[O1] zmiana skrzyni 5b na 6b

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • benio81
    Rider
    • 2010
    • 295

Zamieszczone przez byq
    TE lampki w drzwiach chyba masz odwrotnie włożone ...
    Tak jest bardziej patriotycznie

A tak na poważnie, to tak było od zakupu, z obu stron. Przy wymianie żarówek próbowałem nawet przełożyć odwrotnie ale nie bardzo chciało wejść.
    Benio
  • Tony065
    RS
    • 2009
    • 2487
    • Octavia I (1U2)
    • ARX 1.8 20VT 150 KM

cześć. obecnie ma skrzynię 5b o oznaczeniu EGS, jednomasę i sprzęgło G60. chcę dalej trochę pomodzić w aucie i zastanawiam się co mi da założenie skrzyni 6b z ARL-a /zdaje się ERF/. i tu pytanie, czy zostawić to co mam :?: czy do skrzyń 6b można założyć koło 1M :?: słyszałem opinię, że problemem skrzyń 6b są "wyjące" łożyska. z góry dzięki za odpowiedzi.
    Black Pearl, Elegance & RS LOOK
    @ by Tune-up Gdańsk
    TDI VP++ i jeszcze rośnie
    Antek

Komentarz

• rss
      L&K
      • 2009
      • 1098

zyskujesz dodatkowy nadbieg - przelozenia 1-5 sa takie same (+/-) jak w skrzyni 5 biegowej.
      gdzies na forum jest link (albo i cala rozpiska) z wartosciami przelozen dla wszystkich skrzyn 5 - 6 stosowanych w Golfach, Audi, Sharanach itp.
      kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• Deo
        RS
        • 2009
        • 1729
        • Volkswagen
        • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Tony065, Ja stoję przed podobnym dylematem czy wkładać komplet z G60 czy skrzynię 6b z 2.0 TDI.
        O ile całkowity koszt (z robocizną) pierwszego wariantu nie przekroczy 800PLN, to w drugim przypadku poza koniecznością zakupu skrzyni trzeba zmieniać sprzęgło z dwumasą, rozrusznik i półosie. Koszt samych części (używanych oczywiście) to 2600PLN do tego robocizna, więc o około 3 tysie portfel będzie lżejszy.
        Pozdrawiam,
        Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
        Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

Pracuję...