Podczas oczekiwania na policjantow zaczal jeszcze wyciagac jakies swistki, ze niby moj ojciec winien jest im pieniadze za zalegle naprawy :| Tylko ze... dotyczylo to naprawy sprzed 1.5 roku, ktora robilismy na AC i ze niby PZU nie wyplacilo im czesci pieniedzy :| Kurwa paranoja :haha: Tylko dlaczego wczesniej sie nie upominali :?: A te cale dokumenty to wygladaly, jakby zostaly przed chwila wydrukowane.
jest to standardowe zachowanie osoby "atakowanej" - coś szybko znaleźć, spreparować aby sobie ulżyć w poczuciu winy i znaleźć haka na osobę, która ma w tym czasie przewagę...
Zawsze trudno jest bez odbijania piłeczki przyjąć temat na klatę jak się go spieprzyło...
niestety...
QBA było wziąć te świstki i pociągnąć temat ! Ciekawe...
miałem małe boom !!! kichnąłem za mocno (ś.p. tatko powtarzał, nie zaciskaj nosa przy kichaniu, bo później sie kręci w głowie...) a biały peugeot przede mną postanowił ostro zahamować - aż wstyd że ja nie wyhamowałem :-)
wstępne oględziny, do wymiany:
- atrapa maski (grill popękany)
- zderzak tylko sie zdeformował, ale tak mu zostało juz na zawsze ;-)
- pas przedni (za zderzakiem) wygiął się w kierunku chłodnicy o ok. 5 cm
- obudowa lewego reflektora ... i tu mam pytanko:
zaczepy reflektora się połamały (gdy zderzak pchnął go w górę)
Muszę wymienić cały reflektor, czy mogę samą obudowę ??? bo różnica w kosztach będzie znacząca ;-)
p.s. pozdrawiam kolegę - handlowca z białego peugeota 307, który jadąc autem firmowym stwierdził, że nie bedzie ganiał aby likwidować szkodę z mojego OC i zadowolił sie drobną sumą na... nową ramkę pod tablicę rejestracyjną ;-)
Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic
Sam klosz plastikowy mozna znalesc, samej obudowy lampy juz raczej nie, do tego trzeba by bylo to rozlozyc i poskladac. Zastanawiam sie czy sama obudowa xenon vs zwykla zarowka czyms sie rozni, bo zwykla lampe mozna tanio wyrwac, a przelozyc caly srodek.
Sam klosz plastikowy mozna znalesc, samej obudowy lampy juz raczej nie, do tego trzeba by bylo to rozlozyc i poskladac. Zastanawiam sie czy sama obudowa xenon vs zwykla zarowka czyms sie rozni, bo zwykla lampe mozna tanio wyrwac, a przelozyc caly srodek.
szczerze, to ten reflektor jest 100% sprawny i nawet sie nie przemieścił, ale ma pęknięty zaczep, wiec wolałbym wymienić, z drugiej strony wyjęcie wkładu chyba jest mozliwe...
Najlatwiej to bedzie poszukac kogos w 3City kto Ci pospawa taki uchwyt, najlatwiej i bez rzezby. Jak tylko jeden to nie powinno byc problemow, jak peknie to bedziesz kombinowal wtedy
Najlatwiej to bedzie poszukac kogos w 3City kto Ci pospawa taki uchwyt, najlatwiej i bez rzezby. Jak tylko jeden to nie powinno byc problemow, jak peknie to bedziesz kombinowal wtedy
najgorsze, ze dopiero jak zdejmą zderzak to wszystko będzie dopiero widoczne, bo tam nic nie widać... a ja chce jeździć z tym dopóki nie ściągna wszystkich częsci i mi wszsytsko powymieniają w 1 dzień...
Spawanie plasikow masz na Kartuskiej jakies 500m przed stacja
Rafinerii tam gdzie ejst rozjaz na szadulki.
W pierwszym garazu montuja opony a w drugin spawaja plastiki,
Ja tam kiedys robilem reflektor od forda (3 zaczepy sie posypaly)
i za te klejonko zaplacilem chyba z 60zl jesli dobrze pamietam
Kolejny zaklad spawania plastikow jest na slowackiego kolo knajpy
ZLoty Mlyn
Pozdro
Powodzonka w naprawie
A z tym hamowaniem to rzeczywiscie wstyd
Spawanie plasikow masz na Kartuskiej jakies 500m przed stacja
Rafinerii tam gdzie ejst rozjaz na szadulki.
W pierwszym garazu montuja opony a w drugin spawaja plastiki,
Ja tam kiedys robilem reflektor od forda (3 zaczepy sie posypaly)
i za te klejonko zaplacilem chyba z 60zl jesli dobrze pamietam
Kolejny zaklad spawania plastikow jest na slowackiego kolo knajpy
ZLoty Mlyn
Pozdro
Powodzonka w naprawie
A z tym hamowaniem to rzeczywiscie wstyd
dzięki skorzystam chyba z tych koło złotego młynu, chociaż uruchomiłem dzisiaj Auto Casco i chcę żeby całość zrobił mi Auto Błażewicz - Morena ... u niego zakupiono to auto i tam jest serwisowane do dziś.
przem1978,
Tych z Zlotego Mlyana nie znam wiec nie wypowiem sie jaka robia robote
Co do Blazewicza to bym nie polecal
Jak chcesz to pojedz tutaj chyba najlepszy warsztat blacharsko lakierniczy na pomorzu
Auto Blacharka i Lakiernictwo
Zdzislaw Schewe i Synowie
80-178 Gdańsk - Kiełpino Gorne
ul. Otominska 21
tel 058 349 57 05
tel/fax 058 349 57 06
Z cala pewnoscia moge polecic Tobie teog blacharza
Do niego ludzie z zachodu ciagna i poludnia polski zeby autka im zrobil
Jak chcesz to mozemy sie tam umowic razem jak chcesz
Pozdrawiam
Asia i Paweł
przem1978,
Tych z Zlotego Mlyana nie znam wiec nie wypowiem sie jaka robia robote
Co do Blazewicza to bym nie polecal
Jak chcesz to pojedz tutaj chyba najlepszy warsztat blacharsko lakierniczy na pomorzu
Auto Blacharka i Lakiernictwo
Zdzislaw Schewe i Synowie
80-178 Gdańsk - Kiełpino Gorne
ul. Otominska 21
tel 058 349 57 05
tel/fax 058 349 57 06
Z cala pewnoscia moge polecic Tobie teog blacharza
Do niego ludzie z zachodu ciagna i poludnia polski zeby autka im zrobil
Jak chcesz to mozemy sie tam umowic razem jak chcesz
Pozdrawiam
Asia i Paweł
czy to jest ten słynny SCHEWE FIAT ?
dzięki bardzo za radę, ale chyba nie mam czasu na testowanie innych warsztatów, mimo, że błażewicz nie jest polecany, to ja tam serwisuje łącznie 5 aut (octavia, fabia, passat...), nie miałem z nimi problemów, wręcz przeciwnie, robią mi auta od ręki prawie ;-) przyznam, że pokolizyjną naprawę pierwszy raz tam robię, ale zaryzykuję...
[ Dodano: Wto 10 Paź, 06 17:54 ]
a jednak wymienię na nowy reflektor, mimo że ksenon, koszt nie duży...
Błażewicz stracili autoryzacje za dobre walki, które tam leciały, znajomy zostawił tam fabie na przeglad to skasowali 700 pln i nawet oleju nie wymienili wiec zastanów się gdzie serwisujesz auto.
Co do zakładu pana Schewego to tez nie polecam, w mojej poprzedniej octavi po wypadku nie potrafili usunąć Bledu poduszki pasażera - wszystkie podzespoly poduszek rzekomo były wymienione na nowe a błąd wyskakiwał cały czas ( za duży opór?). Ponieważ w części zaopatrywali się u pana Plichty to zaczęli mnie wysyłać do serwisu a serwis i owszem, ale odpłatnie - problem nie został załatwiony nigdy !!!!! Teraz mam nowa octavie i problem zniknąl, ale po tym, co mnie spotkało ciężko kogoś takiego polecać.
Błażewicz stracili autoryzacje za dobre walki, które tam leciały, znajomy zostawił tam fabie na przeglad to skasowali 700 pln i nawet oleju nie wymienili wiec zastanów się gdzie serwisujesz auto.
Co do zakładu pana Schewego to tez nie polecam, w mojej poprzedniej octavi po wypadku nie potrafili usunąć Bledu poduszki pasażera - wszystkie podzespoly poduszek rzekomo były wymienione na nowe a błąd wyskakiwał cały czas ( za duży opór?). Ponieważ w części zaopatrywali się u pana Plichty to zaczęli mnie wysyłać do serwisu a serwis i owszem, ale odpłatnie - problem nie został załatwiony nigdy !!!!! Teraz mam nowa octavie i problem zniknąl, ale po tym, co mnie spotkało ciężko kogoś takiego polecać.
szczerze, to nie znam żadnej pewnej auto-skody w trójmieście, u każdych miałem przeboje, wiec skoro wyboru jakościowego brak, to wybieram tych co robią mi wszystko od ręki jako stałemu klientowi... a z drugiej strony to problem zawsze jest nie z ostateczną jakością wykonania naprawy, ale z szybką i trafną diagnozą...
W wypadku naprawy powypadkowej to chyba nie chodzi o diagnoze tylko o rzetelna naprawe bo w tej dziedzinie kombinatorzy maja wielkie pole do popisu.
Ja serwisuje swoje skody od 1999 roku w jednym z trojmiejskich salonow, mam u nich rabat 15%, jestem zadowolony z ich uslug i jak do tej pory nie bylo zadnych problemow. Co do napraw powypadkowych to ostatnio ja mi sie taka przytrafila to naprawa byla wlasnie w zakladzie pana Schewego ale moja opinia o nim powyzej a o czym nie wspomnialem to sprawa terminowosci napraw ktora jest fatalna u pana Schewe !!! Nie mozna powiedziec o zadnej diagnozie z ich strony jak nie mogli wykasowac bledu poduszki, wysylali mnie do serwisu Plichty ( wtedy byl tylko w Wejherowie czyli ok 30 km w jedna strone + moj zmarnowany czas ). Mowiac krotko sprawa miala taki final ze zaklad pana Schewe wypial sie na mnie, pieniadze skasowali, bledu poduszki nie i tak juz zostalo.
Komentarz