Poza tym Cruze za dużo pali w 1.6, a teraz w TSI nawet jakby instalacja była za 3000 to się nie opłaca
[O2] Jakie swiece do 1.6 MPI 102KM? 2005r 110kkm
Zwiń
X
-
[O2] Jakie swiece do 1.6 MPI 102KM? 2005r 110kkm
Witam,
Jestem lekko skolowany tym tematem wiec prosze o rade w osobnym temacie zeby rozwiac do konca watpliwosci.
Pytanie glowne - jakie konkretnie swiece dobrac do mojej wersji auta?
Mam instalacje BRC Sequent 24. Rocznie przebieg to ok20kkm.
1. Co ile wymieniac swiece? Czesciej niz podaje serwisowka dla aut bez instalacji gazowej?
2. Jaki konkretnie typ/rodzaj? (wieloelektrodowe? zwykle czy specjalnie dedykowane do aut z instalacja gazowa?
Poradzcie mi pls, bo naczytalem sie za duzo i obecnie wiem ze juz nic nie wiem ops: 8)
Wielkie dzieki
pzdrawiampozdrawiam
dab
-
-
Re: Jakie swiece do 1.6 MPI 102KM? 2005r 110kkm
Zamieszczone przez dabWitam,
Jestem lekko skolowany tym tematem wiec prosze o rade w osobnym temacie zeby rozwiac do konca watpliwosci.
Pytanie glowne - jakie konkretnie swiece dobrac do mojej wersji auta?
Mam instalacje BRC Sequent 24. Rocznie przebieg to ok20kkm.
1. Co ile wymieniac swiece? Czesciej niz podaje serwisowka dla aut bez instalacji gazowej?
2. Jaki konkretnie typ/rodzaj? (wieloelektrodowe? zwykle czy specjalnie dedykowane do aut z instalacja gazowa?
Poradzcie mi pls, bo naczytalem sie za duzo i obecnie wiem ze juz nic nie wiem ops: 8)
Wielkie dzieki
pzdrawiamPozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
ok, tez stawiam na te firmy z naciskiem na NGK. Tez przychylam sie do decyzji o wyborze swiec jednoelektrodowych.
Pytanie czy jednak nie wziasc NGK przeznaczonych do aut z instalacja gazowa. Chyba mozna im zaufac i w tym wzgledzie :roll:
NGK maja swiece serii Laser Line LPG1 jednoelektrodowe (cytuje za klubowiczem z innego watku) Co ciekawe nie moglem ich namierzyc w katalogu na ich stronie www... :?
Moze zostaly wycofane z rynku?pozdrawiam
dab
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dabok, tez stawiam na te firmy z naciskiem na NGK. Tez przychylam sie do decyzji o wyborze swiec jednoelektrodowych.
Pytanie czy jednak nie wziasc NGK przeznaczonych do aut z instalacja gazowa. Chyba mozna im zaufac i w tym wzgledzie :roll:
NGK maja swiece serii Laser Line LPG1 jednoelektrodowe (cytuje za klubowiczem z innego watku) Co ciekawe nie moglem ich namierzyc w katalogu na ich stronie www... :?
Moze zostaly wycofane z rynku?Pozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Te pod gaz NGK to koszt 60zl/szt..wiec juz o nich zapomnialem
co ciekawe babka ze sklepu nie moze mi znalezc w katalogu swiecy NGK jednoelektrodowej.
Mowi ze ta seria NGK v-Line to 2 elektrodowe i wiecej...
Macie moze symbol produktu z katalogu swiecy NGK jednoelektrodowej - zwyklej bez wynalazkow? :roll:
Zamiast NGK poleca swiece BRISK (normalne, po 15zl/szt) - cos o nich wiecie?pozdrawiam
dab
Komentarz
-
Komentarz