Witam, posiadam od nowosci skode octavie tour 2 , 1,6 mpi liftback.Mam radio swing i zastanawiam się gdzie jest wejście aux, jesli w ogóle jest , jesli tak to gdzie, .w instrukcji obsługi jest napisane że w tym radiu jest funkcja aux, ale nigdzie nie mogę znaleść .Proszę o pomoc.
Z tyłu w kostce masz wyprowadzenie na aux - musisz albo zakupić podłokietnik z gniazdem aux, albo samemu sobie gdzieś je "zainstalować". Samo radyjko nie ma na przednim panelu takiego gniazda.
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
Tzn. w radyjku na pewno jest wejście AUX z tyłu obudowy. Co najwyżej może nie być wyprowadzone w okolice podłokietnika tak jak np. w wersji FL. Opis pinów złącza radyjka RCD 310(VW wersja Swinga) jest tutaj: RCD 310 piny
Pozdrawiam,
Jaroslav92525
----------------------- VAG ECONOMY czyli Skoda 1.6 MPI z LPG :-)
Macie jakies porady jak najprościej wyprowadzić takie wejscie i czy można zrobić to samemu jeśli auto jest jeszcze na gwarancji. Albo czy w salonie skody mogą mi cos takiego zrobić i ile to może kosztować?
wystarczy do wtyczki z tyłu radia dołożyć 1 kostkę z 3 kabelkami, które to lutujesz sobie do gniazda mini-jack - i masz już AUX... Wtyczka instalacji do radia ma na nią miejsce, podobnie jak na kostkę do bluetooth.
Komentarz