[Inne] Jaki kabel ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • NOVY N
    Classic
    • 2013
    • 7

[Inne] Jaki kabel ?

Dziś sprawdziłem Octavkę VAGiem i pokazało błąd :

17965 - Ciśnienie turbosprężarki (TC) - przekroczona granica > podłączenie węża

skasowałem i jak wracałem do domu turbo normalnie chodziło a rano nie.
    Aha jeszcze spoglądaliśmy na mieszek czy normalnie pracuje i okazało się, że tak.

co myślicie o tym błędzie ??
  • klawik85
    Classic
    • 2011
    • 12

[Inne] Jaki kabel ?

Witam!Interesuje mnie Generalnie odczyt PIN . korekta licznika, kasowanie crash data .Auta jakie chcialbym robic to vw ,skoda ,audi ,seat od rocznika 95-2005 .Czy jest cos uniwersalnego lub godnego polecenia??I z tych kabelkow co podalem czy sie nadaja?bo jak wiadomo nie chcialbym czegos potem spierniczyc ,a czasami warto zainwestowac troche wiecej kasy i miec cos porzadnego?Moze i warto nie robic tego przez zlacze OBD ,poniewaz istnieje mozliwosc zapisu bledu lub uwaleniu licznika ,a lepiej wyciagnac i programatorem robic ,a masz pewnosc ze nic nie uwalisz.Przeznaczyc moge hmm do 500 zl.A wolalbym przeznaczyc wiecej czasu ,a robic cos porzadnie, nauczyc sie tego jak kazdego oprogramowania ,a nie uwalic cos komuc i potem byc w dupie.I jak to jest z tym VAG tacho 3.01 ktos tym kiedykolwiek z was cos uwalil ?????Czekam na wasze opinie panowie. Pozdrawiam!

http://programatory.com.pl/sklep/index.php? p1,programator-willem-7-1-wersja-zif-32
    http://allegro.pl/vag-tacho-3-01-pl-opel- immo-najnowsza-wersja-i2147600697.html (proszę usunąć spację)

Komentarz

• K_Popiel
      Rider
      • 2010
      • 608

Używałem tego kilkanaście razy, nie stwierdziłem żadnych problemów, błędów czy uwaleń licznika. Kupiłem ten kabel aby dorobić sobie klucz do samochodu, nie miałem pinu immo, ale przydał nie tylko mnie.
      // Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
      ------------------------------------------------------

Komentarz

• klawik85
        Classic
        • 2011
        • 12

Korekte tez robiles?bo cos czytalem ,ze jesli laptop sie zwiesi lub bateria padnei przerwiepolaczenie to licznik ,moze kwalifikowac sie do wymiany.A jak z tym jest naprawde , to nie wiem dlatego pytam bardziej doswiadczonych ,ktorzy juz tego uzywaja.

Komentarz

• K_Popiel
          Rider
          • 2010
          • 608

Korektę robiłem, trwa dosłownie kilka sekund także jest mało możliwe że coś się zawiesi, wiadomo jednak że coś się może zawsze spierniczyć. Co do wpływu zwiechy, padnięcia baterii na stan licznika nie miałem takiego przypadku, także nie wypowiem się w tym temacie.
          // Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
          ------------------------------------------------------

Komentarz

• klawik85
            Classic
            • 2011
            • 12

Wiadomo na baterie masz zawse wplyw ,wystarczy podlaczyc zasilanie lecz chodzi mi o zawieche bardziej.Dziekuje bardzo kolego jesli ktos jescze by cos wiedzial na ten temat prosze o wypoiwiedz.Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...