wymiana oleju - zmienny okres miedzyprzegladowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rashis
    Classic
    • 2013
    • 16

Zamieszczone przez hotrain
    kristofer55, musisz każdą sprawdzać, nie ma takiego gotowego zestawienia.
    Jedne z mniejszych wartości ma na pewno: http://www.24opony.pl/opony,0,29954/...7-94-y-xl.html

Oglądałem ostatnio masę opon i etykiet, naczytałem się posłuchałem gumiarza i w końcu do Mercedesa (255 i 235/18) i do Subaru kupuję właśnie GY F1.
    Bardzo dobre kapcie, jeśli nie najlepsze dostępne na rynku;
    pozbawione wad wersji pierwszej;
  • greg44
    L&K
    • 2011
    • 1198
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Wytłumaczcie, jak to jest z wymiana oleju w zmiennym okresie miedzy przeglądowym? Wymienia się według wskazań licznika, ale to czy można na czymś takim jeździć dłużej niż jeden rok czasu? jak to jest z jakością, parametrami oleju po takim czasie? Wiem, że to drażliwy temat na tym forum. :P Czy ustawimy, taki tryb w samochodzie ma jakiś wpływ na silnik, coś się dzieje innego z silnikiem, czy silnik, układ smarowania pracuje tak samo jak przy stałym okresie, czyli co 15 000 km?

Komentarz

• krisoctav
      Rider
      • 2008
      • 417

ja wymieniam co 15 tys niezależnie od okresu w którym to występuje lub co rok a skodzie O1 zakres w liczniku jest co 15 tys chyba że sobie kablem zmienisz inny okres jest to dobre w momencie kiedy nie interesujesz się wymianami i komp zawsze tobie przypomni taki organizer wymian przeglądów

Komentarz

• karpecik
        Rider
        • 2004
        • 279

Też wymieniam olej co 15 tys. km. Auto w zasadzie eksploatowane w większości w mieście.
        Zalałem Helix Ultra coś coś tam. Auto od stanu licznika 30 tys.nie zużywa oleju. Wcześniej zjadło 1 litr.

Komentarz

Pracuję...