ja u siebie z przodu zamontowałem FAG'a i po 20 tyś nadal cisza. A tylną piastę wymieniłem na najtańszą za 90 zł i już podnad 30 tys. spokój
Tankowanie LPG w RFN
Zwiń
X
-
nie na każdej stacji trzeba mieć przejściówkę, na wschodzie zatankujesz bez przejściówki a im bardziej na zachód może przejściówka być potrzebna. oczywiście co jest fajne można tankować samemu ! jeżdżę często tamtędy ale jak zatankuje w Polsce to do Hannoveru gazu spokojnie mi starcza i tankuję na powrót tam w mieście dopiero :wink:
Komentarz
-
-
własnie wrócilem z długiego weekendu z niemiec
,z tego co mi wiadomo na niektórych stacja sa dystrybutory lpg ale tylko na zewnetrznym dystrybutorze na powietrzu !
co do przejściówek te gniazdo które sa u nas sa znormalizowane, wiec nie ma problemu chyba ze sam masz przejsciówke do gniazda które jest ukryte skrzetnie przed wzrokiem !
np w klapce wlewu paliwa
zakaz wjazdu samochodów z instalacja lpg do podziemnych parkingówwow wr............
Komentarz
-
-
Wogole bez problemu. Ja mam koncowke (adapter) ,ale jak ktos niema to na kazdej stacji ( Autostrada czy miasto) maja koncowki. Trzeba tylko zapytac o Adapter do Autogas , w Niemczech uzywane sa adaptery ACME a w Polsce, i nie tylko, adaptery DISCH. Tankujesz sam wkrecajac koncowke pistoletu i ryglujac przycisk jak an dystrybutorze bedzynowym. :lol:
Komentarz
-
-
tutaj można znaleźć poi stacji lpg (i wiele innych) między innymi na Niemcy, praktycznie do wszystkich typów nawigacji (plus instrukcje jak załadować), wgrałem do swojej i mam prawie 6000 stacji lpg na Niemcy, jeszcze nie wiem jak się sprawuje (i czy dużo jest w okolicach autostrad) ale sprawdzę podczas nadchodzących wakacji..
W trakcie katowania maszyny...
Komentarz
-
Komentarz