[O2] Alarm MetaSystem + syrena

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kris123
    Classic
    • 2014
    • 2

Zamieszczone przez zepter00
    Ketivv: najprawdopodobniej 3/4 tej różnicy w masie to mniejsza masa belki w porównaniu z zawieszeniem wielowachaczowym. Marketingowe bełkoty wszystko przyjmą.
    1325 - OII 1.4 TSI Green tec (1310 - OII 1.4 TSI)
    1255 - OIII 1.4 TSI

70 kg różnicy to chyba nie tylko belka

1350 - OII 1.8 TSI
    1320 - OIII 1.8 TSI

30 kg różnicy + 15 kg (Green tec OII 1.8 TSI go nie miała) = 45 kg

70-45 = 25 kg i to może być różnica w masie zawieszenia
  • Gregi
    Classic
    • 2012
    • 6

Ostatnio zakupiłem używaną O2 FL. I nie bardzo potrafię wyzwolić syrenę alarmu.
    Testowałem alarm w taki sposób, że wsiadłem do auta, zamknąłem je pilotem i uruchomiłem kluczykami - światła awaryjne zaczęły świecić, ale syreny nie było.
    Od poprzedniego właściciela dostałem karteczkę wielkości karty płatniczej z napisem MetaSystem Override Code. Mam w kabinie guziczek, taki jak w temacie: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...arm+metasystem
    Stąd wnioskuję, że nie mam fabrycznego alarmu, ale mam MetaSystem od dilera.

Zastanawiam się czy ktoś np. podczas przeglądu nie wyłączył syreny, a potem jej nie włączył.
    Czy w alarmie MetaSystem jest to w ogóle możliwe?
    Może po prostu syrena się zepsuła Zna ktoś numer części takiej syreny?
    Dzięki za pomoc.

Komentarz

• TOM67
      Drive
      • 2008
      • 88
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Re: Alarm MetaSystem + syrena

Zamieszczone przez Gregi
      Zastanawiam się czy ktoś np. podczas przeglądu nie wyłączył syreny, a potem jej nie włączył.
      Czy w alarmie MetaSystem jest to w ogóle możliwe?
      Może po prostu syrena się zepsuła Zna ktoś numer części takiej syreny?
      Dzięki za pomoc.
      Sprawdź czy masz taki mały kluczyk - nim się włącza/wyłącza syrenę. Lub czy na syrenie jest zamek do włączania syreny(jeżeli jest z własnym zasilaniem , zdjęcia masz na alle... ).
      + LPG

Komentarz

• Gregi
        Classic
        • 2012
        • 6

Niestety, żadnego kluczyka nie mam. Mam tylko kod. Gdzie jest ta syrena? Próbowałem ją znaleźć pod maską, ale nie wypatrzyłem jej.

Komentarz

• tom007
          Rider
          • 2011
          • 536
          • Octavia III (5E3)
          • BZB 1.8 TSI 160 KM
          • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez Gregi
          Niestety, żadnego kluczyka nie mam. Mam tylko kod. Gdzie jest ta syrena? Próbowałem ją znaleźć pod maską, ale nie wypatrzyłem jej.
          syrena pewnie gdzieś tam jest :wink: , z tego co pamiętam to w metaSystem jest elektroniczna syrena i jet ona dosyć mała i nie rzuca się w oczy

syrenę aktywujesz i dezaktywujesz za pomocą tego guziczka, który zaznaczyłeś w pierwszym poście - z pamięci ci nie powiem ale chyba była to kombinacja wciśnięć przycisku i przekręcenia kluczyka w stacyjce

numer na karcie, którą dostałeś to kod do awaryjnego rozbrojenia alarmu, jakby np. padły baterie w pilocie - numer wbijasz za pomocą tego magicznego przycisku

gdzieś kiedyś miałem instrukcje do metasystem, jak byś nie miał lub nie mógł znaleźć to daj znać postaram się znaleźć i podesłać
          Octavia Tour Ice+ 1.6Mpi
          Octavia 2 Elegance 1.8TSI

Komentarz

• Gregi
            Classic
            • 2012
            • 6

Znalazłem instrukcję do MetaSystem HPB2. W tej instrukcji występuje podobny guzik, jak ten, który ja mam. Niestety kombinacje z tej instrukcji nie dają żadnego efektu.

Komentarz

• deco26
              Drive
              • 2010
              • 61

Jakby co to ja Ci mogę sprzedać syrenę do META.

Komentarz

Pracuję...