Skoda Octavia Scout 4x4 - opony letnie co polecacie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gracek
    Classic
    • 2014
    • 3

Ciężko powiedzieć co kiedy komu się rozkraczy, ale ogólnie nie słyszałem żeby w OII sprzęgła były wadliwe ja już ma 150 tyś i jest ok :lol:
  • chemik2000
    Classic
    • 2012
    • 25

Witam

Mam pytanie jakie opony sa oryginalnie zakladane w fabryce, a jakie proponujecie do 4x4 ?

Dzieki

Komentarz

• octII
      Ambiente
      • 2012
      • 191

Moja ma continentale, na takich przyjechala i oponki byly swieze, jakie dokladnie to moge sprawdzic bo nie wiem. nie wiem co polecic bo to nie z wyboru a bez sensu bylo wymieniac prawie nowki opony.

Komentarz

• waclaw
        Drive
        • 2012
        • 55

Ja odebrałem z DUNLOP SP SPORT 01 225/50/17

Komentarz

• kazik4x4
          RS
          • 2008
          • 2728

Re: Skoda Octavia Scout 4x4 - opony letnie co polecacie

Zamieszczone przez chemik2000
          Witam

Mam pytanie jakie opony sa oryginalnie zakladane w fabryce, a jakie proponujecie do 4x4 ?

Dzieki
          A to zależy jak jeździsz. Jeżeli tak jak mi, zdarza ci się czasami sforsować jakąś rzeczkę, sporo jeździć po polnych i leśnych duktach to weź coś z głębszym bieznikiem i wyższym profilem - patrz w GY.
          Jak jesteś szosowcem to to co poleca Wacław to chyba najlepsza opcja na lato.

Komentarz

• Puchacz
            Moderator
            S_OCP Member
            • 2004
            • 1192
            • Superb III (3V3)

Do tych co tu dopisują linki do wątku głównego o oponach.
            Wątek standardowy o oponach ma już 108 stron, jest stary, a jego merytoryczność niewielka. Poza tym do Scouta można zastosować inne opony niż do zwykłej Octavii. Przeznaczenie i zachowanie auta jest inne.
            Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• ary
              Rider
              • 2011
              • 634

Zamieszczone przez waclaw
              Ja odebrałem z DUNLOP SP SPORT 01 225/50/17
              Też odebrałem w zeszłym roku na takich, a jako, że jeszcze się nie zużyły to jeszcze nich nie zmieniałem. W tym wątku natomiast rozważałem jakieś opony All Terrain, może będziesz pionierem i skorzystasz
              Ogólnie na fabryczne Dunlopy nie narzekam, jak przyjdzie mi zmieniać to może kupię jako szosowe jakieś opony dedykowane do SUVa np. Bridgestone Dueler Sport. Wstępują w rozmiarze fabrycznym 225/50/R17, jak również w mniej standardowym 205/55R17
              O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• chemik2000
                Classic
                • 2012
                • 25

Takie beda http://www.opony.com.pl/opony/bridge...4/V/?idp=80499

Komentarz

Pracuję...