silnik bkd 140 km 16V...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wieho
    Classic
    • 2012
    • 8

silnik bkd 140 km 16V...

owszem r2r zgadzam sie ALE kolega dareczek za ręke nie złapał i jakie kolwiek oskarżanie lub nazywanie paserem jest bezpodstawne i na miejscu kolegi chillout jeśli nie miałbym z tym nic wspólnego za takie nazewnictwo bym sie wkurwi@
    wiesiek
  • damianogliwice
    Classic
    • 2011
    • 21

silnik bkd 140 km 16V...

Powiedzcie mi drodzy forumowicze...czy macie w naszej klubowej wspólnocie sprawdzonych dostawców częsci? Poszukuje silnika w b dobrym stanie z małym przebiegiem lub samej kompletnej głowicy bo moja sie "zmieliła" Pytam Was bo nie chcę kupic czegoś w ciemno o nie wiadomym stanie a jak dobrze wiemy jest tego sporo na aukcjach internetowych...a pieniadze nie są małe... za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziekuje. pozdr

Komentarz

• Dzida
      RS
      • 2006
      • 2253

Zamieszczone przez damianogliwice
      Pytam Was bo nie chcę kupic czegoś w ciemno o nie wiadomym stanie a jak dobrze wiemy jest tego sporo na aukcjach internetowych...a pieniadze nie są małe...
      A czy tej głowicy nie da się zrobić/nareperować? Bo używany silnik to loteria. . . napisz do piramida, on ostatnio zmieniał silnik właśnie BKD, w swoim potworze. . .

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

Wymieniałem silnik, kupiłem cały z 2008roku z przebiegiem około 90kkm, kupiłem goły słupek ponieważ miałem uszkodzony tłok i głowice popękaną w 11 miejscach, jak by nie tłok to bym tylko samą głowice wymienił, po regeneracji można kupić samą głowicę coś za około 1200zł na allegro.

P.S. silnik kupiłem w ciemno od gościa z allegro i dałem 3000zł, jak na razie jeszcze chodzi :wink:
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• damianogliwice
          Classic
          • 2011
          • 21

Zamieszczone przez Dzida
          A czy tej głowicy nie da się zrobić/nareperować? Bo używany silnik to loteria. . . napisz do piramida, on ostatnio zmieniał silnik właśnie BKD, w swoim potworze. . .
          za naprawę głowicy profesionalny zakład w gliwicach zaspiewał 4100 pln! oczywiscie wszystko na ori cześciach.. To trochę dużo mówiąc skromnie... Obecnie mam przejechane 217 tyś. Nie wiem za bardzo jakie przebiegi robią te motory..Czy za 10-20tys nie rozsypie się kolejna część jak wymienię tylko głowicę... Auto mam od ponad dwóch lat(zrobiłem około 30tys km) i wiem ze nie był jakos szatańsko dojezdzany przez poprzedniego użytkownika...to moze nie jest jeszcze jego koniec....:-(

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

damianogliwice,

Popatrz ile jest głowic na allegro, uzywane, nowe, regenerowane, uzbrojone lub nie.

Zawsze możesz kupić cały silnik za 3000zł i przełożyć a dół swojego sprzedać

P.S. co ci się stało dokładnie z głowicą?
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Puchacz
              Moderator
              S_OCP Member
              • 2004
              • 1192
              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez piramida
              P.S. co ci się stało dokładnie z głowicą?
              Z innego wątku kolegi damianogliwice, wynika, że z powodu źle przeprowadzonej wymiany rozrządu (nie wymieniona śruba rolki prowadzącej albo napinacza) poszedł rozrząd.
              Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• chemik2000
                Classic
                • 2012
                • 25

A rozrzad robiles u mechnika czy sam ??

Komentarz

Pracuję...