zgłoszenie 10 szkód z tytułu AC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sinuh3
    Classic
    • 2013
    • 22

Maciek całkiem niezły bajer, a zwłaszcza to autko (Vento) które zostało zaprezentowane powyżej, w sam raz dla miłośników starych ledwo trzymających się kupy, kopcących VW.
  • gaca
    Drive
    • 2011
    • 79

Witam
    Takie moje pytanie ponieważ trochę się przejechałem na moim ubezpieczycielu a mianowicie zgłaszam 10 różnych szkód z tytułu AC na każdy element praktycznie osobno,mam na chwilę obecną 60% zniżki i za każdą zgłoszoną szkodę tracę 20% co finalnie daje 140% zwyżki.Jako że u mojego ubezpieczyciela max zwyżka na AC może być 100% także w przyszłym roku musiałbym zapłacić bardzoo dużo za AC a co w przypadku gdybym nie przedłużył polisy na następny rok i poprostu złożyłbym wypowiedzenie to muszę wtedy coś dopłacać ?

Komentarz

• g4cek
      Rider
      • 2011
      • 402

nie nic nie musisz

Komentarz

• kkuligowski
        Ambiente
        • 2010
        • 178
        • Octavia II (1Z3)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

nie musisz dopłacać i nie musisz składać wypowiedzenia na AC - po prostu nie płącisz i polisa wygasa.
        Innym tematem jest zakup nowej w innym towarzystwie - od roku mają możliwość weryfikacji zniżek w bazie krajowej.

ps.
        dałeś się załatwić na tą ilość szkód - podeszli cię a trzeba było zgłosić jedna lub 2 i powiązać elementy.
        Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
        Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
        A teraz jest 1,4 TSI z 2012

Komentarz

• gaca
          Drive
          • 2011
          • 79

Zamieszczone przez kkuligowski
          nie musisz dopłacać i nie musisz składać wypowiedzenia na AC - po prostu nie płącisz i polisa wygasa.
          Innym tematem jest zakup nowej w innym towarzystwie - od roku mają możliwość weryfikacji zniżek w bazie krajowej.

ps.
          dałeś się załatwić na tą ilość szkód - podeszli cię a trzeba było zgłosić jedna lub 2 i powiązać elementy.
          wiesz pierwszy raz mam do czynienia z AC oczywiście zgłosiłem wszystko tak jak się powinno tylko ubezpieczyciel nie zakwalifikował wszystkiego twierdząc że te uszkodzenia powstały w innym zdarzeniu.Nie chce mi się dociekać że nie mają racji,wolę zgłosić wszystko osobno i w taki sposób załatwić ubezpieczyciela

Komentarz

• tokolosz
            Rider
            • 2010
            • 519
            • Volvo

W taki sposób załatwisz sobie chore zwyżki na następnt rok, bo jak powiesz, że masz 60% zniżki (a masz tak naprawdę zwyżkę) to przy następnej szkodzie każą Ci donieść zaświadczenia o bezszkodowości i będziesz w najlepszym przypadku dopłacał do polisy. Dokąd nie odebrałeś pieniędzy za szkody dotąd możesz zrezygnować ze zgłaszania bezpłatnie.
            Grand Scenic 2.0T Initiale 05'
            Służbowe: Berlingo 1.6hdi 92 Selection 15'
            Była 4 x Octavia: 04' O1 fl Elegance Combi ASV
            08' O2 Elegance Combi BKC
            11' O2 fl Elegance Combi CDAA
            99' O1 SLX Combi AHF

Komentarz

• kkuligowski
              Ambiente
              • 2010
              • 178
              • Octavia II (1Z3)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

jest jeszcze opcja "doubezpieczenia" polisy
              w niektórych TU jest w polisie a w innych trzeba dopłacić od 100 do 300 pln (od wartości szkody) i utrzymujesz swoją zniszkę w AC. Zapytaj czy mają taką opcje w Twojej polisie.
              Zawsze możesz zacząć w innym TU następną polisę na poziomie "0" % a często za przejście do "nowego" ubezpieczyciela dostaniesz 10% na wejście.
              Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
              Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
              A teraz jest 1,4 TSI z 2012

Komentarz

• adaś
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2006
                • 876
                • Volkswagen

gaca,

A co to za ubezpieczyciel?
                Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
                a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
                Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
                O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• gaca
                  Drive
                  • 2011
                  • 79

Zamieszczone przez adaś
                  gaca,

A co to za ubezpieczyciel?
                  liberty direct

Komentarz

• kabanos
                    RS
                    • 2011
                    • 4544
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

gaca, możesz się załatwić na cacy przy ubezpieczaniu auta w przyszłości. Przy zniżkach rzędu 60% raczej będziesz musiał okazać zaświadczenie o przebiegu ubezpieczenia, a wtedy lipa.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• adaś
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 876
                      • Volkswagen

liberty direct
                      Jakoś mnie to nie dziwi. U nich to bym chyba nawet OC nie wziął z obawy, że jakis numer wykręcą.
                      Generalnie to współczuję, bo z tego co piszesz, to ubezpieczeniodawca wykazuje się dużą dozą złej woli (innymi słowy leci ostro w ch...), ale niestety dochodzenie swoich praw zajmnie dużo czasu i nerwów.
                      Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
                      a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
                      Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
                      O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

Pracuję...