[O1] Zalana wykładzina... wysuszona

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dontak
    Rider
    • 2008
    • 586
    • Octavia III combi (5E5)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez Dafik88
    janko30 oczywiście że może być tak że stracisz trochę mocy przez zasyfiony zawór EGR (nie ERG). Skoro masz tam olej, może warto zobaczyć w jakim jest stanie? Podejrzewam że jest tam trochę nagaru, więc jak wyczyścisz to odzyskasz utraconą moc
    kolego mi nie chodzi o zasyfiony ERG tylko o to ze cos z nim jest nie tak poniewaz to nie naturalne ze przez otworki ucieka olej, ale dzieki za sugestie.
    OIII 1.2 TSI 105 KM

• marqz
    Ambiente
    • 2007
    • 100

Hej.
    Z pewnych przyczyn doprowadziłem do sporego zamoczenia wykładziny i tej wygłuszającej maty pod wykładziną. Odkęciłem osłoną koło nadkola i zdjąłem listwę przyprogową.
    Podniosłem na drewnianych kołkach i wysuszyłem (uff dobrze że było ostatnio słonecznie).
    Mam jednak obawy że jak teraz złożę to do kupy to przy szczególnej pogodzie (wilgoci + nawiew) może dojść do sytuacji że będzie trosze "dziwnie pachnieć". Tu nasuwa się pytanie. Czy ma ktoś pomysł czy spryskać to czymś przed założeniem listwy i osłony przy nadkolu.
    Coś na wzór pryskania wewnątrz butów w celu eliminacji zapachów.... (no wiem, że najlepiej zmienić wkładki ;-) ale to sie raczej nie da).
    Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
    Combi 1.9TDI

Komentarz

• buska3
      Classic
      • 2012
      • 14

Może preparatem do odgrzybiana klimatyzacji ??

Komentarz

• marqz
        Ambiente
        • 2007
        • 100

Zamieszczone przez buska3
        Może preparatem do odgrzybiana klimatyzacji ??
        Może to i dobry pomysł. Tylko, ze to znowu pianka która zamieni się w wodę i znowu będzie suszenie.
        Combi 1.9TDI

Komentarz

Pracuję...