pytanie o MODy w O2 FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario74
    Classic
    • 2011
    • 13

pytanie o MODy w O2 FL

Widzę, że jesteś ze Zgorzelca.
    Ja robiłem przegląd w ULTIMIE w Jeleniej Górze i nie było żadnego problemu z wlaniem MILLERSa XF LL 5W30.
    Zawsze możesz zadzwonić do ULTIMY w Jeleniej i umówić się na wymianę.
  • exportsubripp
    Rider
    • 2010
    • 304

pytanie o MODy w O2 FL

Witam , bede mial niebawem o2 fl kombi 1.4 tsi. Wyposazenie jakie bedzie w niej to:
    Wersja elegance , ori alu 17 PEGASUS , relingi dachowe, kolo zapasowe , Przyg. pod tel. GSM II z Bluetooth, MAXI-DOT (antena+instalacja+mikrofon).
    W zwiazku z tym mam pytanie , co by tu w niej jeszcze pomodzic zeby ją troche uatrakcyjnić.
    Po pierwsze , czy mozna zamontować jakies radio lepsze od swinga , najlepiej jakies dotykowe z nawigacją i innymi bajerami, nie musi byc ori , ale zeby czujniki parkowania dzialaly tak jak na swingu. Co polecicie i gdzie ktos mi wykona taka modyfikacje zeby zrobic to profesjonalnie. Zaznaczam ze mam blisko do Wrocławia a to duze miasto wiec moze macie tam do polecenia jakies miejsca. Oczywiscie zrobilbym sobie wtedy dodatkowo jakąś tube żeby to fajnie gralo.
    Dodatkowo chcialbym przyciemnic szyby jak najmocniej (auto bedzie koloru szarego antracit).
    I jeszcze pytanie, czy istnieje w ogóle mozliwosc w tej wersji zalozenia ksenonowych swiateł i zrobienie tego tak by dzialalo wszystko jak w ori i ile ewentualnie by to moglo razem z robocizną kosztować.
    I ostatnie pytanie , czy moge zrobic sobie jakis program zeby silnik byl jeszcze mocniejszy i czy trace wtedy gwarancje? Czy jest w ogóle jakakolwiek mozliwosc powiekszenia mocy silnika bez utraty gwarancji.
    Aha i jeszcze czy mozecie poradzic jakies dodatki wizualne , dzieki którym auto bedzie sie fajnie prezentowac, jakis tuning optyczny , ale jakis raczej delikatny, żeby nie kojarzylo sie to z agrotuningiem? Marzy mi sie wymiana grila na caly czarny z logo OCP. Którys kolega kiedys wklejak zdjecia swojej czarnej octavi z takim grilem.
    I to na tyle by bylo
    Napisane za pomocą batonika KitKat

Komentarz

• Yarwa
      Elegance
      • 2010
      • 915
      • BMW

exportsubripp, tu masz dużo modów, część do OIIFL

czytać czytać i jeszcze raz czytać forum, a pomysł cały czas nowe będą wchodzić do głowy

Komentarz

• exportsubripp
        Rider
        • 2010
        • 304

Zamieszczone przez Yarwa
        exportsubripp, tu masz dużo modów, część do OIIFL

czytać czytać i jeszcze raz czytać forum, a pomysł cały czas nowe będą wchodzić do głowy
        super link , jestes wielki , dziekuje

Komentarz

• blackrs
          RS
          • 2008
          • 4826
          • Superb II combi (3T5)
          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

zeby pokazywało czujniku an radiu to musi byc ori. dotykowe to bolero i columbus. columbus juz z nawi. u miska wro masz po 2600 nowke sztuke i jak blisko wrockamieszkasz to ci pomoze zamontować pewnie. moc mozna podnieść programem ale gwarancje niby sie w tedy traci. chyba ze program zrobi ci salon skody o ile jakis robi. wiem ze np w seacie robia programy w aso i gwarancja zostaje.
          BYŁA o1 rs
          BYŁA o2 1.6
          JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• exportsubripp
            Rider
            • 2010
            • 304

Zamieszczone przez blackrs
            zeby pokazywało czujniku an radiu to musi byc ori. dotykowe to bolero i columbus. columbus juz z nawi. u miska wro masz po 2600 nowke sztuke i jak blisko wrockamieszkasz to ci pomoze zamontować pewnie. moc mozna podnieść programem ale gwarancje niby sie w tedy traci. chyba ze program zrobi ci salon skody o ile jakis robi. wiem ze np w seacie robia programy w aso i gwarancja zostaje.
            .
            a jest jakas strona miska wro w necie z tym sprzetem?

Komentarz

• maymer
              Elegance
              • 2010
              • 839

Autko rozumiem gotowe, więc ori xenonów nie możesz sobie dołożyć? Bo tak byłoby chyba najlepiej.
              Tu masz ofertę misiek^wro http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33039

Komentarz

• macluke
                Elegance
                • 2010
                • 875

Zamieszczone przez exportsubripp
                a jest jakas strona miska wro w necie z tym sprzetem?
                po prostu napisz do miśka - dostaniesz cennik na maila.

czy mozna zamontować jakies radio lepsze od swinga , najlepiej jakies dotykowe z nawigacją i innymi bajerami, nie musi byc ori , ale zeby czujniki parkowania dzialaly
                są specjaliści, co montowali chińczyki i chyba działało. Ale jak kupujesz nowe auto i mimo wszystko chcesz utrzymać gwarancję to montowanie takich wynalazków raczej sobie odpuść
                Ja mam bolero i dla mnie gra to bardzo dobrze. Bolero też możesz kupić - forumowy sprzedawca Grygy.

chcialbym przyciemnic szyby jak najmocniej (auto bedzie koloru szarego antracit)
                skoro miałes 16 aut to pewnie wiesz, że takie rzeczy to się folią robi? :shock: Ewentulanie możesz zamówić pakiet sunset, wtedy będziesz mieć ori lekko ciemniejsze.

czy istnieje w ogóle mozliwosc w tej wersji zalozenia ksenonowych swiateł
                wszystko (prawie) sie da. Tylko czasem się to nie opłaca. Najlepiej zamów ori, algo przynajmniej spryskiwacze - nie będziesz musiał potem ciągnąc instalacji.
                Zawsze pojawia się pytanie: czy chcesz grzebać i robic mody i liczyć sie z utratą gwarancji czy poczekasz te 2 lata. Ja póki co czekam, a w kolejce mam asystenta parkowania, hill hold, podświetlenia, itp

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

Zamowilbym xenon oraz sound system to sa rzeczy ktore potem ciezko.zrobic
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• exportsubripp
                    Rider
                    • 2010
                    • 304

Zamieszczone przez Maicroft
                    Zamowilbym xenon oraz sound system to sa rzeczy ktore potem ciezko.zrobic
                    wiem ale ja kupilem auto z placu, gdybym mogl dolozyc xenony to bym to zrobil tak samo jak amundsena. trudno najwyzej xenonow nie zmodze bo to troche ponad moje sily , navi kupie na forum i zaloze gdzies, szyby przyciemnie, moze zmienie grill i marazie na tym koniec. auta nie mam jeszcze bo formalnosci leasingowe na odleglosc trwaja troche

Komentarz

Pracuję...