dziwny Halas

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gizmo78
    Classic
    • 2007
    • 13

dziwny Halas

Rapom to nazwa jednego z najmocniejszych na świcie motocykli. Co ciekawe pojazd zasilany jest alkoholem.

Turbodoładowana jednostka napędowa Rapoma ma pojemność 8193 cm3 i rozwija moc 1000 - 1200 KM (w zależności od chwilowych warunków).

Silnik motocykla skonstruowanego przez Nicka Argyle a pochodzi z monster trucka. Nick wymontował go zanim sprzedał nadwozie auta. Wkładając V8 w ramę jednośladu stworzył monster bike'a.

Napęd przenoszony jest z wykorzystaniem 2-stopniowej, sportowej skrzyni biegów.

Siedzenie motocyklisty to kombinacja siedzeń z dwóch motocykli: MV Agusta F4 i Suzuki Hayabusa

Link do art.
  • daroo
    Rider
    • 2006
    • 315

dziwny Halas

:?: mam dziwny objaw przy przyspieszeniu w gornym zakresie obrotow na swist turbo naklada mi sie "kolorowy "swist z nie ustalonego zrodla,to tak jak bym mial dziure w dolocie albo na wydechu.za cholere nie moge tego zlokalizowac bo na luzie nic nie slychac,dopiero pod obciazeniem.a tak przy okazji to co ile kkm powinno sie wymienic przeplywke?
    AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

• BioBogon
      Elegance
      • 2005
      • 921

Może faktycznie się coś roszczelnia w dolocie np. gumowy fragment rury.

Przepływkę wymienia się, gdy daje słaby sygnał i raczej ciężko powiedzieć kiedy to może nastąpić. Pogrzeb na forum dość dużo już o tym było.

BTW popraw ortografa w temacie, bo strasznie razi.
      Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• daroo
        Rider
        • 2006
        • 315

dzieki za zwrocenie uwagi na dolot .a co do ortografa to musze wreszcie zalozyc nakladke z polskimi literami bo nawet mnie to wkurza :evil:
        AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

hmm
          kolega ma rację, u mnie jak spadłprzewód z Intercoolera to też świstało, pewnie coś się poluzowało lub spadło, wejdż pod spód i popatrz.

Komentarz

• daroo
            Rider
            • 2006
            • 315

dzieki podlece gdzies na kanal i zajrze pod spod bo faktycznie z gory nic nie widac
            AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

• Masmo
              L&K
              • 2005
              • 1145

Re: dziwny Halas

Zamieszczone przez daroo
              :?: mam dziwny objaw przy przyspieszeniu w gornym zakresie obrotow na swist turbo naklada mi sie "kolorowy "swist z nie ustalonego zrodla,to tak jak bym mial dziure w dolocie albo na wydechu.za cholere nie moge tego zlokalizowac bo na luzie nic nie slychac,dopiero pod obciazeniem.a tak przy okazji to co ile kkm powinno sie wymienic przeplywke?
              Przy rozszelnieniu odcinka turbo-kolektor ponnien być odczuwalny spadek mocy plus ewentualne dymienie na czarno. Sprawdź ciśnienie Vag-com'em. Przy okazji możes sprawdzić ile przepływka daje.
              Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• daroo
                Rider
                • 2006
                • 315

spadku mocy nie odczuwam natomiast jak "docisne" to faktycznie jakby troche ciemniej za mna. trzeba bedzie skorzystac z porady speca
                AGR'00 123KM/264Nm

Komentarz

Pracuję...