Zamieszczone przez Jabar1975
KLUCZYK SCYZORYK-DOPASOWANIE-NIETYPOWY PROBLEM
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
WITAM WSZYSTKICH OCTA-WOWICZY!!! PROBLEM TO DOPASOWANIE DODATKOWYCH KLUCZY(PILOTOW) DO ZDALNEGO ZAMYKANIA.IMMO JEST JUZ ZAKODOWANE(BEZPROBLEMOWO)AUTKO TO OCTA 1.9 TDI ELEGANCE ROK 2001.KLUCZ ORGINALNY SKODY (1J0 959 753 AG)PROBOWALEM WAGIEM -(46)COMFORT-(10) DOPASOWANIE-KANAL 00 CZYSZCZENIE -KANAL 01 KODOWANIE (WPISUJE 4 KLUCZE)-SPRAWDZAM CZU AKCEPTUJE-( TAK)-ZAPISUJE-(W POLU ZAPISANYCH KLUCZY WSKAKUJE LICZBA 4 I MOMENCIK POZNIEJ WRACA NA (1)TAK JAK BYLO WCZESNIEJ (MIMO TO PO NACISNIECIU PILOTOW KODUJA SIE DWA STARE )A NOWE NIC TYLKO DIODA MRUGA.STEROWNIK ZA ZADNA CHOLERE NIE PRZYJMUJE NOWYCH DANYCH(CHOCIAZ WCZESNIEJ POKAZYWAL ZE MOZNA ZAPROGRAMOWAC 4 PILOTY)KLUCZE MAJA TA SAMA CZESTOTLIWOSC I EMITUJA SYGNAL-BO SPRAWDZALEM TAK ZE PROBLEM Z DOPASOWANIEM. BEZ WAGA TEZ PROBOWALEM NA WSZYSTKIE SPOSOBY I NIC.PRZECZYTALEM 4 000 000 POSTOW ALE ZADEN NIE DOTYCZYL TEGO PROBLEMU.A MOZE COS NIE TAK ZE STEROWNIKIEM KOMFORTU? CHOCIAZ WSZYSTKO DZIALA POPRAWNIE.JUZ SAM NIE WIEM MOZE W STEROWNIKU JEST JAKIS KRUCZEK?JESLI JEST JAKIS MAGIK CO MOGLBY POMOC TO BYLBYM BARDZO MOCNO ZOBOWIAZANY-JESLI NIE TO I TAK POZDRAWIAM WSZYSTKICH
-
-
Zamieszczone przez BOBI-Xnie badz prosze ukasliwy bo nic zlego nie zrobilem
chodzi tylko o to, zeby bylo lepiej.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
dzieki za zainteresowanie.wiec problem to dopasowanie pilota kluczyka do samochodu(octa 1'9 tdi elegance rok 2001.probowalem wagiem ale po zakodowaniu wartosci wracaly automatycznie do poprzednich.z immo nie bylo problemu.wiec nie wiem czy cos nie tak z modulem czy moze cos zle robie bo z ponownym zaprogramowaniem starych kluczy nie ma problemu-te nowe sie chyba zaparly.ta sama frekfencja i emituje fale bo sprawdzalem.pozdrawiam
Komentarz
-
-
bezduszny
Masz albo uszkodzony/niewłaściwy transponder w kluczyku albo coś nie tak robisz.
Zamiast kombinować samemu podjedź do jakiegoś ASO
Komentarz
-
problem w tym ze transpondery juz zaprogramowalem.nie dziala komunikacja miedzy samochodem a pilotem czyli synchronizacja nowych kluczy.prosze o pomoc bo ciekawy jestem czy ktos wpadnie na jakis pomysl.i nie chodzi o to ze nie moge pojechac do aso bo jak trzeba to ich odwiedzam ale zanim to zrobie chcialem wiedziec czy ktos mial podobny problem,bo zawsze myslalem ze forum miedzy innymi jest od tego zeby probowac sobie pomagac. i nie chcialbym byc niemily i tym bardziej urazic nikogo ale niektorzy uzytkownicytego forum nie robia mic innego niz gasic takich (nowych ) jak ja.bardzo was prosze jesli ktos nie ma intencji pomocy niech zaoszczedzi sobie pisania.jeszcze raz przepraszam jesli kogos urazilem ale juz taki jestem szczery do bolu.pozdrawiam wszystkich. bobi.
Komentarz
-
-
witam djczas.niestety nic z tego. probowalem ze sto razy.poza tym w aso powiedzieli mi ze roczniki od 2001 dopasowuje sie tylko wagiem.i dziwi mnie to ze z kodowaniem immo nie mialem problemow a z synchronizacja taka jazda.robilem to wedlug wszelakich procedur ale po zapisaniu kluczy wartosci powracaly do stanu przed dopasowaniem nowych kluczy.dzieki za zainteresowanie
Komentarz
-
-
wielkie dzieki michu za zainteresowanie .moze jest jakis magik co bedzie wiedzial co z tym fantem zrobic-bo z tymi z aso to roznie bywa ,jakos niezbyt ufam w ich wiedze co do nietypowych przypadkow-jak nie wiedza to mowia ze sie nie da.ja jestem uparty i postaram sie podrazyc w temacie a jak cos bedzie wiadomo to moze i tobie sie przyda ta informacja(p.s. kulerska fota)narazicho
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michuno po prostu jak miałem zajawke na kluczyk-scyzoryk to pojechałem do najblizszego aso i pytam co i jak, to mi powiedzieli że się nie da bo trzebaby wymienić całą centralkę. Tematu nie drążyłem.
(np. xenonow, elektrycznie sterowanych foteli itd )saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
szkoda, w wawie tak nie w krakowie rozkminiałem temat i nawet podsunąłem im jak możan to zrobić trwa to długo ale da sie robi sie dokładnie tak jak w instrukcji z modelu wyposażonego np. w xenonach jesli można naprawić to można dołożyć tylko nie którym niechce sie uczyći czytać bo za mondrzy by byli
Komentarz
-
-
czesc szkoda.mam rozumiec ze masz jakis pomysl na wyjasnienie"motozagadki" przywracasz mi wiare w ludzi.jak bys mial jakas recepte dla mnie to podziel sie wiedza na ten temat pliss .zobowiazany bobi
[ Dodano: Wto 24 Paź, 06 22:40 ]
czy komus udala sie ta sztuka z dopasowaniem klucza scyzoryka do tego modelu? :wink:
Komentarz
-
Komentarz