Witam! Kto z was obszywał kierownice skóra? Kogo mozecie polecić? Tak gdzies max 150 km od Kielc.
Instalacja gazowa - jaka do 1.8T 20v
Zwiń
X
-
domelfm
A slyszeli panowie o instalacji 5 generacji ? To jest wlasnie to co ja polecam.....
Wtrysk płynnego gazu
Zalety:
-Wieksza moc niz na bezynie o ok 3% do 7%
-Wtryskiwacz sterowany kompuyerem samochodu
-brak ingerencji w instalacje grzewczo-chlodniczą samochodu
Wady :
Cena ... Gdzies slyszalem ze ok 9000zł
Ale pewnie taniej mozna..
Firma produkujaca te instalacje nazywa sie vialle i pochodzi z hiszpani...
Komentarz
-
Sigma_74
Zamieszczone przez domelfmWtrysk płynnego gazuZamieszczone przez domelfmCena ... Gdzies slyszalem ze ok 9000zł
załoz sobie instalację Lavatto czy jakaś taka, znajomy na w Sharanie i sobie rewelacyjnie chwali, a to jego kolejne zagazowane autko ta instalacja.
Komentarz
-
Maicroft, no fakt na różnych stacjach można spotkać róóóżny gaz. no chyba, żeby zaopatrywać się w tzw. fazę - czyli coś co jest lane do butli zasilajacych wózki widłowe. tam jest o wiele większa procentowa zawartość propanu. ( mówią na to też propan techniczny). tylko.... najpierw znajdź takie coś, a potem jeszcze uproś, żeby Ci to ktoś przelał do zbiornika samochodowego z butli widlakowej.
no mnie sie ostatnio udało po ciężkich bojach ( a nie był mi potrzebny do samochodu .... tylko do polatania balonem)Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Wywołany - odpowiadam :-)
Mam 1.8 T AGU z 2000 roku. Rok temu założyłem instalację holenderskiej firmy VSI PRINS. Jej minusem jest...cena, ale uważam że na tym nie wolno oszczędzać ( w światku gazowników uważana za mercedesa - przytoczona opinia ). Zrobiłem ponad 20kkm i nie miałem żadnego problemu. Oczywiście jest to 4 generacja. Przejście benzyna gaz jest niezauważalne, jazda - nikt nie jest w stanie odróżnić czy jade na gazie czy na benzynie - po prostu to samo. Mogę polecić gazownika z Tych ( ale trochę daleko od Ciebie ).
Co do wtrysku fazy ciekłej, to owszem są takie systemy tylko odpowiedz sobie na jedno pytanie - w ilu samochodach je widziałeś? Człowiek, który mi instalował powiedzaił, że ze względu na cenę tych instalacji jest tak mało że nie ma się na czym uczyć a w związku z tym w razie jakichkolwiek problemów będziesz królikiem doświadczalnym. Oczywiście wcale tak nie musi być, możesz namierzyć warsztat gdzie wiedzą na ten temat dużo i będzisze zadowolony tylko ta cena...
Napisałem kiedyś do jednego z kolegów na forum obszernego maila - jeśli będzie tak miły to zgadzam się na udostępnienie jego treści Tobie.
Pozdrawiam
ps. był to kolega Marian - może ma jeszcze tego maila..Powered by VSI PRINS
Komentarz
-
-
Witam, rozpoznawałem temat gazowania ok. roku temu, w Poznaniu i okolicach, w efekcie dotychczas na nic się nie zdecydowałem, ale to tylko z powodu niedużych przebiegów, które ostatnimi czasy robię.
1. Wtrysk gazu w fazie ciekłej - rozwiązanie najciekawsze, najdroższe, w moim przypadku zwróci się po kosmicznej liczbie miesięcy, a poza tym gdybym miał tyle zapłacić to dołożyłbym to i zmienił auto na TDI.
Z technicznego punktu widzenia ma zaletę: jak już z nazwy wynika wtryskuje się gaz w stanie ciekłym, po wtryśnięciu następuje odparowanie m.in. na gorących zaworach - co wybitnie je studzi, czyli tak, jak na benzynie.
Przy stosowaniu wtrysku w fazie lotnej (gazowej) nie ma tego studzenia zaworów, bo nic już na nich nie odparowuje.
Teoretycznie gorzej, bo w końcu zaworów jest 20, ale jeszcze nikt się nie wypowiadał , żeby miał kłopoty z głowicą i zaworami.
2. W efekcie wybierałem pomiedzy Prins +wtryski Keihin (pisownia może nie być ścisła)oraz BRC sequent (pełny, nie 24). Tańszych i mniej zaawansowanych rozwiązań nie brałem pod uwagę. Co do tych dwóch instalacji to dokonałem dosyć szerokiego rozpoznania i dokonałem wyboru firm, którym bym to zlecił (nie wiem tylko czy to się przyda akiz, bo to Poznań). N/t Landi Renzo nie mogę się wypowiedzieć, nie trafiłem w Poznaniu.Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
Ja mam Landi Renzo Omegas - jest ok. polecam.
Autoryzacje na montarz w Poznaniu ma EKO CAR ul. Gąsiorowskich 4 tel /061/ 661 37 37
Troche więcej o Landi Renzo http://www.landi-renzo.com.pl/Były posiadacz 1.8 Turbo
Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..
Komentarz
-
-
Miesiąc temu miałem ten sam dylemat. (co wybryać?). Zdecydowałem się na Landirenzo Omegas i jestem bardzo bardzo happy. Zrobiłem na niej ponad 3 tyś do tej pory i żadnych problemów. Spalanie średnio mieści się poniżej dyszki.Do butli w zapasówce tankuje do 45l a przelatuje nawet do 490km, zależy od gazu i deptania :lol: oszczędność na paliwku ogromna. Co do mocy to praktycznie nie ma różnicy
Musisz znaleźć dobry zakład bo kompetentny fachowiec to podstawa. Tak mnie radzili i mieli racje bo omal nie zamontowałem szitu u znajomego jednego znajomego Pana X w garażu - odradzam. Najlepiej tylko autoryzowane zakłady. A instalka PRINCE albo Landirenzo Omegas.
Komentarz
-
-
awitam
tak jak koledzy polecam instalacje prinsa, zakładałem w lodzi w nagazie , butla w koło zapasowe, wchodzi ok 47-48 l lpg. spalanie minimalane jakie uzyskałem to 9,6 litra maxymalne okolo 16 litrów, średnia z ostatnich 3kkm to 10,6 litra. Przejście z benzyny na gaz niezauważalne. Jedyny mankament to koszt instalacji .
pozdrawiam adam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adamos12tak jak koledzy polecam instalacje prinsa, zakładałem w lodzi w nagazie , butla w koło zapasowe, wchodzi ok 47-48 l lpg. spalanie minimalane jakie uzyskałem to 9,6 litra maxymalne okolo 16 litrów, średnia z ostatnich 3kkm to 10,6 litra. Przejście z benzyny na gaz niezauważalne. Jedyny mankament to koszt instalacji .Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
huwe Jeżeli masz jakieś doświadczenie w tym temacie to prosze pisz. Soft i kabel mam i muszę się chyba sam za to zabrać bo inaczej to kiedyś zostanę bez samochodu - goście w gazowni mają niezły ubaw jak mogą sobie "pojeździć" moim autem a ja troche się o niego boję. Jakie powinnu być wartości ciśnienia i gdzie można to ustawić - bo w programie można chyba tylko podglądnąć
Komentarz
-
Komentarz