Zamieszczone przez Fery
SPROWADZONA SKODA 1.9 TDI Jaki olej pomocy???
Zwiń
X
-
SPROWADZONA SKODA 1.9 TDI Jaki olej pomocy???
Witam wszystkich
Sprowadzilem sobie wlasnie skode 1.9 110KM TDI z 1999r najwyrazniej krecony byl licznik bo za cholere nie moge sie dopatrzec nalepek zmian oleju. Wg licznika jest 130tys wiec w praktyce pewnie kolo 200 silnik jest suchy a ze nie mam pojecia jaki byl olej lany to prosze o rade co nalac zeby napewno bylo dobrze??? Nie mam zamiaru radzic sie mechanikow bo kazdy powie co innego, oszczedzac na oleju tez nie bede byle byl dobry???? Mam nadzieje ze pomozecie laikowi.
-
-
Zamieszczone przez nekoWg licznika jest 130tys wiec w praktyce pewnie kolo 200
myślisz że stan po kręceniu ma jakiś związek z tym faktycznym, jakby miała 500kkm, to też by przekręcili na 130 kkm
w tej sytuacji to chyba najbezpieczniej półsyntetyk i zobaczyć co będzie, zawsze wtedy możesz wrócić do syntetyka jak nie będzie za dużo ubywaćTDI ASV 140KM 300Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ediTemat faktycznie wiele razy poruszany na forum.Ale czytając to wszystko miałem tylko same wątpliwości.Generalnie brak stwierdzeń typu-olej taki poniważ ... lub zajej ten...........!Zawsze jest jakieś ale......No i Zmienłem Mobli1 0W/40 na 5W/50.
Co do oleju półsyntetycznego to poleciłbym Valvoline'a Durablend Diesel 5w40. Ostatnio zanabywałem taki do Paska na PDkach o przebiegu ~200kkm od kolegi Bendiego i mogę go polecić jako sprawdzonego dostawcęLeon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez Paweł TZamieszczone przez Sigma_74my głownie eljemy MOTULByła: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
Komentarz