xenon w przeciwmgłowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Polaris12125
    Drive
    • 2013
    • 41

xenon w przeciwmgłowych

Ja również wymieniłem fabryczne na HD ( czyli 20 ), pomimo że na codzień jeżdżę sam.
    Jednak cztery wyjazdy w roku z bagażem po dach i boxem na górze powodują, że wybór ten był uzasadniony.
    W normalnym użytkowaniu nie odczuwam dyskomfortu, a pożądaną przeze mnie sztywność, którą miałem poprzednio w fokusie, a brakowało mi tego w Skodzie.
    Bez wątpienia przyjemniej pokonuje się szybkie zakręty.
    Moim zdaniem dla kombi dylemat sprężyn powinien być rozstrzygany pomiędzy 19 a 20 wg. osobistych preferencji i stylu jazdy
    VW Blog
  • Silut
    Ambiente
    • 2011
    • 154
    • Superb II combi (3T5)

xenon w przeciwmgłowych

Witam mam na oku zestaw od znajomego

za 0,7 czystej opłaca się to kupić ?
    No i czy opłaca się pakować xenon do przeciwmgłowych ??

Komentarz

• krzynol
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 10960
      • Superb II combi (3T5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

:evil: czyli drut w przeciwmgielnym :evil:
      ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
      ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
      poprzednie modele:
      ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
      ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
      O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• Ayu
        RS
        • 2009
        • 4154

Podłącze się pod temat.
        Z racji częstych podróży po PL widuję różne wynalazki na drogach z takimi przeróbkami oświetlenia, że to poezja, jak nie napierdalające po oczach hidy to ledy w nocy jaśniejsze od świateł mijania po świecące oczami na niebiesko czaszki jako spryskiwacze czy kierunki.

I... czy możecie podrzucić idee jak zamontować wysuwany z przedniego zderzaka karabin snajperski co by służył jako wyłącznik na te napotykane cuda...
        Wszelakie sugestie w temacie mile widziane. :diabelski_usmiech

Komentarz

• Jark7
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2008
          • 777

hotrain, popieram

k k
          Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
          Jark7
          było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• wodan
            Rider
            • 2012
            • 417
            • Octavia I combi (1U5)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Hotrain, ze snajperki będzie ciężko trafić, sugeruję dwa do czterech AA-12 wstawione za zderzak :diabelski_usmiech

Minutowa salwa powinna zgasić światła w pojeździe nadjeżdżającym z naprzeciwka, oraz w czterech sąsiednich wioskach

O sposób montażu proponuję się zwrócić do Q - urzęduje gdzieś w kazamatach siedziby MI6
            Pozdrawiam
            Wodan

Szkodnik: O1 1.9 TDI AXR kombi

Komentarz

• cysterniarz
              RS
              • 2008
              • 1887
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Silut, już pomijając fakt nielegalności, robisz na własne ryzyko, mając świadomość że przy byle jakiej kolizji nie z twojej winy, możesz być sprawcą, to strumień światła z tych przeciwmgielnych jest o dupe rozbić i cała zabawa jest bez sensu bo lepszej widoczności nie uzyskasz z tych świeczek.
              Więcej pożytku bedzie z tego 0,7

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

wodan, to nie będzie lepsze czasem http://youtu.be/LHeCLmV-nPM salwa i pól lasu ścięte :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Komentarz

• Piratka
                  L&K
                  • 2009
                  • 1016

Silut, tak będzie to świeciło i spokojnie spełni swoją rolę jako światła dzienne w soczewce

PS. Nie oślepia, używam podobnego zestawu od 3 lat ...

:twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

Piratka, obejzyj linki załączne przeze mnie i wodan, wybierz rodzaj broni jaki chcesz spotkać :szeroki_usmiech

Komentarz

• wodan
                      Rider
                      • 2012
                      • 417
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez djczas
                      wodan, to nie będzie lepsze czasem http://youtu.be/LHeCLmV-nPM salwa i pól lasu ścięte :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
                      Za dużo rzeźby w grillu i aku może obciążać, ale skuteczności nie kwestionuję :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Może wydzielimy temat pt. "Niszcz wrogie pojazdy z OCP "? :diabelski_usmiech
                      Pozdrawiam
                      Wodan

Szkodnik: O1 1.9 TDI AXR kombi

Komentarz

• Silut
                        Ambiente
                        • 2011
                        • 154
                        • Superb II combi (3T5)

z tego co patrzyłem to xenona odcina jeszcze niżej niż zwykłego halogena , założyłem z jednej strony. myślę że nikt nie będzie chciał użyć granata samonaprowadzającego jak zobaczy mnie z tym wynalazkiem na swojej drodze chodź myślę że szału nie ma z tym xenonem w przeciwmgielnych...

Komentarz

• zepter00
                          RS
                          • 2008
                          • 2304

Przecież to jest durna atrapa, zabawka :lol: :twisted: i nie ma czegoś takiego jak Vulcan minigun tylko M134 G firmy Dillon Aero, zwany powszechni minigunem a jest to dokładnie nic innego jak wielolufowy napędowy karabin maszynowy kalibru 7,62mm (na amunicję 7,62x51). http://www.youtube.com/watch?v=juUJd...eature=related

Istnieje coś takiego jak M61 Vulcan ale jest to sześciolufowe napędowe 20 mm (nabój 20x102) działko lotnicze będące na wyposażeniu prawie wszystkich amerykańskich samolotów myśliwskich i myśliwsko bombowych od połowy lat 50... jest kilkakrotonie większe od M134
                          Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• mac_aaron
                            Elegance
                            • 2012
                            • 984
                            • Octavia III (5E3)
                            • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez zepter00
                            Przecież to jest durna atrapa, zabawka :lol: :twisted: i nie ma czegoś takiego jak Vulcan minigun tylko M134 G firmy Dillon Aero, zwany powszechni minigunem a jest to dokładnie nic innego jak wielolufowy napędowy karabin maszynowy kalibu 7,62mm (na amunicję 7,62x51). http://www.youtube.com/watch?v=juUJd...eature=related

Istnieje coś takiego jak M61 Vulcan ale jest to sześciolufowe napędowe 20 mm działko lotnicze będące na wyposażeniu prawie wszystkich amerykańskich samolotów myśliwskich i myśliwsko bombowych od połowy lat 50... jest kilkakrtonie większe od M134
                            A lepszy pogląd na M134 w tym filmiku
                            W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• sew1981
                              RS
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2009
                              • 10917
                              • Fiat

Silut, ja widziałem takie coś na drodze i spokojnie można hid w OI w halogen pchać, wcale to nie razi po gałach jadących z przeciwka czy z przodu, jak piszą koledzy , Piratka ma rację. To nie są światła mijania pamiętajcie i hid w nich - to zasadnicza różnica, h3 soczewka jest skierowana w OI w dół mocno (jak halogeny zresztą każde).
                              Fajnie się komponuje z diodą postojową, ale jeden pies w sumie czy zapakujesz jakieś żarówki typu h3 "cool blue" czy słaby hid w h3, efekt podobny (może ciut lepszy przy hidzie).
                              Co do legalności to inna bajka.

Komentarz

• sslawekk
                                Ambiente
                                • 2010
                                • 111
                                • Octavia I (1U2)
                                • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

I ja też mam hida w przeciwmgielnych, jakakolwiek żarówka świeci dużo słabiej, nie ma nawet co porównywać, jedyne co mnie wkurza to zakłócenia od tego ustrojstwa na CB...co do oślepienia w O1 nie występuje to zjawisko jeśli o halogeny chodzi, czy tam będzie żarówka czy hid...pozdro!
                                O1 Rider 140KM & 305Nm by Aligator

Komentarz

• Piratka
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1016

sslawekk, masz pewnie stare i duże przetwornice, dalej zwane analogowymi, stąd też zakłócenia na CB zmień przetwornice na te które kolega pokazał w pierwszym poście i będzie ok ... :wink:
                                  :twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

• blackrs
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 4826
                                    • Superb II combi (3T5)
                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

tylko po co tam pchać hida? przecież to ma świecić tylko w dzien bo piszecie że używacie jako dziennych. to nie wystarczy już tam żarówka? jak o barwe światla dochdzi to sa teraz ledowe fajne i mozna tam zapodać
                                    BYŁA o1 rs
                                    BYŁA o2 1.6
                                    JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Arti_r1
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2626

Tez tam mam hida i jak juz wczesniej było napomkniete, nie oślepia. Bo świeci w dół. Można z tym w nocy jeździć ale nie za duzo widać. Ogólnie hid w przeciwmgielnym z o1 świeci lepiej niż nie jedna żarówka.

[ Dodano: Sob 08 Wrz, 12 13:48 ]
                                      blackrs za dobre/konkretne ledy kupisz juz hida,albo dolozysz 10-20zl
                                      Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
                                      Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

Pracuję...