No nie bo nie wiedziałem, że sie czymś takim może zajmować. Dzięki za podpowiedź
Spalanie podczas depniecia
Zwiń
X
-
Re: Spalanie podczas depniecia
Zamieszczone przez jotkaWitajcie
Kurcze czy to normalne ze jak nawet na rogrzanym silniku depne zdrowiej na gaz podczas ruszania to mi spalanie skacze chwilowe do 30-40 l/100km? :shock: az sie odechciewa patrzecTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
przem1978, z tego co czytałem na forum i z własnych obserwacji wskazań kompa z AGR 2000 i AXR 2006 zauważam że mimo iż to dwa diesle i podobnej mocy nominalnej 90 i 101 KM ale już różnej konstrukcji, VP i PD zachowania komputerów są różne - inna sprawa że starsza była sprzed liftu. w AGR np komputer nie pokazywał mi żadnego spalania podczas postoju a tu już liczy 0,7-0,9 l/h itd.
rozgrzany i zimny kolejna sprawa, benzyna i ropniak również a i pewnie dany egzemplarz ma znaczenia oraz determinacja butującego testera
Komentarz
-
-
W benzyniaku latem na ciepłym silniku 50l/100km chwilowego osiągnąć jest bardzo łatwo na 1-szym biegu.Na kolejnych biegach po 10l mniej. Niech żyją benzyniaki :lol:A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Ja za kazdym razem (jak chce) moge osiagnac 99.9l na jedynce jak ruszam... to przeciez chwilowe i nie ma sie co tym przejmowaca srednie mam 6.4-6,9
Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jotkaKurcze czy to normalne ze jak nawet na rogrzanym silniku depne zdrowiej na gaz podczas ruszania to mi spalanie skacze chwilowe do 30-40 l/100km?
:diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arti23jednego czego nie ma w Skodzie a jest np w Renault Megane II to ilość spalonego paliwa od zerowania komputera, jeździłem takim 2 tygodnie. Auto generalnie do dupy ale to jedno mi się podobało
1) chwilowe
2) ostatnia jazda - srednie (jezeli przerwa pomiedzy jazdami jest mniejsza niz 2h to jest to liczone jako jedna jazda)
3) Spalanie od skasowania komputera - srednie lub do przebiegu 9999km.
W Megane jest cos jeszcze ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gisamaWitam, moja skoda jest sprzed liftu, wiec komputer np. nie pokazuje spalania l/h gdy auto stoi na swiatlach. Mam pytanie - czy jest mozliwosc wstawienia komputerka takiego jak maja po lifcie?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodamoze liczy tam ilosc soalonego paliwa w litrach
Zamieszczone przez Piotr_TCo znaczy "od zerowania komputera" ?
Komentarz
-
Komentarz