Wymiana dwumasu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sleper
    Classic
    • 2012
    • 3

Wymiana dwumasu

Swoją drogą musiałby być bardzo upierdliwy,
    Ja od 2 lat jeżdżę z Ledami w halogenach i (odpukać ) jeszcze na takiego nie trafiłem. Świadomie zrezygnowałem z funkcjonalnosci halogenow. Niemniej jednak jak mi się spalą ledy, to mozliwe, ze wrócę do klasycznej zarówki.

krzynol,
    jak sie uruchamia doświetlanie zakrętów w O2? Co trzeba mieć na pokładzie?
  • piszczu
    Classic
    • 2011
    • 12

Wymiana dwumasu

Witam 2 dni temu został wymieniony dwumas w mojej Oktawii odczucia jakie zauważyłem to znacznie mniejszy opór przy wciskaniu sprzęgła niż przed wymianą (wchodzi jak po maśle )
    poza tym nie czuje drgań, głosu tzw obijającego się metalu a biegi wchodzą znacznie płynniej .
    dlatego kieruje pytanko
    Czy mam się obawiać tego tzw mniejszego oporu w czasie wciskania sprzęgła ?????
    PS: bez dodawania gazu delikatnie puszczając sprzęgło na 1 biegu auto zaczyna jechać i nie ma z tym problemów jak przed wymianą

Komentarz

• piramida
      RS
      • 2009
      • 12222
      • Superb III (3V3)

piszczu, przez najbliższe 100-150kkm masz spokój więc sie ciesz i nie zawracaj sobie głowy pierdołami :wink:
      superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• lukaszp1981
        Ambiente
        • 2009
        • 140
        • Octavia III (5E3)
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

piszczu, jak najbardziej prawidłowy objaw, że po wymianie sprzęgła, jest ono "miększe". Jeździj i się ciesz, że chodzi lekko.

Komentarz

• piszczu
          Classic
          • 2011
          • 12

Dziękuje wam serdecznie uspokoiliście mnie

Komentarz

Pracuję...