enemik, a to nie Ty byłeś na Podchorążych w sobotę około 15:25 :?:
[O2] Porównanie Skoda Octavia vs Renault Megane, Ford Focus
Zwiń
X
-
[O2] Porównanie Skoda Octavia vs Renault Megane, Ford Focus
Panowie we wczorajszym Motorze jest porównanie Skody Octavii 1,4 TSI vs Renault Megane 1,4 TCE ( 130 KM ), Ford Focus 1,6 ecoboost ( 150 KM ). No i wygrała!. Co prawda widać po niej już wiek na torze testowym ( slalom ) gdzie jest najgorsza ale w dziedzinie jakośći wykonania, przestronności, pojemności bagażnika oraz oszczędności nadal łoi konkurentów. I to tych świeżutkich jak i po modernizacji. Elastyczność za Motorem: 60-100 V bieg 10s, 80-120 VI 13,8s. Rewelka jak na taki "słaby" silnik. Chociaż trochę słabsza niż u konkurentów. Czyli dla zwykłych zjadaczy chleba jest to wciąż super oferta. Połechtali mnie tym porównaniem. W sumie jeżdżąc skodą na co dzień zgadzam sie z tym testem ( subiektywnie ).
-
-
Re: Porównanie Skoda Octavia vs Renault Megane, Ford Focus
Zamieszczone przez Ceed1Panowie we wczorajszym Motorze jest porównanie Skody Octavii 1,4 TSI vs Renault Megane 1,4 TCE ( 130 KM ), Ford Focus 1,6 ecoboost ( 150 KM ). No i wygrała!...Pozdrawiam,
Jaroslav92525
-----------------------
VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ceed1Elastyczność za Motorem: 60-100 V bieg 10s, 80-120 VI 13,8s. Rewelka jak na taki "słaby" silnik.
Takie zakresy rozpędzania nawet w dieslu robi się odpowiednio na III i na IV biegu. Szkoda, że nie podają realnych wartości dla tych właśnie biegów, ciekawe jak wtedy wypadają porównywane samochody.
M.666 4U
Komentarz
-
-
Właśnie o to chodzi aby nie wkręcać samochód na obroty tylko lekko dodajesz gazu i już coś wyprzedziłeś, a później odpuszczasz i znowu jedziesz spokojnie. Zabawa tylko nogą. Dla mnie dobra rzecz. Zrzucenie do III przy 80 i butowanie to już żaden komfort jazdy. Co prawda wyniki są jeszcze lepsze ale równie dobrze ktoś powie, że można na chwilę zejść do II i jeszcze dynamiczniej przyspieszyć. Ale nie o to chodzi w elastyczności.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez beavisoZamieszczone przez Ceed1Elastyczność za Motorem: 60-100 V bieg 10s, 80-120 VI 13,8s. Rewelka jak na taki "słaby" silnik.
Takie zakresy rozpędzania nawet w dieslu robi się odpowiednio na III i na IV biegu. Szkoda, że nie podają realnych wartości dla tych właśnie biegów, ciekawe jak wtedy wypadają porównywane samochody.
60-100
III - 5,79sek
IV - 7,90sek
V - 10,16sek
VI - 12,83sek
80-120
III - 6,68sek
IV - 8,53sek
V - 11,32sek
VI - 14,54sek (tutaj jest trochę różnicy między testem z gazety a syntetycznym pomiarem)Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
Komentarz