Korekta licznika

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Coke
    Elegance
    • 2010
    • 771
    • Octavia II (1Z3)
    • AUM 1.8 20VT 150 KM
    • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

myślę, że gdyby nie było czegoś takiego jak cofanie liczników i auta na otomoto i w komisach stałyby z przebiegami prawdziwymi na poziomie 400 - 600 tys km to nikt by tego nie kupował, chyba, że za bezcen. Ale jestem oczywiście za tym żeby cofania liczników nie było.
    Moje BMW jest z 1993r. Przez 9 lat latało po niemczech. Wyliczyłem, że realnie ma teraz w okolicach 500 000 km, na szafie mam 223 000 Kupując go dobrze wiedziałem że to nierealne i w zasadzie przebieg nie miał dla mnie znaczenia bo silnik dobrze pracował
    Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• The_playa
      Drive
      • 2012
      • 45

Kręcenie liczników w Polsce działa na taka skale bo ustawodawca ma to w pompie Jesli wprowadza jakies przepisy zeby to ukrócic to sprzedawcy tez bede krecic ale na pewno nie na taka skale jak teraz ... wystarczy podjechac na pierwsze lepsze przejscie graniczne. Na każdym jest 4-5 punktów "korekty" a i ceny w takich miejscach sa dumpingowe
      W niemczech mimo przepisów tez liczniki są kręcone ale na takie manewry decyduje sie już teraz tylko turek albo inny szemrany handlarz.

A winni temu wszystkiemu są tak samo kupujący jak ci co kręcą. Tak jak ktoś wyżej napisał to taka sama sytuacja jak z Amber gold tylko zamiast 15% rocznie ludzie wierzą w 3 letniego diesla 80kkm przebiegu sprzedawanego za bezcen, bo przecież niemiec jest tak bogaty ze sprzedaje za tanioche do polski z czystej sympatii.
      Niemiec jak ma dobre i mlode auto to sprzeda innemu niemcowi za cene za która polski handlarz na niego nie spojrzy.

Komentarz

Pracuję...