Listwy boczne - czy przykleic?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rafi2007
    Drive
    • 2007
    • 71

Heheh finisz?? Do tego to jeszcze daleko :lol:
    Przez okres swiateczny stwierdzilismy, ze nie ma co sie opierdalac i rozmawiac z jakimkolwiek kierownikiem. Tylko, ze miedzy swietami a Nowym Rokiem nie ma wlasciciela firmy i musimy poczekac :? Z reszta nie ma co sie spieszyc, bo nawet samochodu jeszcze nie polakierowali, takze nie tylko za sprzet bedzie awantura :evil: Generalnie przez te pare dni rozeznalem sie bardziej w temacie i teraz wiem, ze moge ich latwo udupic za pomoca ISO9001, ktore maja.
  • idas
    Elegance
    • 2006
    • 828

Witam!
    Zauwazylem ze zaczynaja mi sie w niektorych miejscach odklejac listwy boczne. Wie ktos czy to mozna przykleic?
    VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
    VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

Klocek coś kombinował z tymi listwami, namierz go i się dowiesz co i jak, a jak nie to podjez do blacharza to ci powie co i jak.

Komentarz

• Kuvel
        Ambiente
        • 2006
        • 138

Jest specjalna taśma dwustronnie klejąca - właśnie do tego rodzaju spraw. Niestety to śrenio trwałe rozwiązanie. Jego zaletą jest to, że da się taką listwę - w razie potrzeby - odkleić (trzeba nagrzać).
        Drugie rozwiązanie, "nieprofesjonalne" ale trwałe, to przykleić to klejem. Kiedy miałem Felcie, to użyłem do tego celu, preparatu Fixall (dostępny w Castoramie - tuba jak silikon). Klej jest czarny, listwa też, więc dało się to w miarę ładnie załatwić. Nietety w razie np. napraw blachaeskich może być problem z odczyszczeniem blachy.
        90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?

Komentarz

• mariobros
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 551

Niektórzy...

...polecają przyklejać listwy klejem, którym wklejane są szyby samochodowe. Jest to szczególnie polecane, gdy listwy są nieco odkształcone i w takich wypadkach taśma dwustronnie klejąca nie utrzyma ich... A ten klej jest taki gumopodobny, więc chyba będzie się go w stanie odczyścić, gdyby była taka konieczność...
          Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
          Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• daneczek76
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 3642
            • Toyota

Ja polecam do tego normalny Silikon najlepiej przeźroczysty lub czrny zawsze możemy oderwać choć nie tak łatwo i umyć lakier wrazie jakby zaistniała taka potrzeba.
            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

Pracuję...