auto z b.dużym przebiegiem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Rafaelo_1984
    Classic
    • 2014
    • 23

troche nie jestem taki biegły w vagu - jakie bloki pomiarowe?

dziś cd walki bo odstałem kabelek no i:
    mimo manipulacjami czujnikami zawsze wybija błąd tego samego.
    kostka do czujnika ma 3 piny, na jednym jest 8 V, na drugim 6V. tyle że na tym co wybija błąd jest 8 i 3.
    jakieś sugestie?

jest może ktoś z sosnowca kto pożyczyłby centralkę
  • kasal
    Ambiente
    • 2012
    • 168

witam, niestety zostałem oszukany moje auto octavia II 2.0 140 km, 2007 r na wyświetlaczu ma 110 tyś w rzeczywistości ma jakieś 300 tyś... jak sie dowiedziałem nogi mi podcięło...
    a teraz pytanie, ile takie silniki wytrzymują, co z innymi podzwespołami samochodu, na co konkretnie zwrócić uwagę, co wymienić? zaznaczę, że auto mam kilka dni zrobiłem nim 1000 km. pomimo przebiegu, auto sprawuje się b. dobrze. zakum od handlarza "na niemca" - nawet nie wiem czy mam jakieś prawo zwrotu...

Komentarz

• Walt
      L&K
      • 2011
      • 1065
      • Seat

Obawiam się że teraz jedynym rozwiązaniem jest zapłacić Wani żeby nauczył handlarza uczciwości.
      SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• progressowy
        Rider
        • 2008
        • 453

Powiedz w jaki sposob dowiedziales sie,ze ma 300000km?
        Podaj adres tego autohandlu,celem przestrogi dla potomnych.
        Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

• czesio73
          Drive
          • 2011
          • 64

Z takim przebiegiem to auto albo poflotowe albo z wypożyczalni.
          Zamieszczone przez kasal
          zakum od handlarza "na niemca" - nawet nie wiem czy mam jakieś prawo zwrotu...
          Jeżeli umowa jest zawarta pomiędzy tobą a Niemcem to będzie ciężko coś zwojować.
          Znając życie i naszych handlarzy to pewno ta umowa została spisana w Polsce i Niemiec się nawet na niej nie podpisał.
          Żeby to podważyć to potrzeba by zeznań jakiś świadków, może opinii grafologa.
          Znając życie pewno już go zarejestrowałeś na siebie i zeznałeś w odpowiednich urzędach że go kupiłeś.
          Dlatego powtarzam:
          NIGDY NIE KUPOWAĆ SAMOCHODÓW OD HANDLARZY.
          Nie dajmy się oszukiwać przez tych złodziejów.
          Co do samego samochodu:
          Jeżeli nie było robione to pewnikiem trubo, sprzęgło, zawieszenie itd.

Komentarz

• Psycho Dad
            Rider
            • 2009
            • 629

progressowy, komis też będzie twierdził że to nie oni tylko "niemiec" kręcił szafę
            Walt, Każda akcja rodzi reakcję ... ja tam wole żeby syn jak wracał ze szkoły" bezstresowo"
            kasal, kup 0.5 za 20 zł ... zrobi ci się lżej na sercu i jeździj dalej. przecież od dawna wiadomo że przebiegi od niemca są dzielone przez 2 poza tym duży przebieg to powiedział bym 600.000 km ...

[ Dodano: Pon 07 Maj, 12 21:58 ]
            czesio73, można kupować auto od Handlarzy ale trzeba z nimi podpisywać umowę bo inaczej to strzał w kolano
            Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Zamieszczone przez kasal
              witam, niestety zostałem oszukany moje auto octavia II 2.0 140 km, 2007 r na wyświetlaczu ma 110 tyś w rzeczywistości ma jakieś 300 tyś...
              Podejrzewam ze auto kupileś za"okazyjną" kwotę ok. 30 tys zł. Mam rację ?
              Zamieszczone przez kasal
              a teraz pytanie, ile takie silniki wytrzymują
              Jeśli sa dobrze traktowane to myslę, że i 500 tys km nie powinno byc dla nich przeszkodą.
              Zamieszczone przez kasal
              na co konkretnie zwrócić uwagę, co wymienić?
              Na nic. Po prostu eksploatować je zgodnie z wymogami producenta. Olej wyminaj nie rzadziej niz raz na 15 tys km i zalewaj silnik porządnym olejem. Dbaj o turbinę. Nie butuj na zimnym. Wychładzaj po ostrej jeździe przed wyłączeniem silnika.
              Zamieszczone przez kasal
              zakum od handlarza "na niemca" - nawet nie wiem czy mam jakieś prawo zwrotu...
              Nie masz !! co wiecej nie przyznawaj się do tego bo sam bedizesz miał kłopoty. Podpisałes fikcyjną umowę a to nie jest legalne.
              Czarny Elegance

Komentarz

• Tobi77
                Rider
                • 2012
                • 509
                • Octavia I combi (1U5)
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

No niestety, kto kombinuje, ten ryzykuje. Masz tanio, a chyba o to Ci chodziło? Inaczej kupiłbyś auto od normalnego sprzedawcy i miałbyś swoje prawa.
                Ale na pocieszenie powiem Ci, że 300k to nie jest jakiś kosmiczny przebieg. To tylko w ogłoszeniach większość aut ma 169k.
                Moja Octavia

Komentarz

• piotrek_os
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8162
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: auto z b.dużym przebiegiem

Zamieszczone przez kasal
                  witam, niestety zostałem oszukany moje auto octavia II 2.0 140 km, 2007 r na wyświetlaczu ma 110 tyś w rzeczywistości ma jakieś 300 tyś... jak sie dowiedziałem nogi mi podcięło...
                  a teraz pytanie, ile takie silniki wytrzymują, co z innymi podzwespołami samochodu, na co konkretnie zwrócić uwagę, co wymienić? zaznaczę, że auto mam kilka dni zrobiłem nim 1000 km. pomimo przebiegu, auto sprawuje się b. dobrze. zakum od handlarza "na niemca" - nawet nie wiem czy mam jakieś prawo zwrotu...
                  mozez zaryzykować handlarza wziasc na huki....ale oni juz to pewnie maja kole du...., bo śladu nie ma, ze od niego kupiłes, a masz podrobiona umowe kupna - sprzedazy. Wiec jak cos to Ty masz porblem......
                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kabanos
                    RS
                    • 2011
                    • 4544
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez kasal
                    witam, niestety zostałem oszukany moje auto octavia II 2.0 140 km, 2007 r na wyświetlaczu ma 110 tyś w rzeczywistości ma jakieś 300 tyś...
                    Czyli prawdziwy przebieg jak 95% z zagramanicy :P

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• kasal
                      Ambiente
                      • 2012
                      • 168

trochu uspokoiliście mnie, cena 30 tyś to tez nie jest mało. rejestracji dokonałem już w połowie, zapłacone cło, przegląd. będę nim jezdził, mam cjichą nadzieję, ze pojezdzę nim. Jak sie dowiedziałem o przebiegu telefon po serwisach trafiłem na 2 gdzie powiedziały mi to co mnie interesowało, ostatni wpis data i przebieg. co ciekawe w niemczech nie mogli znaleźć historii auta po vinie - 2 serwisy, nawet tam gdzie rzekomo był serwisowany (oczywiście ksiąćka serwisowa jest) , to w polsce dowiedziałem się o tym jki jest przebieg

[ Dodano: Pon 07 Maj, 12 22:50 ]
                      handlarz mieszka w miejscowości jawor woj. dolnośląskie

Komentarz

• kabanos
                        RS
                        • 2011
                        • 4544
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

kasal, jak będziesz dbał, to jeszcze długo posłuży

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• blackrs
                          RS
                          • 2008
                          • 4826
                          • Superb II combi (3T5)
                          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

30 tys to nie malo ale....... zalezy za jaki rocznik i jaki samochod...
                          a gadaleś z tym handlarzem coś mówił?
                          masz w papierach jakiś slad ze od niego kupowales że on pośredniczył czy coś w tym stylu?
                          BYŁA o1 rs
                          BYŁA o2 1.6
                          JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• piotrek_os
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8162
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kasal, tylko weź tez pod uwage poźniejsza sprzedaz tego autka - ktos tak jak Ty moze sprawdzic przebieg i wyjdzie na to, ze Ty przekreciłes.......

Komentarz

• kasal
                              Ambiente
                              • 2012
                              • 168

mam potwierdzenie jego pisemne o odbiorze kasy i jego aukcję - tego pojazdu

Komentarz

• blackrs
                                RS
                                • 2008
                                • 4826
                                • Superb II combi (3T5)
                                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

no to nie ciekawie
                                BYŁA o1 rs
                                BYŁA o2 1.6
                                JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• kasal
                                  Ambiente
                                  • 2012
                                  • 168

ale jestem zły, pytam go skąd taki opis na aukcji, to powiedział, ze przepisywał to z kartki od niemca wersja niby confort, a tu amin.... coś tam ( przepraszam nie znam nazewnictwa) i inne głupoty.....

Komentarz

• piotrek_os
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 8162
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez kasal
                                    mam potwierdzenie jego pisemne o odbiorze kasy i jego aukcję - tego pojazdu
                                    jakbys go niezarejstrował to pewnie kase by oddał, dawno kupowałes, bo te swiezo sprowadzone to nieraz jeszcze bywaja na mobile.ue - tylko sie przebiegiem różnia.....

[ Dodano: Pon 07 Maj, 12 23:09 ]
                                    http://moto.allegro.pl/skoda-octavia...202877779.html to to auto?

Komentarz

• blazer47
                                      Drive
                                      • 2011
                                      • 65

Ujmę to tak: Problem autora wątku to już w Polsce klasyka

Dlatego nigdy nie kupię auta od handlarza.

Na pocieszenie powiem Ci, że lepiej mieć przekręcony licznik niż auto spawane z czterech innych, zdrapane z drzewa lub wyłowione z powodzi. Jak już ktoś poradził - jeździj i tyle. Może warto przywrócić licznik do poprzedniego stanu, może jego wartość nie będzie powodem do dumy przy znajomych, ale przynajmniej ułatwi serwis.

Komentarz

• Rosomak
                                        L&K
                                        • 2011
                                        • 1365
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez blazer47
                                        Na pocieszenie powiem Ci, że lepiej mieć przekręcony licznik niż auto spawane z czterech innych, zdrapane z drzewa lub wyłowione z powodzi.
                                        Ale kolega dopiero co sie dowiedział, że szafa jest znacznie kręcona i nie wiadomo czego się dowie za kolejne 3 dni... Może tego że tył jest wspawany od wersji benzynowej... :Bojesie:
                                        Nigdy handlarzy.... Dlatego ten wątek będę pokazywał znajomym, którzy śmieją się ze mnie że kupiłem nowe auto zamiast używanego, że tracę na wartości... Ale mam pewność, że nikt mi szafy nie strugał, nie bawił się w "puzzle" (czyt. składanie z innych), nie wyciągał samochodu jak łodzi podwodnej z zatopionego garażu i nie dymał się na tylnym siedzeniu...

Po za tym, ta sytuacja życiowa potwierdza pierwszy tekst który mam w podpisie...
                                        Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
                                        http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
                                        Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Zamieszczone przez kasal
                                          cena 30 tyś to tez nie jest mało
                                          Mało to to nie jest, ale za 2005 r. Jednak za 2007 r. to jest mało, baaardzo mało !! i najlepszy tego przykład masz na własnej skórze. Ale jeśli ktoś myśli, że kupi zadbane auto z niskim przebiegiem za 80% jego rzeczywistej ceny rynkowej, to tak własnie się to kończy. Zadbane O II z takim przebiegiem jaki masz na wyświetlaczu z tego rocznika kosztują ok. 35-38 tys zł. No ale można oczywiscie kupić "perełkę" czy też inną "igiełkę" od handlarza za 29 czy 30 tys zł i ... cieszyć się z kręconego przebiegu i powypadkowej przeszłości. Co kto lubi :twisted:
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• Maicroft
                                            Moderator
                                            S_OCP MemberModeratorr
                                            • 2004
                                            • 25757
                                            • Audi

Co za roznica czy ma 150 czy 350kkm ?? Tak powaznie. Kupione tanio, powiedzmy o te 8tys niz takie podobno igly z allegro, wiec te 8tys mozna zainwestowac w auto. Dwumasa, turbina, zawieszenie, rozrzad - wystarczy na takie rzeczy i auto bedzie jak nowe. A kupujac za 38tys to moze sie okazac, ze jest to rowniez ulep w ktory trzeba wsadzic z 5tys. i za chwile okazuje sie ze mozna przeciez bylo sobie kupic Toura 2012 nowego pachnacego z extra silnikiem 1.4 w ktorym nic sie nie moze zepsuc - w teorii.

Wiec nie ma co dramatyzowac, jak na umowie masz zapisany przebieg to mozna walczyc z handlarzem, jak go tam nie ma to sprawdzic czy auto zostawia jedynie 2 slady i jezdzic
                                            Spritmonitor.de

Komentarz

• Zorr
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2110

kasal, tak jak Big pisze,
                                              zyskałeś parę tysięcy na tańszym zakupie i ja na Twoim miejscu pojechałbym na "poważny" przegląd.
                                              Ogólnie to ... handlarze mają największy zysk jak sprowadzają bite auta, remontują je najtańszym kosztem + cofnięcie licznika i takie coś trafia do klienta.
                                              Stąd moja rada, jedź do dobrego mechanika sprawdź wszystko co można, czyli
                                              - całe zawieszenie z geometrią itp...
                                              - stan lakierniczy oraz zabezpieczenia lakieru
                                              - poduszki czy faktycznie masz
                                              - turbosprężarkę wraz z jej uszczelnieniami - monitoruj czy się nie poci coś
                                              - koniecznie często monitoruj poziom oleju, bo może się okazać, iż jeździsz na jakimś "uszlachetniaczu" dolanym do paliwa w celu uszczelnienia silnika.
                                              - inne nie pamiętam... (hamownia?)
                                              Lepiej to zrobić teraz niż jakby Ci się miało autko rozsypać gdzieś po drodze jadąc z rodziną w czasie deszczu.
                                              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• kasal
                                                Ambiente
                                                • 2012
                                                • 168

no tak, właśnie zamierzam zrobić, dokładny przegląd z podpięciami do kompa... czy taka zwykła stacja diagnostyczna sprawdzi mi turbine , dwumase?

Komentarz

• cezary 70
                                                  Elegance
                                                  • 2009
                                                  • 940

auto z b. dużym

witam a ja bym zaryzykował z tym handlarzem słyszałem iż można znimi wygrać i nie dokońca mają wszystko w dupie . Jak masz wydruk z aukcji i opis i jego podpis o przyjęciu zapłaty za pojazd , możesz żądać zwrotu kasy . Nie możemy pozwolić by nas handlarze oszukiwali . Pozdrawiam
                                                  cezary

Komentarz

Pracuję...