Problem z centralnym

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • darek93
    Classic
    • 2007
    • 36

Problem z centralnym

Auto sprowadzone w Piątek z Francji. Przebieg podobno oryginalny 157 tys km. Kolor czarny 110 KM. Zastanawiam się czy nie przepłaciłem za nią.Wyniosla mnie bez oplat 25,7 tys zl. Kodu tapicerki nie znam, mam tylko ksiazke serwisowa i instrukcje- nic tam nie ma o tapicerce.
    Mam pytanie czy duzo przeplacilem?
    Stan z zewnetrz jak i wewnetrz-idealny(nie mialem sie do czego przyczepic) 8)
  • Bareq
    Rider
    • 2006
    • 272

Problem z centralnym

Gdy zamykam drzwi od strony kierowcy to wszystkie sie zamykaja, ale rygiel od tylnych lewych drzwo odskakuje spowrotem w pozycje "otwarte" - czy to jakies zwarcie czy wina samego modulu ? ponadto zauwazylem ze caly czas mi sie pali swiatlo w bagazniku, a po wyjeciu kluczyka ze stacyjki przy zapalonych swiatlach - postojowe czy to postojowe po jednej tylko stronie (wszystkie drzwi zamkniete) caly czas piszczy brzeczyk, czy to mozliwe zeby za to wszystko odpowiedzialna byla jedna tylko czujka zamkniecia drzwi?
    Planujesz wakacje w Ustce?
    zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Ostatnie to kierunkowskaz wrzucony
      A sam rygielek tylnych drzwi wchodzi i drzwi sie wtedy blokuja?? Moze tam cos przeskoczylo, chociaz jak znam temat to tam nie ma sie co zrobic
      Spritmonitor.de

Komentarz

• aldam
        L&K
        • 2006
        • 1036

Zamieszczone przez Bareq
        Gdy zamykam drzwi od strony kierowcy to wszystkie sie zamykaja, ale rygiel od tylnych lewych drzwo odskakuje spowrotem w pozycje "otwarte"
        Dokładnie mam to samo, z tym że gdy zamykam z pilota jest ok, jak zamykam od środka to odskakuje rygiel od tylnych lewych.
        Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• borut
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 299

Panowie - u mnie dzieje się to w tylnych prawych. W dzwiach czysciłem wszystkie połączenia ale nie pomogło.
          Powered by VSI PRINS

Komentarz

• nico21
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 2640
            • Volkswagen

borut, Bareq, zdejmijcie tapicerkie i oblukajcie - moze cos tak wyskoczyło lub sie polużniło
            DACAR.team

Komentarz

• Bareq
              Rider
              • 2006
              • 272

wyslalem dziewczyne do elektryka zeby zrobil to i pare innych rzeczy, z jej relacji wynika ze facet rozebral pol auta grzebal 4 (!) godziny i skasowal stowe. Teraz jest tak ze jak sie klucz przytrzyma sekunde dluzej to sie wszystkie drzwi zamykaja , sterowania lusterek nie dal rady zrobic, stwierdzil ze trza sie pod vaga podpiac, swiecacej lampki w bagazniku i zle dzialajacego brzeczyka swiatel tez nie zrobil bo moja dzioucha widocznie nie zrozumiala istoty problemu i nie potrafila mu przekazac, no ale tak to jest jak sie babe wysyla, nastepnym razem pojade sam :wink:

pozdrawiam

Komentarz

• brutus
                Rider
                • 2006
                • 329

nie wiem na ile może to bć pomocne ale w moim poprzednim aucie (VW PASSAT) winę za dokładnie takie samo zachowanie ponosił tzw. panel confortu, który zawilgnoł i robiło się w nim zwarcie.
                OII Golas ale z 1.9 TDI BXE

Komentarz

• Bareq
                  Rider
                  • 2006
                  • 272

brutus, dokladnie to samo powiedzial mi elektryk, ktoremu dzisiaj zlozylem wizyte bo ow naprawiony przez niego zamek raz dziala a raz nie :| orientuje sie ktos moze jaki jest koszt owego modulu komfortu?

Komentarz

• grzesiek3210
                    Banned
                    • 2006
                    • 34

a nie masz przypadkiem źle podłączonego radia???Ja tak miałem jak chciałem żeby grało bez kluczyka.Tylko że u mnie brzęczek wcale nie działał i jeden rygielek wyskakiwał.

Komentarz

• Bareq
                      Rider
                      • 2006
                      • 272

u mnie nie gra bez kluczyka wiec to raczej nie to

Komentarz

Pracuję...