panowie mam do was pytanie... bylem przed chwila kupic plyn do spryskiwaczy. kupilem 4 litry wlalem i wychlal cala butle jaka jest pojemnosc tego zbiornika w octavi II z 2005 roku z silnikiem 2.0 150 km
gdybym mial ta instrukcje to bym spojrzal ale jak zwykle na tym forum mozna uzyskac wiele cennych informacji LOL... juz wiem ile ma dla przyszlych osob zadajacych to pytanie ... zbiornik ma 5,5 litra
ja się nie zagłębiam w to ile mieści leje i już
wątpię żeby w skodzie zakładali różne zbiorniki zależnie od sprysków na reflektorach które są lub nie ma - nieopłacalne jeden wkładają i starcza mniej lub więcej zależnie od wyposażenia takie moje zdanie
No to nie wątp.
Zbiorniczek spryskiwacza jest różny w zależności od tego, czy są spryskiwacze reflektorów, czy nie, od tego, czy jest webasto (którego elementy mieszczą się w okolicach zbiorniczka i trzeba założyć nieco inaczej wyprofilowany) oraz od tego, czy jest tylny spryskiwacz, bo jak wiadomo tylna wycieraczka nie wszędzie jest elementem standardowym.
wątpię żeby w skodzie zakładali różne zbiorniki zależnie od sprysków na reflektorach które są lub nie ma - nieopłacalne jeden wkładają i starcza mniej lub więcej zależnie od wyposażenia takie moje zdanie
tsa strasznie logiczne, odnośnie innego wątku na tym forum też sprężyny dają jedne wszystkim, bo się nie opłaca różnicować i w zalezności od wyposażenia każdy ma mniej więcej różną dopuszczalną ładowność. Fele też dają każdemu takie same po 15,5cal i jeden ma mniej więcej 16 a drugi ma mniej więcej 15, bo przecież nie opłacalne jest różnicowanie.
Normalne jest że masz zróżnicowane części do różnego wyposażenia. Chociażby z tego względu co pisze Chris11. A opłacalnośc nie ma nic do rzeczy ponieważ płaci za to klient - kupując ksenony masz spryski i sadze ze w cenie ksenonów jest też kompletna instalacja spryskiwania.
ja się nie zagłębiam w to ile mieści leje i już
Zakładali rożne pojemności. W OI 3l (bez spryskiwaczy) chyba 5,5l (ze spryskiwaczami reflektorów). Spryskiwacze reflektorów są na dodatkowej pompce wysokociśnieniowej - jak je uruchomisz (spryski reflektorów) to pompka bardzo szybko opróżnia zbiornik, stąd też większa pojemnośc
Co do OII to w jakimś prospekcie widziałem informacje 4l (bez spryskiwaczy) 6,2l (ze spryskiwaczami lamp)
hmm ciekawe to co piszecie Panowie bo ja mam wersje bez spryskiwaczy lamp a wchodzi mi wlasnie tak jak piszecie po 5,5 litra... ale dzieki za informacje
Komentarz