Generalnie skoda jest chujowa, przechodzę do daci :lol:
złamany kluczyk a ubezpieczenie
Zwiń
X
-
złamany kluczyk a ubezpieczenie
Złamał mi się kluczyk scyzoryk do OII, nowy. Co prawda złamał się u podstawy więc teoretycznie da radę odpalić, ale obsługa mało wygoda no i bardzo łatwo go zgubić. Cena napraw w ASO (tzn. wymiany na nowy) oczywiście spora (krzyknęli 600 zł). Zastanawiałem się nad zrobieniem kopii tego kluczyka, podpięcia do niego na stałę oryginalnego, co by immobiliser "oszukać". Nie wiem czy z samym wyrobieniem nie będzie trochę zabawy bo dwóch gości powiedziało, że nie da rady mi pomóc. Myślę jednak, że kogoś znajdę, ale bardziej mnie niepokoi jak to się ma do ubezpieczenia i gwarancji. Tzn czy w przypadku np. kradzieży jeżeli przyjdę z takim kluczykiem to czy mi nie powiedzą, że w tej sytuacji ubezpieczenie nie działa. Będę wdzięczny za porady w tym temacie, bo wolałbym uniknąć kosztów wymiany
-
-
w czym problem przełóż cewkę do nowej obudowy z nowo dorobionym grotem ona odpowiada za immobilizer, a elektronikę włóż ze starego kluczyka. Lub w drugą stronę da radę przełóż sam grot dorobiony do starego korpusu. dorobienie samego grotu to już groszowa sprawa w porównaniu do ceny ASO.
Jeśli będziesz miał problem ze znalezieniem cewki włącz google grafikę i wpisz : cewka immo vw[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Panowie można i to własnie wcześniej napisałem koszty są naprawdę małe: oto przykład: http://allegro.pl/obudowa-kluczyk-vw...433564830.html[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
Komentarz