Uszczelki drzwi i bagażnika - kolejny zimowy temat

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bajabaj
    Classic
    • 2007
    • 7

Zamieszczone przez Maicroft
    Zamieszczone przez darius
    Gościu za 1200zł obniżył mi załączanie turbiny i coś tam z wyprzedzeniem wtrysku
    Jak czytam hasla ze obnizyl sie moment zalaczenia turbiny to turlam sie ze smiechu. Proponuje zapoznac sie z budowa silnika spalinowego turbodoladowanego :diabelski_usmiech
    no co? obniżył mu programowo moment bezwładności turbiny :lol: to jest magik dopiero :lol:
  • harnas75
    Ambiente
    • 2006
    • 102

Ponieważ mam Octavię od pół roku, więc nie przerobiłem jeszcze zimy. Czy drzwi w Octavii
    mają tendencję do przymarzania w mrozy? Wczoraj próbowałem otworzyć klapę bagażnika i trochę się ździwiłem jak stawiła opór na uszczelce a mrozy się przecież jeszcze na dobre nie zaczęły. Macie jakieś sprawdzone patenty? Wazelina techniczna? Silikony? Co prawda w poprzednim samochodzie z grupy VW nic nie przymarzało bez względu na temperaturę, ale jakoś te uszczelki w Octavii nie wyglądają zbyt solidnie, więc może pora na mały zabieg kosmetyczny dla świętego spokoju.

Komentarz

• jotka
      Drive
      • 2006
      • 66

Re: Uszczelki drzwi i bagażnika - kolejny zimowy temat

Zamieszczone przez harnas75
      Wazelina techniczna? Silikony?
      proponuję Ci zapobiegawczo jakis silikon do konswerwacji uszczelek, dostaniesz go na każdej lepszej stacji, kosztuje parę groszy. Zawsze to jakaś konserwacja i gumki ani nie przymarzną, i na dłużej zachowają swoją elastyczność.

Komentarz

• Kshem
        Classic
        • 2006
        • 39

Zamieszczone przez jotka
        Wazelina techniczna? Silikony?
        proponuję Ci zapobiegawczo jakis silikon do konswerwacji uszczelek, dostaniesz go na każdej lepszej stacji, kosztuje parę groszy. Zawsze to jakaś konserwacja i gumki ani nie przymarzną, i na dłużej zachowają swoją elastyczność.

Popieram. Tez mam taki srodek do konserwacji uszczelek. Sprawdza się.
        Była Octavia I ( zaje**li w Harrachovie)
        Jest Octavia II DSG

Komentarz

• Piotr_T
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 479

Sa takie specjalne spreje, moj nazywa sie "Uszczelka" Stosowalem go w poprzednim aucie i wczoraj posmarowalem tym uszczelki w Octavii. W zestawie jest sprej i mala gabka, psikasz na te gabke i smarujesz uszczelke. Przedwczoraj wieczorem troche temp. spadla ponizej zera i mialem wrazenie, ze uszczelka nie do konca ma chec oddac drzwi

Komentarz

• ===Tomy===
            Rider
            • 2006
            • 552

Ponieważ mam Octavię od pół roku, więc nie przerobiłem jeszcze zimy. Czy drzwi w Octavii
            mają tendencję do przymarzania w mrozy? Wczoraj próbowałem otworzyć klapę bagażnika i trochę się ździwiłem jak stawiła opór na uszczelce a mrozy się przecież jeszcze na dobre nie zaczęły. Macie jakieś sprawdzone patenty? Wazelina techniczna? Silikony? Co prawda w poprzednim samochodzie z grupy VW nic nie przymarzało bez względu na temperaturę, ale jakoś te uszczelki w Octavii nie wyglądają zbyt solidnie, więc może pora na mały zabieg kosmetyczny dla świętego spokoju.
            Taki problem jest bardzo dobrze znany posiadaczom VW. W Śkodzie bez stresu ZTCW takie przypadki się nie zdarzają. Jeśli chcesz mieć spokój sumienia przesmaruj uszczelki bezbarwnym silikonem w sprayu.
            Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
            Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
            Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• nico21
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 2640
              • Volkswagen

ja sobie włąsnie zakupiłem silion w areozolu i bede niedługo smarował. Staram zawsze sie przed zima zabezpieczyc uszczelki - dłużej posłuża a nie kosztuje to wiele wysiłku i pieniedzy.
              DACAR.team

Komentarz

Pracuję...