[O2] Lokalizacja filtra kabiny w RS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcins30
    Classic
    • 2013
    • 24

Ja do Jantaru i Karwi jeżdżę "7" wcześnie rano, a wracam "A 1" pod wieczór i w nocy. Ale jak od Wa -wy będzie można poginać "A 1" - to tylko tak.
  • sw29l
    Ambiente
    • 2011
    • 209

Witam,
    Nie mogę znaleść gdzie mam w aucie filtr kabiny (przeciwpyłkowy) - chce go wymienic i nie mam pojecia gdzie on jest ( w podszybiu od strony pasażera jest przykęcona czarna skrzynka i to wszystko). Na necie, tez nie ma informacji gdzie się on znajduje.

Pozdrawiam

Komentarz

• Luk@s
      Ambiente
      • 2010
      • 212

a nie pod schowkiem jak w reszcie Oct II ?
      service by Auto Tar

Komentarz

• piramida
        RS
        • 2009
        • 12222
        • Superb III (3V3)

sw29l, pod schowkiem po stronie pasażera masz dwie lub trzy plastikowe nakrętki, odkręcasz je a nastepnie schodzi osłona w której jest kilka otworów przez które daje nawiew na nogi, dalej jest filtr który trzeba wysunąć na dół. :wink:
        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Biszczu
          RS
          • 2011
          • 5567

sw29l, filtr kabinowy jest tak jak w każdej Octavii pod schowkiem koło pasażera.

Opis jak wymienić i gdzie dokładnie znajduje się filtr masz w mojej fotorelacji
          "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• sw29l
            Ambiente
            • 2011
            • 209

Podziekowanie, temat już ogarnięty.
            Wcześniej własnie tam ( pod nogami pasażera ) odkrecałem 2 nakretki ale deszcz mi przeszkodził i musiałem skręcic wszytko

Komentarz

• Biszczu
              RS
              • 2011
              • 5567

sw29l,

Komentarz

• sw29l
                Ambiente
                • 2011
                • 209

Ok, filtr wymieniony - prosta spawa - ALE ... musze odwiedzić mechanika, co mi niby wymienił ten filtr w ubiegłym roku, połakomił się na klka zł. A pytałem się czy wszystko wymienione. Miałem zrobić zdjecie starego oryginalnego filtra od 5 lat nie wymienionego ale to byłoby za okrutne pokazać jedną czarną masę brudu.
                Mam inne pytanie. Wymieniałem spaloną żarówkę św. postoju. Po wszytkim zamontowalem lampe na miejsce i tu zonk - juz nie jest idealnie w swoim miejscu jak była, opadla do dołu a od góry jest sporynprzeswit. Jest możliwość regulacji aby ją ustawić?

Komentarz

• Enriquez
                  RS
                  • 2009
                  • 7685
                  • Superb III (3V3)

sw29l,

jest możliwość, ale bardzo to jest upierdliwe. Jak zdejmiesz lampę to w podstawce zobaczysz 2 śrubki i wajchy koło nich. Niestety regulacja polega na pokręceniu wajchami i zamontowaniu reflektora. I tak w kółko bez końca...
                  Pozdrawiam
                  Marcin

Komentarz

• sw29l
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 209

Jak jest możliwość to ok, powlacze i to ustawie. Idea dobra z tymi lampami ale brak precyzji zamontowania jest okrutny.

Komentarz

• Biszczu
                      RS
                      • 2011
                      • 5567

lampy to strasznie upierdliwy problem dlatego ja zmieniłem na soczewkowe, bo są ładniejsze i łatwiejsze w obsłudze :P

Komentarz

• sw29l
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 209

Ja mam fabryczne "soczewki", wyczyszę dokladnie wszytko i dzisiaj je na spokojnie ustawie, to tylko 1-1.5mm , żona nie widzi różnicy - ja tak

[ Dodano: Wto 11 Wrz, 12 21:30 ]
                        Problem z wyciekiem czynnika z klimy został u mnie rozwiązany. Dzisiaj po sprawdzeniu okazało się, że problemem był mały przeciek z zaworu, który dodatkowo się przyblokował. Teraz wszsytko działa jak trzeba i po 1-mcu nic sie złego nie dzieje.

Komentarz

Pracuję...