Zaczep holowniczy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bajabaj
    Classic
    • 2007
    • 7

Zaczep holowniczy

kristo, no to Gratki, że wszystko się Kręci jak należy
  • harnas75
    Ambiente
    • 2006
    • 102

Zaczep holowniczy

Właśnie zauważyłem, że w bagażniku brakuje mi tego pięknego gadżetu, aczkolwiek czasem potrzebnego do życia, zwanego zaczepem holowniczym, W związku z tym mam pytanie. Czy jest on na wyposażeniu standardowym Octavii. Gdzieś w książce obsługi wyczytałem, że nie jest to standard. Pewnie poprzedni właściciel zapodział gdzieś albo sprzedał na Allegro Dzwoniłem do ASO i zaspiewali mi 100 zł , widzę że są na Allegro w przystępnej cenie 15 zł zaczepy do Golfa IV w związku z tym mam pytanie czy będzie takowe coś pasować do naszej czeszki? Nie wiem jak wygląda ten do Octavii bo nie zadawałbym tego pytania.

Mam nadzieję, że nigdy tego nie będę potrzebował ale strzeżonego .....
    Załączone pliki

Komentarz

• Jackal
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2004
      • 758

a do czego w Octaviii Ci potrzebny taki zaczep :?:

i gdzie go chcesz wkrecic :?:

P.S: zaczep jest na stale za prawa ( patrzac od srodka samochodu ) zaslepka w przednim zderzaku
      bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
      Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
      Perfect service by DobryGrzesWawa

Komentarz

• Paweł T
        Elegance
        • 2006
        • 784

harnas, a instrukcję czytałeś, zaczep masz na stałe za prawą kratką w zderzaku
        TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

No wlasnie tez kiedys zaczalem tego gowna szukac, a potem okazalo sie, ze on jest na stale :lol:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• -Piotr-
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1018
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Po pojawieniu sie tego tematu sięgnąłem po instrukcje obsługi od octavii. Jakoś wcześniej mnie ta sprawa nie interesowała być może z racji tego, że utkwiło mi w głowie ucho do holowania znajdujące się z tyłu samochodu. W intrukcji jest faktycznie wszysko opisane. Zrobiłem tylko jedno praktyczne podejście testowe do zagadnienia. Powien tak, że nobla powinien dostać ten inżynier, który opracował sposób zaślepienia zaczepu :diabelski_usmiech . W zimę przy zmarzniętych rękach, mokrej kratce i przy braku rękawiczek życze powodzenia.
            O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
            KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
            O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• harnas75
              Ambiente
              • 2006
              • 102

Uff dobrnąłem w końcu do strony 173, rzeczywiście macie racje Jak wół napisane, że jest.

W błąd wprowadziła mnie strona bodajże 157 (zestaw narzędzi) gdzie jest napisane, że zaczep holowniczy nie jest na wyposażeniu standardowym. Dalej już nie czytałem.
              Nie wiem chyba mam kłopoty z czytanie ze zrozumieniem, albo tam piszą o innym zaczepie. Nie powiem już o wgłębieniu w "skrzynce" z narzędziami na ten hak. Prawdę powiedziawszy byłem przekonany, że cała grupa VW ma wkręcane zaczepy, a tu masz.

-Piotr-, z drugiej strony to chyba dobrze, że ta zaślepka ciężko wychodzi bo stała by się kolejnym chodliwym towarem jak kołpaki, wkłady do lusterek itd. :evil:

Komentarz

• Paweł T
                Elegance
                • 2006
                • 784

no w Golfie to ten zaczeb był wkręcany
                TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

Pracuję...