[O2] Pomoc w sprawie podsufitki.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cossac
    Drive
    • 2010
    • 56

prosta sprawa - klucz do świec i ogarniesz temat na spokojnie

wymieniałem już w CAXA w G6

NGK i kilka pln w kieszeni

odkręcasz osłonę, odpinasz wtyczki, wyciągasz cewki i wykręcasz świece x4

analogicznie w drugą stronę x4
  • heretyk
    Rider
    • 2009
    • 549
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Drodzy forumowicze!
    Jak zapewne niektorzy wiedza uszkodzilem podsufitke robiac tego moda:

Nie ma jakiejs strasznej tragedii (szpara 2-3mm przy jednym uchwycie), ale ze jestem perfekcjonista podsufitke trzeba wymienic :szeroki_usmiech

Zakup nowej w ASO to masakra. Wychodzi jakies 200 Euro przy moich super wtykach
    Pozostalo zmudne poszukiwanie podsufitki po ebajach, alledrogach i innych takich.

Znalazlem podsufitke COMBI, bez szybra, z uchwytami do siatki ALE BEZ czujnika deszczu/zmierzchu

Teraz pojawia sie pytanie :lol: :
    Czym sie roznia te dwie podsufitki? maja inne numery w etce. Organoleptycznie zalwazylem ze moja ma wejscie na sygnal z czujnika, a ta druga nie ma.
    Jezeli to jedyna roznica to spoko wodza bo jak wiecie z nozem tapicerskim jestem juz zaprawiony w boju tylko nie chce wydawac kolejnych 4 stowek zeby sie okazalo ze cos bedzie nie lezec.

Question TWO:"ta nowa" podsufitka, ma delikatne zabrudzenia od demontazu. Czym to najlepiej umyc? W mojej starej O2 jak uzylem wody to byly takie plamy ze tragedyja.
    Kolega @pablo pokazal piekny manual z sonaxem. Juz go zakupilem, ale moze jest cos jeszcze lepszego?\
    Zostały mi czesci, po szkodniku:
    VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
    Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• slavi
      Rider
      • 2004
      • 422

Re: Pomoc w sprawie podsufitki.

Zamieszczone przez heretyk
      Question TWO:"ta nowa" podsufitka, ma delikatne zabrudzenia od demontazu. Czym to najlepiej umyc?
      Benzyna ekstrakcyjna lub inny zmywacz warsztatowy - nie 'zalewaj' materiału tylko szmatkę i jedziesz

Komentarz

Pracuję...