[O1] Podłokietnik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • simekdg
    Classic
    • 2010
    • 26

[O1] Podłokietnik

Le-Ce, przepraszam, ale wytłumacz, jakie parapety?
    Nie kumam :diabelski_usmiech
  • gregor6
    Rider
    • 2008
    • 488
    • Volkswagen

[O1] Podłokietnik

Wiem że jest trochę tematów o podłokietnikach ale już trochę czasu minęło od ostatnich postów a ja chciałem precyzyjnie spytać, czy miał ktoś do czynienia z takim zamiennikiem http://allegro.pl/podlokietnik-golf-...410892771.html Cena jest dobra i piszą, że nie odbiega jakością od oryginału, ale wiadomo, że pisać to można wszystko.

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Co do wyglądu,to nie odbiega mocno od oryginału.
      Miałem kiedyś podobny zamiennik i lubiał sobie zaskrzypieć.
      Może od tamtej pory ta wada została wyeliminowana.
      Słyszałem też,że aluminiowa łapa montażowa przy silniejszym nacisku może pęknąć.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• gregor6
        Rider
        • 2008
        • 488
        • Volkswagen

Miałem kiedyś podobny zamiennik i lubiał sobie zaskrzypieć.
        To dla mnie nie jest wielki problem. Cena zrekompensuje skrzypienie :diabelski_usmiech
        Zamieszczone przez JanuszSz
        Słyszałem też,że aluminiowa łapa montażowa przy silniejszym nacisku może pęknąć.
        No to już był by większy problem, ale rozumiem, że Tobie się to nie przytrafiło :?:

Komentarz

• mar596
          Ambiente
          • 2012
          • 100

podłokietnik

Ja kupiłem używany oryginalny za 170 zł i nie kupiłbym takiej chińszczyzny, co oryginał to oryginał :hmm

Komentarz

• mrfazi
            • 2010
            • 3103
            • Superb III (3V3)
            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez gregor6
            Wiem że jest trochę tematów o podłokietnikach
            ... z całym szacunkiem ale po kiego zakładasz kolejny wątek o tym samym ??

ale już trochę czasu minęło od ostatnich postów a ja chciałem precyzyjnie spytać
            ... w sprzedaży jest cięgle to samo i upływający czas tu nie ma znaczenia, więc po raz kolejny napiszę to samo co w tych wątkach:

Jeśli podłokietnik jest dedykowany do - VW GOLF IV to na 100% podejdzie z małym problemem, tzn łapa mocującą będzie kolidować z gniazdem zapalniczki, druga rzecz to będziesz musiał delikatnie podciąć od dołu plastik, obudowę podłokietnika. Nie którzy uczciwi sprzedający podróbki piszą
            "W modelach seata i skody trzeba przyciąć plastikową stopę podłokietnika ,
            więc przy zakupie podłokietnika z Twojej aukcji na 100% będziesz musiał co nieco dłubnąć, ale warto "
            Sam kupowałem podłokietnik który był dedykowany to Golfa 4 i musiałem go lekko dostosować.
            Reasumując, podłokietnik który zaprezentowałeś to oczywiście podróbka, będzie na 100% delikatniejsza (wspomniana możliwość pęknięcia "łapy" która jest wykonana z jakiegoś stopu aluminium, oraz będzie czasem skrzypieć), ja na Twoim miejscy bym brał. Za ori trzeba zapłacić, a używek jest mało i są zazwyczaj mocno zużyte, np. tu

Komentarz

• gregor6
              Rider
              • 2008
              • 488
              • Volkswagen

Zamieszczone przez mrfazi
              ... z całym szacunkiem ale po kiego zakładasz kolejny wątek o tym samym ??
              Z całym szacunkiem, ale właśnie dlatego, że już trochę czasu minęło i wszystkie linki do podłokietników w tematach o których pisałeś są dawno nie aktywne i nie mam pojęcia o czym pisałeś.
              Zamieszczone przez mrfazi
              Reasumując, podłokietnik który zaprezentowałeś to oczywiście podróbka, będzie na 100% delikatniejsza (wspomniana możliwość pęknięcia "łapy" która jest wykonana z jakiegoś stopu aluminium, oraz będzie czasem skrzypieć), ja na Twoim miejscy bym brał. Za ori trzeba zapłacić, a używek jest mało i są zazwyczaj mocno zużyte, np. tu
              http://allegro.pl/podloki...2417790516.html
              I właśnie o takie wypowiedzi mi chodziło zakładając ten wątek :diabelski_usmiech

[ Dodano: Sob 23 Cze, 12 22:51 ]
              Zamieszczone przez mar596
              Ja kupiłem używany oryginalny za 170 zł i nie kupiłbym takiej chińszczyzny, co oryginał to oryginał :hmm
              Gdybym trafił ta taki to też pewnie bym się zdecydował, ale niestety takie prawie nie występują

Komentarz

• JanuszSz
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 2835
                • Superb II combi (3T5)

No to już był by większy problem, ale rozumiem, że Tobie się to nie przytrafiło
                Przypadkiem dysponowałem oryginalną,stalową łapą.
                Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• gregor6
                  Rider
                  • 2008
                  • 488
                  • Volkswagen

Zamówiłem Jutro ma dotrzeć do mnie i zacznę montaż. Dam znać czy wart jest swojej ceny i czy aby na pewno jakością zbliżony jest do oryginału :diabelski_usmiech

Komentarz

• Mitob
                    Drive
                    • 2009
                    • 65

Zamówiłem Jutro ma dotrzeć do mnie i zacznę montaż. Dam znać czy wart jest swojej ceny i czy aby na pewno jakością zbliżony jest do oryginału :diabelski_usmiech
                    Daj znać co i jak, bo też chcę taki kupić.
                    Pozdrawiam
                    MITOB

I :czerwona: GW

Komentarz

• gregor6
                      Rider
                      • 2008
                      • 488
                      • Volkswagen

Jak na tą chwilę, to gościu ma braki na magazynie podłokietników szarych obitych materiałem więc cierpliwie czekam. Podobno ma wysłać jutro. Szkoda tylko, że nie napisał o tym w aukcji :evil:

Komentarz

• Hidd3n
                        Drive
                        • 2010
                        • 45

Czekamy na wieści jak poszedł montaż

Komentarz

• gregor6
                          Rider
                          • 2008
                          • 488
                          • Volkswagen

Jak na tą chwilę to nie polecam sprzedawcy. Sprzedaje coś czego aktualnie nie ma na stanie oczywiście nie informując o tym na aukcji i gdybym sam nie zadzwonił i napisał to pewnie tak bym sobie żył dalej w niewiedzy. Zadzwoniłem też żeby zasugerować, że jak tak wygląda sytuacja i ma wysyłać dopiero w piątek to może w ramach rekompensaty wyśle mi z opcją na sobotę. Oczywiście zero odzewu. Zadzwoniłem teraz do gościa. Stwierdził, że wysłał o 12 (oczywiście też mnie o tym nie informując, chociaż o to prosiłem) ale nie na sobotę, bo to za dużo kosztuje. Mówię więc, że to może chociaż powinien wysłać z jakimś rabatem albo coś.. Przemilczał sprawę. Mam nadzieję, że jak dojdzie w poniedziałek ten podłokietnik to chociaż zrekompensuje mi ten stracony czas dobrą jakością, bo kur.. nóż się w kieszeni otwiera jak ludzie czasem podchodzą do pewnych spraw. A specjalnie sprawdzałem komentarze, żeby nie kupować u idiotów, no ale wszystkiego się nie da przewidzieć. Sam facet powinien jakoś uspokoić sytuację jakimś gratisem albo rabatem jak wyszła taka sytuacja. Ja wszystko mogę zrozumieć, ale bez przesady. Może przydarzyło mu się to pierwszy raz, ale nie poradził sobie z sytuacją.
                          Sorry że tak wylewnie, ale podniosło mi się ciśnienie :diabelski_usmiech

Komentarz

• Mitob
                            Drive
                            • 2009
                            • 65

Jak na tą chwilę to nie polecam sprzedawcy. Sprzedaje coś czego aktualnie nie ma na stanie oczywiście nie informując o tym na aukcji i gdybym sam nie zadzwonił i napisał to pewnie tak bym sobie żył dalej w niewiedzy. Zadzwoniłem też żeby zasugerować, że jak tak wygląda sytuacja i ma wysyłać dopiero w piątek to może w ramach rekompensaty wyśle mi z opcją na sobotę. Oczywiście zero odzewu. Zadzwoniłem teraz do gościa. Stwierdził, że wysłał o 12 (oczywiście też mnie o tym nie informując, chociaż o to prosiłem) ale nie na sobotę, bo to za dużo kosztuje. Mówię więc, że to może chociaż powinien wysłać z jakimś rabatem albo coś.. Przemilczał sprawę. Mam nadzieję, że jak dojdzie w poniedziałek ten podłokietnik to chociaż zrekompensuje mi ten stracony czas dobrą jakością, bo kur.. nóż się w kieszeni otwiera jak ludzie czasem podchodzą do pewnych spraw. A specjalnie sprawdzałem komentarze, żeby nie kupować u idiotów, no ale wszystkiego się nie da przewidzieć. Sam facet powinien jakoś uspokoić sytuację jakimś gratisem albo rabatem jak wyszła taka sytuacja. Ja wszystko mogę zrozumieć, ale bez przesady. Może przydarzyło mu się to pierwszy raz, ale nie poradził sobie z sytuacją.
                            Sorry że tak wylewnie, ale podniosło mi się ciśnienie :diabelski_usmiech

3mam kciuki.
                            Ale obawiam się, że to kolejne kłamstewko sprzedawcy.
                            Pozdrawiam
                            MITOB

Komentarz

• piotrek_os
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8160
                              • Octavia II (1Z3)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

gregor6, było kupic używke ori, bo z tymi wynalazkami moze być róznie.
                              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• gregor6
                                Rider
                                • 2008
                                • 488
                                • Volkswagen

Zamieszczone przez piotrek_os
                                było kupic używke ori, bo z tymi wynalazkami moze być róznie.
                                Gdyby był jakiś w rozsądnej cenie to pewnie bym kupił. Nie dam 250zł za zmasakrowany podłokietnik tylko dlatego, że jest oryginalny. Podłokietniki w dobrym stanie są jak białe kruki. Oczywiście jak już zamówiłem i czekałem sobie spokojnie pokazał się jakiś no ale było już za późno.
                                Dzisiaj ma do mnie dotrzeć ten podłokietnik to zobaczymy co jest wart. Może nie zdenerwuje się jeszcze bardziej :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pon 02 Lip, 12 22:37 ]
                                No więc podłokietnik dotarł. Pierwsze wrażenie to że pachnie chińszczyzną :diabelski_usmiech ale nie ma tragedii. Kolor (szary w moim przypadku) niestety różni się od reszty plastików ale nie wali po oczach. Materiał którym obity jest podłokietnik sprawia wrażenie solidnego. W środku też ładnie obity zamszem. Łapę montażową niestety musiałem trochę dopasować. Przede wszystkim przy otworach montażowych wystają dwa bolce których niestety nie mam gdzie wsadzić, więc musiałem je z boku podpiłować. W moim przypadku na szczęście nie miałem problemów z zapalniczką, bo mam wersję przedliftową i w tym miejscu mam przycisk otwierania klapki paliwa. Niestety musiałem też wycinać otwór na podłokietnik w tunelu bo w jego miejscu mam (miałem) miejsce na kubek, butelkę, itp. Wzorowałem się na tym poradniku http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...od%B3okietnika ale jak to zwykle bywa trzeba było w trakcie improwizować bo tutaj montowany był oryginał a mój zamiennik niestety się różni. Regulacja w poziomie i odchylanie na maxa działa bez problemów. Na montaż zeszło mi dzisiaj 6 godzin :shock:
                                Nie wiem ile wytrzyma ten podłokietnik, ale generalnie jestem zadowolony. Jak mam wybierać między powycieranymi i zmasakrowanymi oryginałami za 250-300zł (niestety w 90% takie pojawiają się na allegro) to wolę kupić zamiennik za 152zł który może odbiega jakością od oryginału ale przynajmniej wygląda przyzwoicie. Gdyby ktoś skusił się na zakup takiego podłokietnika u tego samego sprzedawcy to radzę najpierw dopytać czy aby na pewno ma taki na stanie.

Komentarz

• Mitob
                                  Drive
                                  • 2009
                                  • 65

i jak? doszedł? jakie wrażenia? z niecierpliwością czekamy na pierwszą relację
                                  Pozdrawiam
                                  MITOB

Komentarz

• gregor6
                                    Rider
                                    • 2008
                                    • 488
                                    • Volkswagen

Zamieszczone przez Mitob
                                    i jak? doszedł? jakie wrażenia? z niecierpliwością czekamy na pierwszą relację
                                    W poprzednim poście zdałem relacje :szeroki_usmiech

Komentarz

• Hidd3n
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 45

zapodaj jakieś foty jak to wyszło :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...