Witam.
Mam zrobione ponad 65 kkm samochodzikiem i nie wymieniałem jeszcze klocków hamulcowych. Wczoraj komputerek zasygnalizował ich zużycie. Tarcze pewnie też będę miał do wymiany.
I w związku z tym mam pytania - ile jeszcze mogę zrobić na nich km ? Gdzie wymieniać i jakie założyć ?
Pozdrawiam.
Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Witam, ja po 55 kkm wymieniałem i tył i przód, troche to dziwne, ale rzezczywiście ten tył był juz bardzo cienki. Wymieniłem same klocki i jest ok, teraz mam 65 kkm i nic nie bije.
Octavia Combi Tour Plus 1,9 TDI ASV '05
President Harry II Clasic + DV 27 S w dziurce po fm-owej + spliter (ale myslę nad drugą dziurką na fm-ową)
YubY, no wiesz przód przy 55 tys to jest ok bo ja wymieniam co 35 tys orginalne klocki ale to zależy od stylu jazy a tylne to wytrzymują jeśli chodzi o bebny okło 100 do 120 tyś. ale ty chyba z tylu masz tarcze z tego co rozumiem
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Mam zrobione ponad 65 kkm samochodzikiem i nie wymieniałem jeszcze klocków hamulcowych. Wczoraj komputerek zasygnalizował ich zużycie. Tarcze pewnie też będę miał do wymiany.
I w związku z tym mam pytania - ile jeszcze mogę zrobić na nich km ?
Ja zrobilem na pierwszych klockach 78kkm, potem zalozylem drugie(ori) i dobilem do ~130kkm.Po demontazu wszystkiego okazalo sie, ze tarcze juz nie mialy wymiaru. U mnie po zapaleniu kontrolki bez stresowo moglem przejechac 1kkm i jeszcze bym zrobil drugie tyle Ale moze dla tego, ze maly rant na tarczy przeciol wczesniej kabel od czujnika i jeszcze troche klocka zostalo.
Wydaje mi sie, ze u ciebie sama wymiana klockow wystarczy, ale najpierw zmierz ile ci grubosci tarczy zostalo.
koledzy powiedzcie jakie klocki do octawki mojej? chce kupic orginalne seryjne takie jak sa od nowosci ale nie znam nr jakich szukac a
gosciu twierdzi ze te nr sa orginalne i sa stosowane na przemian ale jakos cena mala nieuwazacie? w aso 365 zl cha bez montarzu a tu 120zl hmm zastanawiajace. wymienial moze ktos i pamieta nr seryjny z pudelka moze podac?
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
ps a to w oktawi I (2008r)tak samo bedzie wygladac wymiana??? skad wziasc nr seryjny zeby poszukac klockow skad wzioles?bo jak kupowalem auto w aso to jesce nie wymienilem klocko i nie mam nr zeby wziasc i poszukac na allegro
Komentarz