[O2] Czyszczenie pianka wlotów - rezultaty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

szakunec, ja w Toyocie wkładam wężyk do odpływu skroplin - chodzi o to, żebyś spryskał skraplacz (a nie obudowę filtra lub kanały nawiewów).
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• szakunec
      Classic
      • 2010
      • 31

No dobra , to gdzie i z której strony w Octavii mam wepchać ten wężyk aby spryskać ten skraplacz.

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9935
        • Ford

szakunec, to już powiedzą Ci koledzy posiadajacy O2
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• hizoku
          Ambiente
          • 2011
          • 186

szakunec, masz przykładowy opis czyszczenia np tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=278856#278856
          Ja to wykonałem wczoraj. Relacje zamieściłem w swoim profilu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=929011#929011
          Octavia2 Tour

Komentarz

• chimek11
            Rider
            • 2007
            • 482

a ja koledzy prawie rok walczyłem ze smrodem, używałem różnych wynalazków polecanych na forum i nic nie skutkowało.
            Aż w koncu podjechałem na serwis klimy, gość zaproponował elektrodzwieki czy coŚ w tym stylu.
            już 3 tygodnie leci neutralne powietrze. wywałiłem nawet zapachy z kratek

Komentarz

• PieTrzaK
              L&K
              • 2009
              • 1323
              • Octavia I (1U2)
              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Mi po ultradzwiekach przez tydzien tak walilo w samochodzie ze nie moglem wysiedziec. 2 dni stal pootwierany na dzialce + odswiezacz do nawiewu/klimy i powiedzmy ze przeszlo. Nigdy wiecej,zostane przy ozonowaniu - az sie milo do samochodu wsiadalo po takim zabiegu.

Komentarz

• phoneman
                RS
                • 2008
                • 3374
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

PieTrzaK, Ja waliłem Wurtha na parownik, a potem po 2 tygodniach jak lekko śmierdziało jechałem na ozon I całe lato spokój
                .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• himi
                  L&K
                  • 2013
                  • 1115
                  • Octavia II (1Z3)
                  • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Dzisiaj oddałem auto na dezynfekcję parownika. Po lecie zaczeło walić po wyłączeniu klimy. Zastosowano sondę (wjazd w parownik przez miejsce montażowe filtra przeciwpyłkowego) i dodatkowo też wjazd w kanały z deski rozdzielczej. Preparat Liquid Moli.
                  Po odebraniu auta wciąż czuję jednak smrodek, pomieszany z chemią. Albo samą chemię - nie wiem już sam. Zastanawiam się - z waszego doświadczenia - powinno przestać walić od razu, czy potrzeba na to jakiegoś czasu? Jakiego? Aha - filtr pyłkowy nówka - Knecht z węglem.

Komentarz

Pracuję...