Taki temat juz kiedys byl i tam bylo wszystko napisane na temat tych olejow w super cenach, podpowiem tylko, ze na gieldach skupuja takie butelki po Mobilach, a same naklejki to i zakretki to znam wiele miejsc, gdzie mi zrobia w mojej okolicy
Do AGR-a to tak jak do AHF-a trzeba kupic 5l i po spuszczeniu wszystkiego wchodzi 4,5l i 0,5l zostaje na ewentualne dolewki, albo za kolejne 15kkm wlewa sie te 0,5 + nowe 4l
Juz temat olejów kupowanych przez internet był kiedys poruszany , mnie osobiscie wydaje się najbezpieczniejsze kupowanie marek które nie są w Polsce rozlewane i dobrej marki to po drugie. Ja znam takie cztery marki Z tego co wiem to Agip , Quaker State , Motul , Pennzoil
ale może juz leją je w polsce a ja nic niewiem :lol: Ale wszystko jest rzeczą gustu i preferencji. Ja leje Quaker State i nic i nikt tego nie zmieni a kto inny leje co innego i też jest zadowolony. Pzdr odszukaj tematu na temat oleji bo był poruszny ciekawa lektura. A wchodzi tyle co piszą koledzy ok. 4,5 litra ale to też zależy ja rozgrzewam autko i zostawiam go na całą noc jak dobrze scieknie i rano zalewam nową Oliwą. PZDR
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Chudy, Olej z allegro może skończyć sie w ekstremalnym przypadku wykończeniem silnika jest wiiele podróbek na allegro wiec ja bym nie łasił sie na pare złoty oszczędności nie w temacie silnika i oleju
W samej instrukcji pisze, ze ma byc cos miedzy 4 a 4,5l. Z tego odstojnika oleju mozna zawsze cos tez jeszcze zlac. Do samego filtra oleju wchodzi spokojnie 0,3-0,5l
Przeczytałem ostatnio że oleje produkowane w polsce tzn. Mobil, shell castrol, są słabiutkiej jakości. Natomiast te lepsze to Texaco, Petrocanada Quter State i Motul.Co O tym sądzicie żródło miesięcznik Wyprawy4x4
Komentarz