie i mojej babie pasuje
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodae tam, marudzisz mnie i mojej babie pasujenasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Jednoczesne ustawianie L/P lusterka nie wydaje mi się wskazane. W praktyce dla oka kierowcy lewe ustawia się inaczej od prawego. Jak by nawet spiąć na krótko w przełączniku sterowanie na obydwa lusterka nic by to nie dało. Przykładowo kierujesz L w lewo, P idzie w tym samym kierunku, czyli zamyka horyzont kierując odbicie na bok samochodu, a nie na horyzont drogi. Aby sterowanie L+P miało sens praca lusterek musi być na zasadzie lustrzanego odbicia tj. L kierujesz w lewo, P idze w prawo itp. Można by to było uzyskać przez zamianę w jednym z lusterek biegunowości zasilania silniczków napędzających mechanizm do ich sterowania. To tylko teoria oczywiście.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez -Piotr-Jednoczesne ustawianie L/P lusterka nie wydaje mi się wskazane. W praktyce dla oka kierowcy lewe ustawia się inaczej od prawego. Jak by nawet spiąć na krótko w przełączniku sterowanie na obydwa lusterka nic by to nie dało. Przykładowo kierujesz L w lewo, P idzie w tym samym kierunku, czyli zamyka horyzont kierując odbicie na bok samochodu, a nie na horyzont drogi. Aby sterowanie L+P miało sens praca lusterek musi być na zasadzie lustrzanego odbicia tj. L kierujesz w lewo, P idze w prawo itp. Można by to było uzyskać przez zamianę w jednym z lusterek biegunowości zasilania silniczków napędzających mechanizm do ich sterowania. To tylko teoria oczywiście.
OII ambientna sztuka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez QBAale ja mam ustawiane na zasadzie lustrzanego odbicia :roll:O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Re: Ustawianie lusterek
Zamieszczone przez maciek1Czesc,
Czy to jest normalne ze jak dam na L i ruszam lewym lusterkiem to prawie sie tez rusza ?
Pozdrawiam, Maciek
Fajna sprawa bo po regulacji fotela nie trzeba krecic oboma tylko lewym, a prawe ustawia sie "lustrzanie" tak samo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cerzamA ustavienie na "O" jakie ma znaczenie?Bouli
Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez nico21Tak ma byc - bardzo praktyczne - nie trzeba ustawiac dwóch
Komentarz
-
Zamieszczone przez Boulitakie ze nie pokrecisz nic przy lusterkach ale bedziesz mial ogrzewaneI oznacza doslownie nic
Ogrzewanie lusterek dziala razem z ogrzewaniem tylnej szyby.
Natomiast w Octach po lifcie zamiast pozycji "0" jest wlasnie ogrzewanie luster.
Komentarz
-
Komentarz