spryskiwacze w octavii

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Luben
    Classic
    • 2014
    • 7

spryskiwacze w octavii

klosek, myślę, że na pewno ktoś wlepę będzie miał ze sobą
    A u nas wlepę dopiero po piątym spocie byś otrzymał :P
    Luben
  • adrian23
    Classic
    • 2012
    • 23

spryskiwacze w octavii

panowie mam do was pytanie... bylem przed chwila kupic plyn do spryskiwaczy. kupilem 4 litry wlalem i wychlal cala butle jaka jest pojemnosc tego zbiornika w octavi II z 2005 roku z silnikiem 2.0 150 km

Komentarz

• andrzej111
      L&K
      • 2010
      • 1391

W instrukcji jest napisane...
      Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW

Komentarz

• adrian23
        Classic
        • 2012
        • 23

gdybym mial ta instrukcje to bym spojrzal ale jak zwykle na tym forum mozna uzyskac wiele cennych informacji LOL... juz wiem ile ma dla przyszlych osob zadajacych to pytanie ... zbiornik ma 5,5 litra

Komentarz

• gadula007
          L&K
          • 2009
          • 1085
          • Octavia III combi (5E5)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

adrian23,
          jak zapali mi się kontrolka od sprysków i wlewam z pełnej pięciolitrowej butli, to zawsze na końcu zostaje mi około 250-400ml

Komentarz

• krisoctav
            Rider
            • 2008
            • 417

5,5 litra tu masz allegro

Komentarz

• Yarwa
              Elegance
              • 2010
              • 915
              • BMW

z tym, że nie do końca we wszystkich tak jest. 5,5l jest jak się ma spryskiwacze reflektorów, a bez sprysków jest cos ok. 3l.

Komentarz

• krisoctav
                Rider
                • 2008
                • 417

ja się nie zagłębiam w to ile mieści leje i już
                wątpię żeby w skodzie zakładali różne zbiorniki zależnie od sprysków na reflektorach które są lub nie ma - nieopłacalne jeden wkładają i starcza mniej lub więcej zależnie od wyposażenia takie moje zdanie

Komentarz

• Chris11
                  RS
                  • 2011
                  • 1587

No to nie wątp.
                  Zbiorniczek spryskiwacza jest różny w zależności od tego, czy są spryskiwacze reflektorów, czy nie, od tego, czy jest webasto (którego elementy mieszczą się w okolicach zbiorniczka i trzeba założyć nieco inaczej wyprofilowany) oraz od tego, czy jest tylny spryskiwacz, bo jak wiadomo tylna wycieraczka nie wszędzie jest elementem standardowym.

Komentarz

• Yarwa
                    Elegance
                    • 2010
                    • 915
                    • BMW

Zamieszczone przez krisoctav
                    wątpię żeby w skodzie zakładali różne zbiorniki zależnie od sprysków na reflektorach które są lub nie ma - nieopłacalne jeden wkładają i starcza mniej lub więcej zależnie od wyposażenia takie moje zdanie
                    tsa strasznie logiczne, odnośnie innego wątku na tym forum też sprężyny dają jedne wszystkim, bo się nie opłaca różnicować i w zalezności od wyposażenia każdy ma mniej więcej różną dopuszczalną ładowność. Fele też dają każdemu takie same po 15,5cal i jeden ma mniej więcej 16 a drugi ma mniej więcej 15, bo przecież nie opłacalne jest różnicowanie.

Normalne jest że masz zróżnicowane części do różnego wyposażenia. Chociażby z tego względu co pisze Chris11. A opłacalnośc nie ma nic do rzeczy ponieważ płaci za to klient - kupując ksenony masz spryski i sadze ze w cenie ksenonów jest też kompletna instalacja spryskiwania.

Komentarz

• str33t
                      Rider
                      • 2010
                      • 625

Zamieszczone przez krisoctav
                      ja się nie zagłębiam w to ile mieści leje i już
                      Zakładali rożne pojemności. W OI 3l (bez spryskiwaczy) chyba 5,5l (ze spryskiwaczami reflektorów). Spryskiwacze reflektorów są na dodatkowej pompce wysokociśnieniowej - jak je uruchomisz (spryski reflektorów) to pompka bardzo szybko opróżnia zbiornik, stąd też większa pojemnośc

Co do OII to w jakimś prospekcie widziałem informacje 4l (bez spryskiwaczy) 6,2l (ze spryskiwaczami lamp)

Komentarz

• piotrek_gdy
                        RS
                        • 2008
                        • 7723
                        • Volkswagen
                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

str33t, w O2 ze spryskami też 5,5l :wink:
                        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• adrian23
                          Classic
                          • 2012
                          • 23

hmm ciekawe to co piszecie Panowie bo ja mam wersje bez spryskiwaczy lamp a wchodzi mi wlasnie tak jak piszecie po 5,5 litra... ale dzieki za informacje

Komentarz

• piotrek_gdy
                            RS
                            • 2008
                            • 7723
                            • Volkswagen
                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez adrian23
                            wersje bez spryskiwaczy lamp a wchodzi mi wlasnie tak jak piszecie po 5,5 litra
                            może miałeś spryskiwacze poprzednio :wink:
                            albo auto było naparwiane tym co było :roll:
                            przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• adrian23
                              Classic
                              • 2012
                              • 23

tak kolego ma ospolerowanie dolozone i zderzaki sa tez inne zalozone i to pewnie przez to

Komentarz

Pracuję...