[O2] Jakie swiece do 1.6 MPI 102KM? 2005r 110kkm

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • przyklad
    Classic
    • 2012
    • 14

Poza tym Cruze za dużo pali w 1.6, a teraz w TSI nawet jakby instalacja była za 3000 to się nie opłaca
  • dab
    Ambiente
    • 2011
    • 117

Witam,
    Jestem lekko skolowany tym tematem wiec prosze o rade w osobnym temacie zeby rozwiac do konca watpliwosci.
    Pytanie glowne - jakie konkretnie swiece dobrac do mojej wersji auta?
    Mam instalacje BRC Sequent 24. Rocznie przebieg to ok20kkm.
    1. Co ile wymieniac swiece? Czesciej niz podaje serwisowka dla aut bez instalacji gazowej?
    2. Jaki konkretnie typ/rodzaj? (wieloelektrodowe? zwykle czy specjalnie dedykowane do aut z instalacja gazowa?

Poradzcie mi pls, bo naczytalem sie za duzo i obecnie wiem ze juz nic nie wiem ops: 8)
    Wielkie dzieki
    pzdrawiam
    pozdrawiam
    dab

Komentarz

• Northeusz
      RS
      • 2010
      • 1677
      • Octavia I (1U2)
      • AUM 1.8 20VT 150 KM

Re: Jakie swiece do 1.6 MPI 102KM? 2005r 110kkm

Zamieszczone przez dab
      Witam,
      Jestem lekko skolowany tym tematem wiec prosze o rade w osobnym temacie zeby rozwiac do konca watpliwosci.
      Pytanie glowne - jakie konkretnie swiece dobrac do mojej wersji auta?
      Mam instalacje BRC Sequent 24. Rocznie przebieg to ok20kkm.
      1. Co ile wymieniac swiece? Czesciej niz podaje serwisowka dla aut bez instalacji gazowej?
      2. Jaki konkretnie typ/rodzaj? (wieloelektrodowe? zwykle czy specjalnie dedykowane do aut z instalacja gazowa?

Poradzcie mi pls, bo naczytalem sie za duzo i obecnie wiem ze juz nic nie wiem ops: 8)
      Wielkie dzieki
      pzdrawiam
      Kupuj takie, jakie przewiduje producent do Twojego silnika, jednoelektrodowe. Żadne specjały, udziwnione, ulepszone itp. Ja od zawsze jeżdżę na NGK i nigdy nie narzekałem, mogę polecić. Wymieniaj co tyle, ile jest przewidziane dla normalnej eksploatacji na PB. Nic nie powinno się dziać.
      Pozdrawiam
      Northeusz

Komentarz

• Biszczu
        RS
        • 2011
        • 5567

dab, Beru lub NGK bez żadnych udziwnień.

Mając auto na gaz zawsze kupowałem NGK
        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• dab
          Ambiente
          • 2011
          • 117

ok, tez stawiam na te firmy z naciskiem na NGK. Tez przychylam sie do decyzji o wyborze swiec jednoelektrodowych.
          Pytanie czy jednak nie wziasc NGK przeznaczonych do aut z instalacja gazowa. Chyba mozna im zaufac i w tym wzgledzie :roll:
          NGK maja swiece serii Laser Line LPG1 jednoelektrodowe (cytuje za klubowiczem z innego watku) Co ciekawe nie moglem ich namierzyc w katalogu na ich stronie www... :?
          Moze zostaly wycofane z rynku?
          pozdrawiam
          dab

Komentarz

• Northeusz
            RS
            • 2010
            • 1677
            • Octavia I (1U2)
            • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez dab
            ok, tez stawiam na te firmy z naciskiem na NGK. Tez przychylam sie do decyzji o wyborze swiec jednoelektrodowych.
            Pytanie czy jednak nie wziasc NGK przeznaczonych do aut z instalacja gazowa. Chyba mozna im zaufac i w tym wzgledzie :roll:
            NGK maja swiece serii Laser Line LPG1 jednoelektrodowe (cytuje za klubowiczem z innego watku) Co ciekawe nie moglem ich namierzyc w katalogu na ich stronie www... :?
            Moze zostaly wycofane z rynku?
            Jak gdzieś je namierzysz to możesz wziąć takie pod LPG (mogą być przez to również droższe) - Twój wybór , ale ja na Twoim miejscu kupiłbym zwykłe, katalogowo do Twojego silnika.
            Pozdrawiam
            Northeusz

Komentarz

• Biszczu
              RS
              • 2011
              • 5567

dab, kup normalne
              "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• dab
                Ambiente
                • 2011
                • 117

Te pod gaz NGK to koszt 60zl/szt..wiec juz o nich zapomnialem
                co ciekawe babka ze sklepu nie moze mi znalezc w katalogu swiecy NGK jednoelektrodowej.
                Mowi ze ta seria NGK v-Line to 2 elektrodowe i wiecej...
                Macie moze symbol produktu z katalogu swiecy NGK jednoelektrodowej - zwyklej bez wynalazkow? :roll:

Zamiast NGK poleca swiece BRISK (normalne, po 15zl/szt) - cos o nich wiecie?
                pozdrawiam
                dab

Komentarz

Pracuję...