Zanalażłem TANIE oleje???

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jachu
    Drive
    • 2006
    • 78

co to jest magma? w mc przynamniej mnie nic nie zaskoczy
    pozdrawiam

Jachu
    www.pdaclub.pl
  • Chudy
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2005
    • 129

A tak przy okazji troszke głupawe
    Ile wchodzi oleju do 1.9 TDI AGR?
    sory za to pytanie sle nigdzie niemoge tego znaleźć.

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Taki temat juz kiedys byl i tam bylo wszystko napisane na temat tych olejow w super cenach, podpowiem tylko, ze na gieldach skupuja takie butelki po Mobilach, a same naklejki to i zakretki to znam wiele miejsc, gdzie mi zrobia w mojej okolicy

Do AGR-a to tak jak do AHF-a trzeba kupic 5l i po spuszczeniu wszystkiego wchodzi 4,5l i 0,5l zostaje na ewentualne dolewki, albo za kolejne 15kkm wlewa sie te 0,5 + nowe 4l
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Paweł T
        Elegance
        • 2006
        • 784

może hurtownicy się wypowiedzą, ale ja bym się bał takiego taniego oleju.
        powinno wejść około 4l, zależy ile udało Ci się spuścić
        TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

Juz temat olejów kupowanych przez internet był kiedys poruszany , mnie osobiscie wydaje się najbezpieczniejsze kupowanie marek które nie są w Polsce rozlewane i dobrej marki to po drugie. Ja znam takie cztery marki Z tego co wiem to Agip , Quaker State , Motul , Pennzoil
          ale może juz leją je w polsce a ja nic niewiem :lol: Ale wszystko jest rzeczą gustu i preferencji. Ja leje Quaker State i nic i nikt tego nie zmieni a kto inny leje co innego i też jest zadowolony. Pzdr odszukaj tematu na temat oleji bo był poruszny ciekawa lektura. A wchodzi tyle co piszą koledzy ok. 4,5 litra ale to też zależy ja rozgrzewam autko i zostawiam go na całą noc jak dobrze scieknie i rano zalewam nową Oliwą. PZDR
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

Chudy, Olej z allegro może skończyć sie w ekstremalnym przypadku wykończeniem silnika jest wiiele podróbek na allegro wiec ja bym nie łasił sie na pare złoty oszczędności nie w temacie silnika i oleju

Komentarz

• aldam
              L&K
              • 2006
              • 1036

Piszecie, że wchodzi 4,5 l. Ja spuszczałem z korka na dobrze rozgrzanym silniku i weszło 4l :shock: . Na miarce pokazuje max
              Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratoRS
                • 2004
                • 25757
                • Audi

W samej instrukcji pisze, ze ma byc cos miedzy 4 a 4,5l. Z tego odstojnika oleju mozna zawsze cos tez jeszcze zlac. Do samego filtra oleju wchodzi spokojnie 0,3-0,5l
                Spritmonitor.de

Komentarz

• aldam
                  L&K
                  • 2006
                  • 1036

Nie mam pojęcia dlaczego u mnie weszło 4 l. Gdybym stary olej ściągnął odsysaczką to mogłoby coś zostać ale spuściłem z korka :?
                  Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• pskosz
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 703

Przeczytałem ostatnio że oleje produkowane w polsce tzn. Mobil, shell castrol, są słabiutkiej jakości. Natomiast te lepsze to Texaco, Petrocanada Quter State i Motul.Co O tym sądzicie żródło miesięcznik Wyprawy4x4
                    pozdrowienia

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Taki temat o olejach to na tym forum jest i tam tez jest napisane przynajmniej o takich olejach jak Motul, Valvoline i inne

A ten sie chyba wyczerpal :twisted:
                      Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...