Maicroft, :szeroki_usmiech w sumie mam 30% rabatu od ceny rynkowej i jeszcze fakturka do tego, to realni wyjdzie ponizej 400zl za sztuke :diabelski_usmiech
nie drę ... na fabrycznym setupie tez miały takie jakies opoznienie na starcie, jakby nie umialy przekrecic sie za pierwszym razem, lepiej wspominam michalki alpine tam tego problemu nie bylo... miałem 15 a tak nie bujało a ug7 oponka przyzwoita ale do 02 za miekka pewnie opona z polki Goodyear UltraGrip Performance bedzie juz odpowiednia, ug7 mam drugi sezon zobaczymy czy przezyją....
onyx73, Inni indeks predkosci, wtedy opona jest twardsza. Ja tez to zauwazam, ale to tez wina tego, ze teraz w samym biezniku ma sie co uginac, a jak bylo 3mm zimowki to juz nie mialo co :twisted:
Na sniegu nie sprawdzilem :lol: na lodzie, tak jak kazda opona, czyli :diabelski_usmiech
sure ug7 i michalek alpejski miały index H i z tego co kojarze to max dla ug7 a na lód najlepsze wrotki tzn łyzwy :twisted: dzis mialem probkę na ug7 szklanka i esp dobrze sie napocilo z moja pomocą bym został na drodze
zobacz najpierw na stronie www.ceneo.pl
tam są ceny z różnych sklepów, a różnice w cenie dochodzą do kilkunastu procent na szt. ostatnio tam kupiłem japońskie zimówki Falken HS-437 i jestem zadowolony. Planuję zakup letnich i zdecyduję się chyba na Yokohamę dB V 500 bo takie miałem poprzednie. Polecam.
Dobrze trzymają na suchym i mokrym, poza tym w ogóle ich nie słychać.
Koledzy temacik był poruszany w zeszłym roku, więc może jakieś oponki w dobrej cenie pojawiły się na zbliżający się sezon. Może macie coś do polecenia z rozmiaru 16 cali /seryjne będę miał 205/55 R16/???
Koledzy temacik był poruszany w zeszłym roku, więc może jakieś oponki w dobrej cenie pojawiły się na zbliżający się sezon. Może macie coś do polecenia z rozmiaru 16 cali /seryjne będę miał 205/55 R16/???
ja wrzucam bridgestone'y LM costam w takim rozmiarze, ale dopiero tego sezonu bede je testowal po raz pierwszy
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
jakie 15ki do 300zł/szt polecacie?
ma ktoś link do jakiegoś testu opon?
potrzebuje jakieś konkretnr opny - takie żeby w Norwegii dały rade zalezy mi tez na tym żeby wytrzymały 165Km i 330Nm - dodam że mam ciężką noge
Schnee, Eis, Nässe oder trocken-frostiges Wetter: Wer meistert die unterschiedlichen Bedingungen am besten? 16 aktuelle Reifen für Autos der unteren Mittelklasse im ADAC Test.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Koledzy pomóżcie - co wybrać?
Mam rozmiar 205/55/R16 i zastanawiam się nad Kleber Krisalp albo Dunlop WinterSport
Czy może ktoś ma jeszcze inną propozycję w rozsądnych pieniądzach?
Poprzedni sezon zimowy przejeździłem na UG-7/91H.Nic złego nie mogę im zarzucić,polecam.
A czy jeżdziłeś moze na nich w górach? Ja często jeżdżę po górzystym terenie (nie tylko góry świętokrzyskie ) i chciałem znaleźć coś skutecznego na taki teren. Wcześniej w Fabii miałem Dębicę Frigo, a w Astrze jeździłem na Kleberach i też generalnie byłem zadowolony. Jednak w górach to trochę iina bajka.
Ok - taka rekomendacja mnie przekonuje (z tymi łańcuchami ) Cena UG7 mnie trochę zmartwiła, ale cóż na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać i trzeba będzie trochę grosza sypnąć.
Dzięki za porady
oranje, Kup fele 15" i do nich opony, moze byc taniej.
Indeks T do 1.6 chyba powinien wystarczyc na zime, wiec opona kosztuje jakies 260zl + felga powiedzmy 80zl sztuka, to razem mamy 340zl w porownaniu do 430zl za opone 205/55/16 w indeksie H. Jakby brac pod uwage opony z tym samym indeksem to roznica bylaby juz duzo mniejsza, bo 390 do 430zl na sztuce
Komentarz