Tymon, moze jescze cosik pozostało - zastukaj do maicrofta. A jak nie to bedzie trzeba czekac na nastepna ture. Ja juz mam i sie ciesze
woda na miejscu pasazera z przodu
Zwiń
X
-
woda na miejscu pasazera z przodu
Czesc,
Dzis po ostrej ulewie zobaczylem za zrobila sie niewielka kaluza na miejscu pasazera z przodu. Zauwazylem ( jak wsadzilem reke) ze woda dostawala sie za schowkiem (tym zamykanym na klucz) - tam gdzie konczy sie wycieraczka (pasazer trzyma nogi). Woda skapywala na dywanik na wysokosci wyloty nadmuchu powietrza na nogi.
Wyszedlem z auta i zobaczylem ze jest niedocisnieta uszczelka na szybie przedniej ( taka czarna uszczelka ktora dotyka szybe - po niej scieka woda z szyby do tego plastikowego kanalika odprowadzajacego co biegnie wzgluz calej przedniej).
Czy jest mozliwe ze jak woda sie dostawala pod ta uszczlke to w jakis sposob pozniej przenikala do srodka (np. kanalami z powietrzem na kabine) ?
Czy nalezy przyczyny upatrywac gdzie indziej ?
Moze mial ktos z was cos podobnego....
Pozdrawiam,
MaciekOctavia 1.9 TDI 99' SLX COMBI 110KM AHF
-
-
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...a++samochodzie o tym mówi kolega RomanSByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Dzis zajrzalem na podszybie i zauwazyle ze na filtrze przeciwpylkowym nie ma osłony plastikowej (jak popatrzy sie to widac ta biala kratownice filtra). Maicroft pisal ze to moze byc przyczyna wlewania sie wody.
Czy ta plastikowa oslona jest elementem seryjnego wyposazenia auta ( auto mam od 2 tygodni - sprowadzone) i ktos poprostu ja zgubil ?
Czy sie ja dokupuje ?
Pozdrawiam,
MaciekOctavia 1.9 TDI 99' SLX COMBI 110KM AHF
Komentarz
-
-
Octavia 1.9 TDI 99' SLX COMBI 110KM AHF
Komentarz
-
Komentarz