Witam Panów.
Obwieszczam wszem i wobec ,że zostałem pozbawiony nietykalności dnia 06.10.06 - na moim pięknym tyłeczku zaparkował WV LT-ek.
Mam do wymiany zderzak, klapę tylna,wzmocnienie zderzaka i jeszcze kilka dupereli.
To na początek - mojej pytanie brzmi - czy miał ktoś z was już taki przypadek , a jeśli tak t o ile samochód stał w serwisie - bo mój 1,5 tygodnia i wydaje mi się ,że to jest bardzo długo.
Jak było u was - piszcie!!!
Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
nosferatus, bezgotówkowo robisz jesli tak to normalne patałachy z ubezpieczalni szukają aby tylko mnie wypłacić kasy mój stał prawie miesiąc z powodu PZU i nie z mojej winy
auto było gotowe po dwóch tygodniach kolejne dwa było walką z PZU
tak,robię bezgotówkowo,ubezpieczalnią sprawcy jest HDI Asekuracja - czyli Samopomoc.
Ale dzięki za info - chłopaki w serwisie obiecali mi samochód na najbliższy czwartek albo może uda się wczwśniej.
Witam, ja także 06.10.2006 zafundowałem sobie procedurę likwidacji szkody (z mojej winy) ops:
właśnie jestem na etapie likwidacji szkody, w poniedziałek 09.10. załatwiłem PZU (z Auto Casco) , od razu z kosztorysem pojechałem do Auto Skoda Serwis, uruchomiłem zlecenie naprawy, chłopaki już ściągają części, ale auto odstawiam dopiero w poniedziałek 16.10. (wtedy - gdy auto bedzie na podnosniku - będzie dodatkowa konfrontacja warsztatu z PZU - bo przy kolizji zahaczyłem podwoziem) i do piątku 20.10. mają się wyrobić, niezależnie od wyniku zaakceptowania kosztorysu przez PZU - stały klient serwisu nie musi czekać na auto przez rozgrywki towarzystwa ubezpieczeniowego ;-).
Do wymiany jest: zderzak, pas przedni (wzmocnienie zderzaka?), grill maski, reflektor, kierunkowskaz, osłona silnika i miska olejowa. Chciałem aby wymienili mi to w max 2 dni, żebym nie tracił na długo mojego diabełka, ale uparli się, że przed lakierowaniem zderzaka muszą go najpierw spasować z autem...
Czyżby zderzak mógłby nie pasować, czy oni to robia metodą prób i błędów ... ?
A moze to ja za dużo wymagam, co do czasu naprawy... ?
Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic
..., żebym nie tracił na długo mojego diabełka, ale uparli się, że przed lakierowaniem zderzaka muszą go najpierw spasować z autem...
przewaznie zderzak, przed zalozeniem lepiej spasowac zanim sie polakieruje.
przynajmniej tak jest z nieoryginalnymi zamiennikami.
co do czasu naprawy 2 dni wydaje mi sie ze za szybko, 4-5 dni (z lakierowaniem). niby pare rzeczy przelozyc, dopasowac. ale czas szybko leci..
..., żebym nie tracił na długo mojego diabełka, ale uparli się, że przed lakierowaniem zderzaka muszą go najpierw spasować z autem...
przewaznie zderzak, przed zalozeniem lepiej spasowac zanim sie polakieruje.
przynajmniej tak jest z nieoryginalnymi zamiennikami.
co do czasu naprawy 2 dni wydaje mi sie ze za szybko, 4-5 dni (z lakierowaniem). niby pare rzeczy przelozyc, dopasowac. ale czas szybko leci..
dokładnie , zgadza się, ale sobie wymarzyłem, że podstawie auto jak już wszystko będą mieli polakierowane
przecież jak z oc, to należy się bezpłatnie samochód zastępczy podobnej klasy, więc nie jakaś tam fabia
z AC mojego idzie, a nie z OC sprawcy...
trafiłeś w sedno, bo samochód zastępczy jest - fabia 1.2 benzyna - krzywdę sobie tym zrobię na pierwszym skrzyżowaniu ;-) pewnie żeby dostać octavie musiałbym im podstawic do serwisu SUPERBa ...
w moim przypadku chcieli mi dać samochód zastępczy ,ale musiałbym czekać na niego ok. 2 tyg. a nie mogłem,więc wziołem urlop w pracy żeby się pobyczyć i poczekać na furę.
4 dni – wymiana błotnika przedniego, malowanie przedniego zderzaka, malowanie przednich drzwi, wymiana przedniego reflektora, wymiana lusterka bocznego ASO Ciechanów. Napraw blacharskich i lakierniczych w tym serwisie nie polecam (do mechanicznych nie mam zastrzeżeń choć panowie przyjmujący auto nie bardzo kumają się na samochodach). Naprawy lakiernicze powinno się (moim zdaniem) wykonywać w poleconych warsztatach.
1)1,9 TDI rok 2001
333 000 km
110 KM seria - prog. na 135KM
śmiem ogłosić wszem i wobec,że odzyskałem po 2 tygodniach samochód cały i ZDROWY - wymiana zniszczonych części przebiegła szczęśliwie i znów mogę krązyć po ulicach mojego wspaniałego miasta Krakowa, tylko jeden bół - nie mam naszej wspaniałej naklejki - czekam za spot w Krakowie,może któryś z kolegów będzie tak miły i weżmie dla mnie naklejkę.
Komentarz