Zamieszczone przez Maicroft
Uszczelki drzwi i bagażnika - kolejny zimowy temat
Zwiń
X
-
Uszczelki drzwi i bagażnika - kolejny zimowy temat
Ponieważ mam Octavię od pół roku, więc nie przerobiłem jeszcze zimy. Czy drzwi w Octavii
mają tendencję do przymarzania w mrozy? Wczoraj próbowałem otworzyć klapę bagażnika i trochę się ździwiłem jak stawiła opór na uszczelcea mrozy się przecież jeszcze na dobre nie zaczęły. Macie jakieś sprawdzone patenty? Wazelina techniczna? Silikony? Co prawda w poprzednim samochodzie z grupy VW nic nie przymarzało bez względu na temperaturę, ale jakoś te uszczelki w Octavii nie wyglądają zbyt solidnie, więc może pora na mały zabieg kosmetyczny dla świętego spokoju.
-
-
Re: Uszczelki drzwi i bagażnika - kolejny zimowy temat
Zamieszczone przez harnas75Wazelina techniczna? Silikony?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jotkaZamieszczone przez harnas75Wazelina techniczna? Silikony?
Popieram. Tez mam taki srodek do konserwacji uszczelek. Sprawdza się.Była Octavia I ( zaje**li w Harrachovie)
Jest Octavia II DSG
Komentarz
-
-
Sa takie specjalne spreje, moj nazywa sie "Uszczelka"Stosowalem go w poprzednim aucie i wczoraj posmarowalem tym uszczelki w Octavii. W zestawie jest sprej i mala gabka, psikasz na te gabke i smarujesz uszczelke. Przedwczoraj wieczorem troche temp. spadla ponizej zera i mialem wrazenie, ze uszczelka nie do konca ma chec oddac drzwi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez harnas75Ponieważ mam Octavię od pół roku, więc nie przerobiłem jeszcze zimy. Czy drzwi w Octavii
mają tendencję do przymarzania w mrozy? Wczoraj próbowałem otworzyć klapę bagażnika i trochę się ździwiłem jak stawiła opór na uszczelcea mrozy się przecież jeszcze na dobre nie zaczęły. Macie jakieś sprawdzone patenty? Wazelina techniczna? Silikony? Co prawda w poprzednim samochodzie z grupy VW nic nie przymarzało bez względu na temperaturę, ale jakoś te uszczelki w Octavii nie wyglądają zbyt solidnie, więc może pora na mały zabieg kosmetyczny dla świętego spokoju.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
Komentarz