serwis

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • asmo
    Classic
    • 2014
    • 1

serwis

Ładna sztuka i zadbana ta Twoja Fabia :!: Podświetlenie nóg i pod drzwiami też za mną chodzi ale jeśli zrobię to w jednej tonacji kolorystycznej. Na spota podskoczysz :?:
    Były czasy że pracowałem blisko Pyskowic http://goo.gl/maps/zSiUq :diabelski_usmiech
  • rysiu
    Classic
    • 2012
    • 13

serwis

Witam Was serdecznie.
    Jestem tutaj na forum nowy. Szukałem już w historii, ale nie znalazłem nic na ten temat, więc jeżeli nie sprawiłoby Wam to problemu, to prosiłbym o małą pomoc.
    Mam Toura z LPG i czas na serwis przyszedł. Oczywiście ASO, ale większość z Was poleca serwisy na południu Polski, a mi jakoś nie uśmiecha się jechać 500 - 800km. Czy macie jakieś doświadczenia z ASO na północy Polski. KOSZALIN, SŁUPSK, SZCZECIN. Wszystko to jedna firma z Poznania co prawda, ale rozchodzi mi o fachowość usług.
    Za pomoc z góry dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie.

Komentarz

• Rosomak
      L&K
      • 2011
      • 1365
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez rysiu
      Mam Toura z LPG i czas na serwis przyszedł. Oczywiście ASO
      Gdzie byś nie pojechał, to w ramach obowiązkowego serwisu gwarancyjnego, to oni nie będą Cie poważnie traktować. Zapamiętaj sobie, że dopóki masz gwarancję, to jesteś wrogiem...
      Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
      http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
      Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• słoń
        Elegance
        • 2010
        • 777

w czym problem??jedż do Słupska(tam najtaniej) ,powymieniają Ci to co trzeba i masz z głowy.

Komentarz

• patrykL
          Rider
          • 2009
          • 588

Zapamiętaj sobie, że dopóki masz gwarancję, to jesteś wrogiem...
          sadze, ze jest dokladnie odwrotnie

Komentarz

• Rosomak
            L&K
            • 2011
            • 1365
            • Octavia II (1Z3)
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez patrykL
            sadze, ze jest dokladnie odwrotnie
            To jesteś w błędzie... :haha:
            Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• patrykL
              Rider
              • 2009
              • 588

To jesteś w błędzie...
              to Tobie sie tak wydaje

Komentarz

• rkb
                RS
                • 2008
                • 2152
                • Rapid Spaceback (NH1)
                • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Toruń, przyjazne dla OCP
                Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Rosomak
                  L&K
                  • 2011
                  • 1365
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez patrykL
                  to Tobie sie tak wydaje
                  to jedź i powiedz żeby ci sprężyny tylnego zawieszenia wymienili w ramach gwarancji, to zobaczymy czy ci wejdą w d...pę bez wazeliny i bez niczego od razu wymienią.... Na pewno masz za nisko z tyłu (bo masz O2 FL z LPG), tylko pewnie oszukujesz siebie, że TTTM... Albo tak lubisz i przejeżdżasz z duszą na ramieniu przez nierówności.

Komentarz

• rkb
                    RS
                    • 2008
                    • 2152
                    • Rapid Spaceback (NH1)
                    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

mkania777, wg Twojej teorii w Octavii nie mozna jezdzic z pelnym bagaznikiem bo tez zawieszenie sie rozpieprzy bo jest za nisko? Butla waży nawet pełna ze 100 kg maks, a z tego co wiem w bagaznik mozna wsadzic o wiele ciezszy sprzet i o dziwo mozna jechac

Komentarz

• patrykL
                      Rider
                      • 2009
                      • 588

Kolego mkania777, po co te nerwy?
                      nie mam problemu z tylnym zawiasem

Komentarz

• hizoku
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 186

rysiu, zapoznaj się forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=818277 , zakup olej i filtry żeby się nie dać skroić, wybierz najbliższe ASO i jedź na przegląd. Przy pierwszym przeglądzie w O2T nie mają skomplikowanych rzeczy do zrobienia, więc nic nie powinni nic spieprz....
                        Octavia2 Tour

Komentarz

• rkb
                          RS
                          • 2008
                          • 2152
                          • Rapid Spaceback (NH1)
                          • CYVB 1.2 TSI 110 KM

W zasadzie ten przeglad to sciema, wszystko oceniane jest wzrokowo, moglbys to sam na kanale zrobic

Komentarz

• rysiu
                            Classic
                            • 2012
                            • 13

Witam ponownie Forumowiczów.

Zauważyłem też, że tył siedzi mi troszkę niżej niż przód. Ale popatrzcie na inne Octavie 2 FL, też bez LPG i też z ciężkim TDI i sytuacja wygląda identycznie (może wystarczy zapasówkę trzymać w piwnicy). Sprężyn nie zamierzam wymieniać, a i przeciwmgłowe odparowało. W aucie wszystko mi póki co dobrze chodzi, a moje pytanie odnosiło się do fachowości serwisu, a raczej ich pracowników. Mój poprzedni samochód serwisowałem aż do sprzedaży, tj. przez 7 lat. Był to Civic. Serwis w Koszalinie był naprawdę dobry. Jak poszła informacja, że sprzedaję, to o auto ludzie się prawie bili (paradoksem jest fakt, że na forum Civica wszyscy opluwali siódmą generację Civica). Faktem jest jednakże, że Octavią jeździ mi się o wiele lepiej niż Civicem.

Ale do rzeczy. Zainteresował mnie temat kupna materiałów. NIgdy nie robiłem tego w Civicu, ale skoro mam trochę zaoszczędzić? Moje skromne pytanie. Co mam kupić na pierwszy przegląd 15000km?

Komentarz

• Lashlo
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 1455

rysiu, Filtr oleju,powietrza,kabinowy i olej.
                              Co prawda w instrukcji mowia,ze kabinowy i powietrza co 30 tys czy nawet dluzej,ale to grosze i naprawde warto. Ja wymieniam co 15 tys i zawsze w/w filtry sa juz zdrowo brudne.

Komentarz

• zbigniew147
                                Rider
                                • 2008
                                • 482

rysiu
                                ja zakupiłem swoją octe w pehamocie w Szczecinie na ul. Zielenogórskiej. Tam też serwisowałem. Jako tako serwis może być - mnie w ciula nie zrobili ale też ja trochę wiedzy na temat aut mam więc nie pozwoliłbym sobię na wciśnięcie jakiś śmiesznych bajek.

Jedynie co mogę polecić to skontaktuj się z forumowiczem Arti23 - być może da ci namiar na chłopaka z Pehamotu. Jego kuzyn (chyba) przyjmuje auta na serwis.
                                On mi też zakwalifikował auto na serwis w sytuacji gdy inni nie chcieli - a załatwiałem to wszystko bez żadnych znajomości.
                                a jeśli nie dostaniesz namiaru to koleś jest młody i nosi długie włosy - z reguły spięte kitką.

Komentarz

Pracuję...